Flandern i Belgia - Gladkokkens Reiser

Er du glad i god mat og drikke kommer du til å elske Flandern.

Flanderen er en provins nord i Belgia og de mest kjente byene er Brussel, Antwerpen, Gent og Brugge. Dette er et område med mye historie, men for min del var vi invitert ned for å oppleve det gastronomiske Flandern har å by på. Belgia er kjent for veldig god øl, kanskje verdens beste sjokolade, flott arkitektur og masse god mat.

Img 0162
Atation 2

Min reise startet fra Oslo og jeg fløy direkte til Brussel. Flyturen tar i underkant av 2 timer. Brussel har en stor flyplass, men her går ting unna. 30 minutter etter jeg hadde landet hadde jeg hentet bagasjen min og gått på et direkte tog fra flyplassen og til Gent. Denne turen koster en drøy hundrelapp og etter en time var jeg i Gent. Dette var mitt første besøk til Gent og dette er en virkelig vakker by.

Gent har ca 250 000 innbyggere og det kryr av flotte bygninger og det er koselig kanaler i sentrum. For å være skikkelige turister så tok vi en guidet tur med en kanalbåt for å se litt av sentrum fra båt. Det er mye spennende historie, men kanskje det hyggeligste med båtturen var at de serverte iskald Belgisk øl underveis. Gent har ca 250 000 innbyggere og det kryr av flotte bygninger og det er koselig kanaler i sentrum. For å være skikkelige turister så tok vi en guidet tur med en kanalbåt for å se litt av sentrum fra båt. Det er mye spennende historie, men også hyggelig at serverte iskald Belgisk øl underveis.

Restaurant1
Frontbilde Gent

I Gent er det mange spennende og klassiske restauranter. Vi fikk gleden av å besøke flere restauranter og her er det mye god mat. Du kan velge fra Klassisk mat fra Flandern til moderne og eksklusive Michelin restauranter så her det mat for alle ønsker. Noe av de koseligste i Gent er menneskene og de små brune barene. Her møtes de lokale og turister for å prate og noe godt i glasset. Prisnivået i Gent er veldig hyggelig sammenliknet med Norske priser. En god Belgisk øl på en bar koster 40-50 kroner. Her er et bilde fra før middagen på en Michelin restaurant. Da er det også hyggelig å pynte seg litt for kvelden.

Michelin Kveld

Jeg må innrømme at jeg ble veldig betatt av denne koselige byen. Bygningene, maten og menneskene er lett å like. Hit skal jeg helt klart tilbake. Neste gang tror jeg mitt besøk blir på sommeren for det skal vist være yrende liv med uteserveringer på nesten hvert hjørne på den tiden av året.

Antwerpen: Neste dag gikk turen videre til Antwerpen. Jeg tok også tog for å reise hit. Turen tok under en time fra Gent og er ca samme avstand fra Brussel. Antwerpen er en havneby og her bor det ca 500 000. Jeg skulle være 2 dager i Antwerpen så nå var planen å bli bedre kjent med de tingen Belgia og Flandern er mest kjent for.

Img 0176 Jpeg

Øl: I Belgia er det veldig mange bryggerier med en veldig lang historie. De setter sin ære i kvaliteten på sin øl og her er det veldig mye spennende. Vi var å besøkte Duval. Her fikk vi en omvisning opp bryggeriet og avsluttet med en ølsmaking på Bryggeriets egne bar. I baren her var det veldig god stemning og hvis du skal til Flandern anbefaler jeg å ta en tur innom et av Bryggeriene.

Img 0205

Sjokolade: Belgia er kjent for sin fantastiske sjokolade. De peneste små lekre biter med kanskje verdens beste sjokolade. Der møtte vi en engasjert eier som elsket jobben sin. Når mennesker virkelig brenner for hva de gjør blir som regel resultatet også bra. Vi fikk ingen oppskrifter, men det var spennende å se på produksjonen og selvfølgelig fikk vi noen smakebiter. Så skal du innom Belgia så dra innom en god sjokoladeprodusent.

Img 0207
Img 0214

Mat: Den flotteste slakterbutikken jeg har sett så jeg i Antwerpen. Vi besøkte "The Butcher store" litt utenfor sentrum. Dette var tydeligvis en populær butikk for her var det mye mennesker og mange på jobb. I diskene var det enorme mengder med de aller beste råvarer. De delte gledelig ut smaksprøver og små shots med egenprodusert gin med en anelse av kjøttsmak. Hvis du liker å se flotte råvarer ville jeg helt klart dratt innom her. Et paradis for kjøttelskere!

Img 0225
Img 0223

Etter en langhelg i Flandern går turen nå hjemover til Oslo. Det har vært en fantastisk reise og jeg har oppdaget 2 byer jeg aldri før har besøkt. Jeg kan virkelig anbefale en tur til Flandern. Hvis jeg måtte velge mellom Antwerpen eller Gent tror jeg nok at jeg hadde valgt Gent. Jeg ble litt forelsket i denne lille byen og menneskene der.

Turen min var sponset av Visit Flanders.