Happy Tiki Bar - Hvordan bygge sin egen bar i hagen!

Jeg har alltid ønsket meg en bar i hagen!

Jeg elsker å være ute i hagen med familie og venner. Jeg har allerede bygget et utekjøkken og nå tenkte jeg det var på tide å bygge noe selv jeg alltid har ønsket meg, en bar. Valget falt på en Tiki bar da jeg kan drømme meg bort under palmebladene med en iskald drikke. Å lage dette selv er ikke vanskelig og du får muligheten til å tilpasse størrelsen akkurat som du selv ønsker. Her skal jeg vise deg mitt prosjekt.

Happy Tikibar

Start med å finne plassering hvor du ønsker å lage baren. Jeg hadde en plass rundt pizzaovnen jeg støpte hvor jeg synes dette blir perfekt.

IMG 1021

Jeg har laget hele baren på solide hjul. Dette gjør det veldig lett å flytte baren til andre områder hvis det skal være selskap eller noe og du får også muligheten til å flytte den frem så du kan stå bak baren selv å servere noen gode drinker. Jeg kjøpte solide hjul med brems så jeg kan låse den fast der jeg ønsker. Når baren skal stå ute er det alltid smart å bruke ferdig trykkimpregnerte materialer. Start med å lage rammen og monter på hjulene. Jeg brukte 2`4 (ca 5 cm x 10 cm) som stenderverk. Skru sammen noen rektangler i ønsket høyde. Husk at du skal ha benkeplate på toppen også. La planken på toppen være lenger enn resten av rektangelet så du får støtte til benkeplaten. Skru sammen rektanglene med planker i bunn. Disse fungerer som en hylle på innsiden av baren og jeg festet også hjulene i disse.

IMG 1113

Skråkutt stolper til taket i vinkelen du ønsker og skru fast i rammen. Lag så en ny rektangel som går litt utenfor baren så den dekker akkurat der du sitter. Skru fast denne i stolpene og taket er snart klart. På tak konstruksjonen brukte jeg 2`2 (ca 5 cm x 5 cm)

IMG 1118
IMG 1126

Jeg bruker tynne materialer på sidene som jeg skrur opp som en "espalier" med litt avstand mellom. Dette gir en fin finish og litt luftighet.

IMG 1134

Du kan velge tak selv, men jeg synes det er så koselig med Palmeblader så dette bestilte jeg på et hagesenter. Disse har jeg stripset fast til takkonstruksjonen og så må du klippe til kantene.

IMG 1140

Benkeplaten lagde jeg veldig enkelt og solid med 3 stk 2`8 (ca 5 cm x 20cm) Når du legger 3 av disse ved siden av hverandre blir det 60 cm som en vanlig kjøkkenbenk. I tillegg er de så solide at skulle du en sen nattetime ønske å hoppe opp på baren for en liten dans er ikke dette noe problem.

IMG 1136

Nå er min Happy Tiki Bar klar til bruk. Jeg bestilte et skilt hos Profil og dekor. Kjøp gjerne noen barstoler, pynt med lys og annet barutstyr du ønsker. Nå er det opp til deg å skape glede, gode minner og hyggelige stunder i baren. Lykke til.

Happy Tikibar 2
Happy Tikibar