Madrid - Gladkokken Reiser

Spanias hovedstad leverer på alle områdene jeg liker!

Det kryr av spennende Mat, drikke, kultur og uteliv. Jeg besøkte Madrid i September og fikk se Madrid fra sin beste side! 24 grader og for det meste sol. Det er vanskelig å bli kjent med så stor by på 4 dager, men jeg har reist rundt til ulike områder og testet mange steder. I denne artikkelen kommer jeg med noen virkelige gode opplevelser jeg på det sterkeste kan anbefale hvis du skal besøke Madrid.

IMG 7015
IMG 6896
IMG 7012

Hvordan reise dit: I Norge er det mange direkte avganger til Madrid og her kan du finne noen rimelige billetter hvis du er tidlig ute. Flyturen tar litt over 3 timer og da har du landet i Spanias hovedstad. Flyplassen ligger ikke langt i fra sentrum og det tar mellom 20-30 minutter med taxi. Prisen for taxi var når jeg reiste 30 euro fastpris fra flyplassen til sentrum.

Hotel i Madrid: Det er mange ulike områder og velge mellom og ekstremt mange hoteller. Jeg valgte og by midt i sentrum og heller bruke taxi for å komme til ulike destinasjoner som var langt å gå til. Det er mange ulike standarder og jeg anbefaler hvis man har mulighet til å velge et Hotel med litt god kvalitet. Jeg hadde som kritere at det skulle være 4 eller 5 stjerner og ha en takterasse med basseng. Elsker å ha muligheten til å slappe av litt på solsenga i en hektisk by. Jeg valgte Hotel Emparador midt i hovedgaten og var strålende fornøyd. Jeg legger ved en link her hvis du vil sjekke det ut: Hotel Emparador Madrid

Epamrador

Mat du må prøve i Madrid: Det er masse klassiske Spanske retter du må prøve i Madrid, men husk at dette er storby som kan tilby det meste du måtte ønske av type mat. Her er noen spanske klassikere jeg synes du burde prøve:

- Jamon Iberico (kjøp så dyr du har råd til)

- Tortilla - Spansk omelett (skal være rennende)

- Chuleton – baskisk ribey.

- Huevos Rotos

- Crocuettas

- Patatas bravas (poteter med digg saus)

- Pulpo frita (blekksprut)

Denne listen kunne vært veldig lang, men dette er noen av de mest kjente og populære rettene.IMG 6941
IMG 6975
IMG 7003

Restauranter jeg besøkte og kan anbefale:

La Canibal en morderne spansk restaurant med ulike vin og øl på tap. Spennende meny med moderne smaker og modige kombinasjoner. Perfekt for foodies.

Azotel del Circulo. Beste utsikten på en takterassemed restaurant, lounge og bar. Maten er ikke perfekt, men allikevel besøk på en dag med fint vær og nyt utsikten og en god drink

Mercado de la Cebada - Matmarked med masse ulike restauranter. Dette er gøy og populært å besøke. Min favoritt av matmarkedene jeg besøkte.

Mercado de san Miguel - Verdt en tur innom, men er ekstremt mye tursiter og det mister litt av sjarmen, men nydelige lokaler og masse digg!

Mercado Jamon Iberico - En liten hyggelig skinkebar med fantastiske skinker og oster. Bestill gjerne bord og nyt et par glass og noen gode biter mat.

Taberna La Concha - Jeg forelsket meg litt i denne lille restauranten/ baren. Ligger i et hyggelig område. Trangt, supergod stemning og deilig mat og drikke.

Churreria chocolateria 1902 - Prøv klassiske churros med sjokoladedipp. Populært sted, men køen varer ikke lenge.

Konnichiwa - Japansk Izakaya. Hvis du blir lei klassisk spansk prøv denne herlige Japanske restauranten. Bestill noen gode retter, drikk sake og japansk øl.

Det er ofte smart å bestille på på forhånd så sikrer du deg plass!

IMG 6882
IMG 6937
IMG 6909
IMG 6854
IMG 7035
IMG 7086

Min opplevelse: En spennende by med yrende liv. Deilig mat og glade mennesker. Pass på å ikke gå i turistfellene og finn spennende steder eller følg noen av mine tips. En veldig stor by med over 3,5 millioner innbyggere. Her finner du masse ulike kulturer fra område til område. Greit å bruke google maps eller liknende for å finne frem. Billig taxi så det brukte jeg mye til og fra områder. Jeg storkoste meg i Madrid og gleder meg til å komme tilbake. Nyt varme og rimelig mat og drikke i Spanias hovedstad.

IMG 7098

Her kan du se en video fra mitt besøk i Madrid.