Szechuan Chengdu - Gladkokken Spiser

Jeg tror de gode omtalene har ødelagt dette stedet!

Szechuan Chengdu ligger i Trondheimsveien 64 og har vært omtalt i flere store aviser som kanskje stedet med best kinamat fra området Szechuan i Oslo. Forventningene var derfor ganske store og jeg gledet meg veldig til å besøke dette stedet. Dette er et sted du burde reservere bord for å sikre deg plass. De gode omtalene har gjort dette stedet ekstremt populært! Etter mitt besøk sitter jeg igjen med en følelse at de samme omtalene kanskje har ødelagt stedet også?

Det er en torsdag i Oslo og har bestilt bord på Chengdu sammen med et par venner. Vi kommer i god tid å setter oss på uteserveringen og tar en kald pils så lenge. Mere urban uteservering et par meter fra trikkelinjen og utsikt rett i en stor boligblokk skal du lete lenge etter, men det er noe jeg finner ganske så sjarmerende også. De var veldig tydelige på at vi kun fikk bordet i 1 1/2 time fra kl 18. Når du kommer inn i lokalet er det yrende liv og helt fullt av glade gjester som nyter spicy Szechuan mat.

IMG 6514
IMG 6553

Vi ble vist til bordet og det ble slengt to ulike menyer på bordet. Det er er en klassisk meny som du omtrent finner på alle kinesiske restauranter og en rød meny, som tidligere ble omtalt som en "hemmelig" meny med kinesiske klassikere. Hemmeligheten med den rød menyen er for lengst borte og for min del kunne de heller samlet det i samme meny. Menyene er slitne og kanskje på tide og bytte ut de skitne plastlommene med noe nytt. Det fine med disse slitte menyene er at det innfrir alle fordommer mot kinarestauranter rundt om i landet og grenser til sjarmerende.

IMG 6511
IMG 6540

Vi måtte vente i 20-30 minutter før vi fikk bestilt mat og deretter på maten. Dette er jo litt kjedelig når du kun har fått 1 1/2 time for restaurantbesøket. Jeg ønsket å prøve en variert meny og vi bestilte:

Kylling kung pao, Biff i chiliolje, Aubergine i chilisaus, svineribbe med saus og en agurksalat.

Maten er spicy og inneholder ganske mye Szechuan pepper som gir en litt prikkende følelse i munnen. De bruker mye olje og msg her : Maten var god, men ikke fantastisk. Maten blir servert i fat og her er konseptet å dele og smake på flere retter. Du får med ris ved siden av og du kan velge om du ønsker å spise med pinner eller bestikk. Her er noen bilder fra maten.

IMG 6527
IMG 6530
IMG 6538
IMG 6534

Etter middagen ønsket jeg å bestille en dessert, men da sa servitøren at det var det ikke tid til for vi hadde bordet kun til 1930. Jeg fortalte at det var litt synd at de brukte nesten 30 minutter på å ta bestilling så vi ikke rakk dessert. Vi fikk da 20 minutter til og de kom raskt med en kaffe og dessert.

IMG 6542

Servicen var under hele middagen under hva du kan forvente. Jeg har full forståelse at de har veldig mye å gjøre med en full restaurant, men da er det kanskje smart å få flere på jobb og ta seg litt bedre tid til kundene. Lokalene er slitte, men hyggelige. Stedet er populært og masse gjester.

Når regningen kom ønsket jeg spesifisert kvittering og å dele den opp. Dette var ikke mulig! Jeg antar at dette stedet på grunn av terningkast 6 og 5 i flere store aviser kanskje er den mest økonomisk lønnsomme kinarestauranten i Norge, men hvis de ikke skjerper seg litt ender nok dette. Regningen var heller ikke rimelig lenger og beregn 300-700 pr pers for maten hvis du ønsker å smake flere retter og hva du velger. Jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet av denne restauranten.

OPPSUMMERING: 40 av 60 mulige

Mat - Smak 8/10

Mat - Presentasjon 7/10

Lokaler og stemning 8/10

Servicen 4/10

Verdi for pengene 6/10

Opplevelsen 7/10