Arakataka - Gladkokken Spiser

Deilig mat og hyggelig stemning midt i Oslo sentrum!

Arakataka har vært oppe i over 20 år og leverer fortsatt kvalitet på høyeste nivå. Du finner denne flotte restauranten midt i Oslo sentrum i en liten stikkgate fra Torggata og mellom Sentrum Scene og Rockyfeller. Denne dagen var det stillaset foran bygningen, men du så allerede på vei til stedet den gode stemningen bak de store vinduene. Et flott inngangsparti og jeg ble ønsket velkommen av en blid sommelier i det jeg ankom. Jeg fikk et hyggelig bord i barområdet langs vinduet.

IMG 6095
IMG 6069

De hadde dagens meny som var en 4 retters eller 6 retters, men du kan også velge fra alacarte meny eller småretter. Etter litt prat med min servitør ble det en 4 retters med tillegg av retten jeg husker så godt fra første gang jeg smakte. En av Arakataka sine signaturretter hjemmelaget spagetti i smørsaus med Kalix løyrom.. Til maten tok jeg anbefalt drikkemeny. 6 retters middag er priset til 895 og en 4 retters middag til 695. Vinpakken kostet 865 / 685. I tillegg startet jeg med en østers og et glass champagne som jeg mener er en perfekt måte og starte et godt måltid.

Østers & Lemon Drop Chili - En frisk og god østers med en spennende dråpe av syrlighet og chili. En god kombinasjon og satt fart på smaksløkene. Et glass veldig god champagne og gledet meg til resten av dette måltidet.

IMG 6076

Tartar av Angus Ku & Salat fra Haukerudhagen - Tartar er rått kjøtt som var kvernet fint opp. Kjøttet var veldig godt og toppet med noen sprø elementer, tynne skiver av kålrabi og syrlige salatblader. Jeg var ikke så fan av hvordan denne retten var anrettet, men smaken var utrolig god. I glasset til denne retten fikk jeg en fransk musserende pærecider.

IMG 6086

Tomat fra Bergsmyrene - En veldig god vegetarrett med noen nydelig tomater i en syrlig saus og under var det litt majones. En frisk og god rett. I glasset var en vintage Gruner veltliner.

IMG 6090

Spaghetti & Löjrom - Denne retten husket jeg fra mitt første besøk for mange år tilbake og retten i seg selv er god nok grunn til å besøke Arakataka. Perfekte hjemmelaget spaghetti som er akkurat passe kokt med en smørsaus og en rikelig porsjon med ekte svensk Kalix løyrom. I glasset til denne fikk jeg en spennende naturvin

IMG 6117

Kylling fra Holte & Mangold - En perfekt varmebehandlet kylling med en god sjy og spennende tilbehør. I glasset en god rødvin fra Burgund.

IMG 6124

Bringebær, Mjødurt & Hvit Sjokolade - En frisk og god dessert med herlig smak av bringebær. I glasset en en bringebærcider som passet veldig godt til desserten.

IMG 6130

Prisen for denne middagen med drikkepakke, østers og champagne kom på 2697,-

IMG 6134

En utrolig deilig middag var nå ferdig. Dette var en super opplevelse med topp service. I starten av måltidet kom rettene litt fort, men etter jeg sa i fra til servitøren roet de tempoet ned og resten var perfekt. Den vinansvarlige på stedet hadde meget god kunnskap og presenterte sine viner med engasjement og kunnskap. Flinke servitører og det var veldig god stemning i lokalene. Prisene er litt høye som forventet, men har du anledning er Arakataka virkelig en restaurant jeg anbefaler.

OPPSUMMERING: 48 av 60 mulige

  • Mat - Smak 8/10
  • Mat - Presentasjon 7/10
  • Lokaler og stemning 8/10
  • Servicen 9/10
  • Verdi for pengene 7/10
  • Opplevelsen 9/10

Her kan du se en video av mitt besøk