Brasserie Hansken - Gladkokken spiser

Etter en god start gikk det brått nedover med både mat og service!

Brasserie Hansken er en restaurant jeg har spist på flere ganger tidligere og alltid vært fornøyd. Lokalene er fine og de har en solfylt uteservering på torget bak Akershus Festning. Denne middagen gledet jeg meg til og jeg har sjeldent opplevd så variert service og kvalitet på mat i løpet av et måltid.

Hansken 8
Hansken 6

Jeg kom en solfylt dag i april og dette var en de varmeste vårdagene hittil i år. Jeg fikk et fint bord i sola og starten av dette måltidet var egentlig ganske så perfekt. En profesjonell servitør viste meg bordet. Jeg fikk meny, noen gode anbefalinger og vann med en gang. Det kom også et godt brød med olivenolje og salt. Dette er sånn jeg husker Brasserie Hansken fra tidligere besøk, men denne gangen skulle det endre seg veldig.

Som forrett valgte jeg østers og et glass med champagne. Denne kombinasjonene er jeg veldig glad i og i sola er det ikke mye som smaker bedre enn dette for meg. Østersene var friske og ferske og boblene veldig gode.

Hansken 3
IMG 3212

Etter dette tror jeg min servitør var ferdig for dagen og de nye som hadde ansvaret for bordet mitt var på ingen måte like serviceinnstilte og dyktige. Jeg valgte et godt glass hvitvin til hovedretten som var blåskjell med pommes og trøffelaioli. Hvitvinen var en god Chadonnay fra Puligny. Blåskjellene ble servert og da begynte en rekke med skuffelser for min del. Blåskjellene var ikke varme og flere av skjellene var knuste. Det var også et par som var uåpnet. De virket overbehandlet eller kanskje varmet opp igjen. Kraften var en kremet saus som manglet både syre og salt for min smak. Her har kokkene slurvet grundig med blåskjellene. Jeg endte med kun å spise noen av blåskjellene. Pommes frites var god sammen med en trøffel aioli. Maten ble stående igjen på bordet lenge og det kom aldri noen å spurte om det smakte og om ting var ok. Så hovedretten min her ble en stor skuffelse.

IMG 3225
IMG 3227

Til dessert tok jeg en pannacotta med bringebær og et glass dessertvin og en kaffe. Vinen ble glemt av min servitør og jeg måtte gå bort å spørre etter den lenge etter desserten var servert. Ingen skryt til kokkene for denne desserten heller. Selve pancottaen var kornete som mest sannsynlig har skjedd ved at det har vært for høy varme når de lagde den. Servicen ble ikke noe bedre utover måltidet og det var veldig synd.

IMG 3236

Prisene på Brasserie Hansken har alltid vært i det litt øvre sjiktet, men vanligvis har de klart å forsvare det med god mat og topp service. Denne gangen var prisene enda høyere og når både servicen i deler av måltidet uteble og kvaliteten på maten ikke var bra så blir det heller ingen god karakter. De scorer høyt på flotte lokaler og beliggenhet. Jeg betale for en 3 retter med champagne, god hvitvin og dessertvin ca 1800 kroner for 1 person. For denne prisen forventer jeg en langt bedre opplevelse!

OPPSUMMERING: 33 av 60 mulige

  • Mat - Smak 5/10
  • Mat - Presentasjon 6/10
  • Lokaler og stemning 8/10
  • Servicen 5/10
  • Verdi for pengene 4/10
  • Opplevelsen 5/10

Her kan du se en video fra mitt besøk.