Brasserie Hansken - Gladkokken spiser
![](https://gladkokken.imgix.net/Tunfiskkaker-front-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=90772ee4dc7a661957685d7f2deb98bb 700w, https://gladkokken.imgix.net/Tunfiskkaker-front-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=d475f269a2e000be7093fc2ccd3cf821 800w, https://gladkokken.imgix.net/Tunfiskkaker-front-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=c66377a57edcb59c27c9ff2188ff135d 900w, https://gladkokken.imgix.net/Tunfiskkaker-front-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=9e93b365a79fb0b5846a08eebd3619e9 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Tunfiskkaker-front-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=2544890ca89cbf0a79ded4b84b1200a8 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Tunfiskkaker-front-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=778108db76b5a67c85db5fceead44a5a 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Tunfiskkaker-front-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=dc11aa6a2da77916723b3c58ce67c934 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Tunfiskkaker-front-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=ff29629b8fe404eeabf9cec781a6ce1b 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Tunfiskkaker-front-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=3216805fbc0d6141f63ff403f5d28d44 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Tunfiskkaker-front-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=67a51d7ff98b0fd5fb692a6892956467 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Tunfiskkaker-front-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=4ee4b78f5edccbda06730a6c031db9aa 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Tunfiskkaker-front-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=9f80836062eacdfc4b94553514b0b64b 1800w)
Etter en god start gikk det brått nedover med både mat og service!
Brasserie Hansken er en restaurant jeg har spist på flere ganger tidligere og alltid vært fornøyd. Lokalene er fine og de har en solfylt uteservering på torget bak Akershus Festning. Denne middagen gledet jeg meg til og jeg har sjeldent opplevd så variert service og kvalitet på mat i løpet av et måltid.
![Hansken 8](https://gladkokken.imgix.net/hansken-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=34c21e3caa86f071ca9b3d59e3aa00de)
![Hansken 6](https://gladkokken.imgix.net/hansken-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b3ab5e09295d7fb1f7f5ff3b83985c5d)
Jeg kom en solfylt dag i april og dette var en de varmeste vårdagene hittil i år. Jeg fikk et fint bord i sola og starten av dette måltidet var egentlig ganske så perfekt. En profesjonell servitør viste meg bordet. Jeg fikk meny, noen gode anbefalinger og vann med en gang. Det kom også et godt brød med olivenolje og salt. Dette er sånn jeg husker Brasserie Hansken fra tidligere besøk, men denne gangen skulle det endre seg veldig.
Som forrett valgte jeg østers og et glass med champagne. Denne kombinasjonene er jeg veldig glad i og i sola er det ikke mye som smaker bedre enn dette for meg. Østersene var friske og ferske og boblene veldig gode.
![Hansken 3](https://gladkokken.imgix.net/hansken-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=67a6b8f1f4cdb6a19b78e67f384cd2d3)
Etter dette tror jeg min servitør var ferdig for dagen og de nye som hadde ansvaret for bordet mitt var på ingen måte like serviceinnstilte og dyktige. Jeg valgte et godt glass hvitvin til hovedretten som var blåskjell med pommes og trøffelaioli. Hvitvinen var en god Chadonnay fra Puligny. Blåskjellene ble servert og da begynte en rekke med skuffelser for min del. Blåskjellene var ikke varme og flere av skjellene var knuste. Det var også et par som var uåpnet. De virket overbehandlet eller kanskje varmet opp igjen. Kraften var en kremet saus som manglet både syre og salt for min smak. Her har kokkene slurvet grundig med blåskjellene. Jeg endte med kun å spise noen av blåskjellene. Pommes frites var god sammen med en trøffel aioli. Maten ble stående igjen på bordet lenge og det kom aldri noen å spurte om det smakte og om ting var ok. Så hovedretten min her ble en stor skuffelse.
Til dessert tok jeg en pannacotta med bringebær og et glass dessertvin og en kaffe. Vinen ble glemt av min servitør og jeg måtte gå bort å spørre etter den lenge etter desserten var servert. Ingen skryt til kokkene for denne desserten heller. Selve pancottaen var kornete som mest sannsynlig har skjedd ved at det har vært for høy varme når de lagde den. Servicen ble ikke noe bedre utover måltidet og det var veldig synd.
Prisene på Brasserie Hansken har alltid vært i det litt øvre sjiktet, men vanligvis har de klart å forsvare det med god mat og topp service. Denne gangen var prisene enda høyere og når både servicen i deler av måltidet uteble og kvaliteten på maten ikke var bra så blir det heller ingen god karakter. De scorer høyt på flotte lokaler og beliggenhet. Jeg betale for en 3 retter med champagne, god hvitvin og dessertvin ca 1800 kroner for 1 person. For denne prisen forventer jeg en langt bedre opplevelse!
OPPSUMMERING: 33 av 60 mulige
- Mat - Smak 5/10
- Mat - Presentasjon 6/10
- Lokaler og stemning 8/10
- Servicen 5/10
- Verdi for pengene 4/10
- Opplevelsen 5/10
Her kan du se en video fra mitt besøk.