Mon Oncle - Gladkokken spiser

En Fransk restaurant i Maemo familien!

Når Espen Holmoe Bang kjøkkensjefen fra Maemo åpner restaurant blir forventningene høye! Maemo har 3 stjerner i Michelinguiden og vært Norges beste i flere år nå. Etter dette har kjøkkensjefen åpnet flere nye steder. I dag er det Fransk på menyen og dette er et sted jeg har gledet meg til å besøke lenge. Du kan se en video fra mitt besøk nederst i denne artikkelen.

IMG 2116

Lokalene ligger sentralt i Oslo sentrum i universitetsgaten. Et beskjedent inngangsparti gjorde at jeg faktisk gikk en runde rundt kvartalet før jeg fant inngangen. Når du kommer inn åpner en flott restaurant seg og du blir godt tatt i mot med en gang. Du forstår at dette er en "fancy" restaurant og det er jo veldig stas av og til. Jeg kom sammen med følge denne dagen og vi ble raskt vist frem til bordet som var reservert til oss. Her var servicen fantastisk fra første stund! Menyen besto av noen starters, forretter, hovedretter og desserter. Fordelen med at vi var to at vi 2 ulike retter av alle og spurte pent om de kunne deles. Dette var ikke noe problem og middagen var i gang.

IMG 2112
IMG 2121

Første rett ut for meg var noe jeg er veldig glad i Østers og champagne. Jeg synes dette er en frisk og utrolig god måte å starte et flott måltid. De hadde store friske østers servert med en deilig agurk vinaigrette. Både maten og boblene her var utrolig gode.

IMG 2078

Vi delte to ulike forretter så vi fikk gleden av å prøve en andelever parfait og en rett med krabbe fra hvaler med gode smaker. I tillegg til maten fikk vi et fantastisk godt brød med smør og et ristet brød. Her er alt hittil gjort med perfeksjon og kjærlighet for maten.

IMG 2088
IMG 2095

Her kan du se tilbehørene jeg beskrev over.

IMG 2085
IMG 2090

Nå var vi ferdige med forrettene og gledet oss til to ulike hovedretter som skulle deles. Først ut var en klassiker som heter: Pigeon “Rossini” som er due. Denne ble lekkert presentert av kokken før han tok den tilbake igjen og den kom tilbake som et smykke! En av de lekreste rettene jeg har sett og den smakte fantastisk.

IMG 2101
IMG 2118

Neste rett ut er signaturretten til Mon Oncle som er deres tolkning av den klassiske Beef Wellington. Igjen et vakkert presentert rett!! Her var både jeg og mitt følge litt skuffet. Alt hadde vært så perfekt hittil. Smakene er gode og misforstå meg, men butterdeigen var ikke så sprø og duxellen (den delen med finhakket soppblanding) ikke helt etter min smak. Ikke meningen å være så streng, men når en hovedrett som ikke er mye større enn en snusboks i diameter koster 800 kroner så burde det være magisk.

IMG 2097

Nå var det over til desserter og vi bestilte både en Crêpes Suzette med iskrem og en Baba au Rhum. Begge dessertene var gode, men favoritten var helt klart den som ser ut som sjokoladefondant og når jeg delte den opp rant det en deilig saus ut. Sammen med is blir jo dette så godt!

IMG 2128
IMG 2140

Nå var de bestilte retten ferdig og dette var utrolig godt. Sammen med regningen kom de med noen deilige små søte snacks og en kaffe.

IMG 2144
IMG 2146

Regningen: Her kan du velge litt selv prisnivået når du spiser, men det er ganske så høyt. Jeg bestilte 1 starter, 1 forrett, 1 hovedrett, 1 dessert og med et glass vin til alle rettene. Prisen for 1 person kom på 3300,-

Oppsummering må jeg si at Mon Oncle er en fantastisk restaurant hvis du skal ut å ha en ekslusiv fransk middag. Smakene var veldig gode og servicen perfekt under hele måltidet. Gode vinanbefalinger og fine lokaler. Dette er veldig nære en terningkast 6 for meg, men noen småting som trekker ned til en terningkast 5. Jeg kan uansett på det varmeste anbefale Mon Oncle. Husk å bestille bord i god tid for her er det populært. Her kan du se en video fra mitt besøk.

OPPSUMMERING: 50 av 60 mulige

  • Mat - Smak 8/10
  • Mat - Presentasjon 9/10
  • Lokaler og stemning 8/10
  • Servicen 10/10
  • Verdi for pengene 7/10
  • Opplevelsen 8/10

Mon Oncle - Gladkokken spiser