Happolati - Gladkokken spiser

Spennende og leken meny i flotte lokaler!

Siden 2016 har Happolati holdt til i lokalene på St. Olavsplass 2 i Oslo. Denne restauranten har mottatt mange gode anmeldelser og deres kombinasjon av nordiske råvarer og lokaler med det asiatiske kjøkken er spennende. Jeg gledet meg til å besøke dette stedet og har hørt mye skryt fra venner som har besøkt Happolati. Menyen var veldig spennende, men det var allikevel ikke alt som stemte for min del. Etter mye engasjement på siste anmeldelse vil jeg påpeke at dette er min bedømmelse og baserer seg på besøket denne kvelden. Dette for å gi de som følger og stoler på meg en ærlig tilbakemelding om hvor du burde dra og ikke når du skal ut. Hvis du ønsker å lese mer om hvordan jeg bedømmer restaurantene kan du lese det her Gladkokken spiser - Hvordan jeg bedømmer restaurantene

Happolati 13
Happolati 12

Jeg hadde bestilt bord en lørdag og kom som en av de første gjestene denne kvelden. Lokalene er freshe og i kombinasjon av lyst tre og hvite vegger. Det føles litt minimalistisk, men jeg likte lokalene veldig godt! En hyggelig servitør kom raskt bort og vi bestilte et glass med bobler og østers før deres 6 retters set meny med vinpakke. Ved å lese menyen må jeg si at dette var både spennende og lekent fra kjøkkenet.

Happolati 2

Vi hadde en veldig dyktig sommelier som grundig forklarte med stort engasjement hva vi hadde i glassene til en hver tid. Starteren med østers ble servert på en veldig fristende måte i en stor skål med tang og med litt røyk som snek seg opp rundt østersene. Østersene var lekkert anrettet og ble servert med agurksaft og yuzugranite. Dette var godt, men smaken av selve østersen ble litt borte blant de andre smakene. Jeg var allikevel veldig positiv etter denne starteren på menyen.

Happolati 3

Første rett ut rett en rett servert i en "paibunn" fylt med selleri og miso. Den var toppet med kaviar og tørket gressløkspulver. Denne retten likte jeg godt og var en deilig start på vår 6 retters meny.

Happolati 4

Neste rett var laksesashimi. Denne var god, men var dekket med mye saus/dressing. Den var toppet med noen crispy elementer som passet godt. Retten manglet litt syre og salt for min del. Retten var god, men ikke imponerende for min del.

Happolati 5

Neste rett ut var breiflabb med limeblad og "milkbun" luftig brød og en kremet kraft. Visuelt var dette en veldig fristende rett når kraften blir helt over breiflabben og urteoljen som var i bollen flyter opp som små smaksbobler i kraften. Dette kunne vært en super rett for meg, men fisken var litt vel underbehandlet og kraften var ekstremt salt. Jeg er veldig glad i salt, men dette var mye! De luftige brødene var veldig gode.

Happolati 6

Neste rett på menyen var dumplings med kylling. Jeg er veldig glad i dumblings, men disse var servert i veldig mye dressing og du mistet litt gleden med de silkemyke konsistensen som dumpings vanligvis har. Jeg synes personlig fyllet var ganske kjedelig og manglet litt smak.

Happolati 7

Neste rett ut var Nyretapp med kimchi vafler med en god saus. Dette var en veldig morsom smakskombinasjon, men litt vanskelig å spise med hendene.

Happolati 8

Dagens dessert var Taiyaki. En kreativ dessert som bestod av en fiskeformet bakst fylt med sjokolade, iskrem og en liten flaske med salt karamell. Denne var både spennende, kreativ og en god avslutning på måltidet.

Happolati 10

Prisen for 6 retters meny er 895 og vinpakken kostet 825 kroner. I tillegg på prisen kom champagne og østers som vi startet med. Når det kommer til maten var denne helt klart god, men ga meg allikevel aldri de magiske smaksopplevelsene. I tillegg var den noen retter jeg tror kjøkkenet var litt uheldige med denne dagen. Det jeg synes er litt synd er når kjøkkenet "forter seg" igjennom menyen. Jeg hadde i tillegg bedt dem ta det litt rolig, men rettene kom veldig fort. Vinene til maten var gode og forklart på en engasjerende måte. Litt dyrt for maten og var ikke akkurat stappmett når jeg gikk derfra. Stedet var bare et par poeng fra en terningkast 5, så uten tvil et flott sted med en spennende meny. Nederst i denne artikkelen kan du se en video fra mitt besøk på Happolati.

OPPSUMMERING: 43 av 60 mulige

  • Mat - Smak 7/10
  • Mat - Presentasjon 8/10
  • Lokaler og stemning 8/10
  • Servicen 7/10
  • Verdi for pengene 6/10
  • Opplevelsen 7/10

Happolati - Gladkokken spiser