Egon - Gladkokken spiser

Dette er bare trist!

Mange har spurt om jeg kan teste Egon og derfor gikk turen denne gangen til en av Norges største restaurantkjeder. At dette stedet overlever og har gjester rundt i hele landet overrasker meg egentlig for dette var bare trist! Sjeldent har jeg opplevd dårligere mat og fraværende service på en restaurant. De blir reddet fra en terningkast 1 pga av at jeg er gammel nok til å synes lokalene er ganske hyggelige og en dessert som trakk scoren på maten litt opp. Egon har samme meny på alle sine restauranter og denne kvelden kom vi to stykker på Egon på Sæter (Nordstrand i Oslo)

IMG 1938
IMG 1955

Vi kom inn på en fredag kveld og lokalene har den 90 talls rustikken du forventer på Egon. Mørkt treverk, båser og soner fylt med gamle gjenstander i hyller og tak med flere gamle bilder fra lokalområdet på veggene. Egon sitt konsept er at du selv tar med deg en meny, finner deg et bord for så gå å bestille maten selv. Sikkert praktisk for de som driver stedet, men med disse prisene hadde det vært hyggelig om det var en servitør som gjorde denne jobben.

IMG 1914

For å ha et godt grunnlag for denne anmeldelsen bestilte vi forrett på deling, to ulike hovedretter og to ulike desserter. Jeg tok en øl og mitt følge en brus. Vi valgte å dele en Taco Crispy chicken til forrett. Her er det 4 stk hvetetortillas med kylling, mangosalsa, sirachamajo og syltet gulrot. Det tok veldig kort tid før forretten ble servert. De så langt mer fristende ut enn de smakte. Iskalde tortillas var fylt med små biter av kylling, en dressing som ikke falt i smak hos noen av oss og litt salat i bunn.

IMG 1916

Til hovedretter valgte mitt følge en cheesburger med pommes og jeg tok en rett som het "Black and White" Den 150 grams burgeren var helt gjennomstekt og pommes frites hadde var litt slapp. Burgeren selv om den var trist var en høydare i forhold til den andre retten. En liten bit indrefilet av svin var stekt i hjel og dekket med en bearnaise posesaus. En liten bit ytrefilet av okse dekket av nok en posesaus. Som tilbehør noen stekte grønnsaker, fløtegratinerte poteter og en industrikuttet posesalat. Biffen var rett å slett ikke spiselig denne dagen. Stekegraden var OK så da må det være kvaliteten på kjøttet som rett å slett er for dårlig. Det er ikke ofte jeg spytter ut maten når jeg er på restaurant, men denne retten var rett å slett utrolig dårlig. Til en pris på 375 kroner så er det et ran og hån mot alle matglade.

IMG 1920
IMG 1925

Etter hovedretten kom servitøren bort å spurte: "Var maten god?" Denne gangen valgte jeg å svare ærlig. Jeg fortalte at dette var et utrolig dårlig måltid. Biffen spyttet jeg ut igjen og det som skulle være indrefilet av svin var tørrstekt og badet i en dårlig posesaus. Mitt følge synes det var litt flaut, men av og til må man kalle en spade en spade. Tror ikke servitøren var vant med et slikt svar, men heldigvis trakk de av hele hovedretten på regningen.

Vi bestilte belgisk vaffel og lun eplekake til dessert sammen med en kaffe. Disse rettene var det som reddet Egon fra en terningkast 1 denne dagen. Ikke akkurat hjemmelaget, men iskrem med søt bakst blir aldri helt galt. Kaffen jeg bestilte kom aldri, men jeg var egentlig ganske klar på å komme meg videre uansett.

IMG 1946
IMG 1949

Prisen på Egon er høy både på mat og drikke. I forhold til hva du får servert er dette veldig dårlig verdi for pengene. Mitt ærlige svar til servitøren gjorde at de hadde trukket av hele hovedretten så det gjorde regningen litt lavere. Som en liten bonus hadde de lagt på en ekstra øl på regningen + kaffen jeg aldri fikk. Jeg fikk rettet opp denne feilen, men følg med på regningen kan være et godt tips her hvor flere ulike personer håndterer samme bord.

IMG 1956

Oppsummeringen: Egon har lykkes i mange år, men jeg kan ikke forstå noe annet enn at det vil endre seg fremover. Dårligere verdi for pengene skal du lete lenge etter og den ferdigproduserte maten "kokkene" skal varme opp og legge på en tallerken lyktes de heller ikke med. Servicen er fraværende og tomme tallerkener sto igjen mellom hver rett til den nye kom. Prisene er høye og man skulle tro at for denne prisen skulle få OK mat. Mitt råd: Ikke dra hit.

OPPSUMMERING: 17 av 60 mulige

  • Mat - Smak 3/10
  • Mat - Presentasjon 3/10
  • Lokaler og stemning 5/10
  • Servicen 2/10
  • Verdi for pengene 2/10
  • Opplevelsen 2/10