Trancher Grünerløkka - Gladkokken spiser

Biff på menyen!

Trancher har nå to restauranter og konseptet er like enkelt som det er genialt. Det er langtidsstekt Entrecote på menyen og du velger selv tilbehør, sauser og størrelse på biffen. De har en 3 retters eller 5 retters eller du kan velge direkte fra menyen. Jeg besøkte de koselige lokalene helt nederst på Grunerløkka med plass til ca 35-40 personer. Jeg kom dit når det åpnet og ble tatt godt i mot. Jeg har aldri spist på Trancher før så dette gledet jeg meg til.

IMG 1737
IMG 1741

Jeg fikk vann på bordet med en gang og en hyggelig og blid servitør spurte om jeg ville ha noe annet å drikke. Så kommer hun bort med menyen som er en stor kritttavle. Jeg synes dette er en fin måte å presentere menyen på. Velg enkeltretter eller 3/5 retters middag. Lokalene er fine og pent interiør. Dette var en lørdag og de var fullbooket for kvelden.

IMG 1747

Jeg gikk for en 3 retters middag å startet da med stekt tunfisk med sesamfrø, aioli og kaviar. En god start på måltidet, men skal jeg være litt streng synes jeg både det manglet litt syre og salt.. Heldigvis hadde de flaksalt på bordet så dette løste seg veldig enkelt. Dette lover godt for resten av måltidet.

IMG 1750

Til hovedrett gikk jeg for 220 gram med Entrecote og noen ulike tilbehør og sauser for å ha et best mulig grunnlag til å bedømme og fordi jeg var nysgjerrig på å smake litt forskjellig. Jeg valgte pommes frites, tomatsalat, trøffelsmør, chimichurri og klassikeren bearnaise. Jeg valgte et pinot fra Frankrike fra 2019 til hovedretten. På Trancher serverer de alle tilbehørene i hver sine skåler og så kommer en stor tallerken med selve stjerne i showet den langtidsstekte Entrecoten. Biffen var perfekt stekegrad, veldig mør og smakte nydelig. Når det kom til tilbehørene og vinen var jeg ikke like imponert.

IMG 1757

Vinen kostet 245 pr glass og jeg spurte min servitør hva de tok for hele flasken. Prisen 920 for en god pinot fra Frankrike er ikke uvanlig, men ganske så dyrt. Vinen som stod i menyen var en 2019 og jeg fikk servert en 2020. Med internett lett tilgjengelig på mobilen sjekket jeg raskt opp vinen som hadde pris fra den norske importøren på godt under 200 kroner. Jeg synes ikke det er greit når restauranter tar 4 til 5 ganger prisen for en flaske med vin.

Tilbehørene var generelt gode, men savnet en litt mer luftig bearnaise og skuffelsen ble stor når de brukte frosne ferdigkjøpte potetbåter som pommes frites. Jeg måtte faktisk spørre servitøren om de lagde dem der. Hun var usikker og gikk for å spørre kjøkkenet. Når hun kom tilbake bekreftet hun min mistanke om at dette ikke var hjemmelaget.

IMG 1754

Til dessert var det to valg denne dagen. Enten en søt dessert eller en ostetallerken. Jeg valgte ostetallerken. Denne var god, men synes to ulike oster er litt lite på en ostetallerken.

IMG 1762

Prisen synes jeg var ganske dyr. 545 for en 3 retters er ikke så galt, men på drikke var det dyrere. Musserende vann kostet 89, kaffe 45 og veldig god margin på vinene sine. Derfor scoret de ikke så høyt på "verdi for pengene".

IMG 1768

Som oppsummering vil jeg si at jeg liker veldig godt konseptet til Trancher. De har spesialisert seg på en ting og lokalene er veldig hyggelig. Det var allikevel noen ting som skuffet som frossen pommes og dyr vin. Håper de leser dette innlegget og tar til seg noen av tingene som konstruktiv kritikk. For konseptet er veldig bra og kan bli supert med litt små endringer i mine øyne. Nederst kan du se en video fra mitt besøk.

OPPSUMMERING: 43 av 60 mulige

  • Mat - Smak 7/10
  • Mat - Presentasjon 8/10
  • Lokaler og stemning 8/10
  • Servicen 8/10
  • Verdi for pengene 5/10
  • Opplevelsen 7/10