Med denne metoden lager du Aioli på under 1 minutt!
Ingredienser
- 2 stk eggeplommer
- 5 dl solsikkeolje
- 0,5 dl kaldt vann
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts havsalt
- 1 ts dijon sennep
- 0,5 stk sitron (kun saften)
Det er helt unødvendig å kjøpe hverken Aioli eller Majones på butikken. Det er veldig enkelt å lage selv og smaker mye bedre enn de du kjøper. Her viser jeg en veldig enkel metode for å lage Aioli selv med en stavmikser.
Steg 1
Finn frem ingrediensene. Det er lettere hvis eggene og oljen har romtemperatur. Start med å helle egg, salt, sitronsaft, dijon sennep og knust hvitløk i et stort glass. Sett i stavmikseren og kjør et par sekunder så det blander seg litt. Hell over oljen forsiktig og avslutt med å helle vannet over. Hold stavmikseren helt i bunn av glasset når du starter den. Når Aiolien tykner i bunn kan du bevege stavmikseren oppover. Bland sammen noen sekunder og det er klart. Hell over i et syltetøyglass eller liknende og oppbevar i kjøleskap. Lykke. til.
Steg 2
Hell over i et syltetøyglass eller liknende og oppbevar i kjøleskap. Lykke. til.