Med denne metoden lager du Aioli på under 1 minutt!
Ingredienser
- 2 stk eggeplommer
- 5 dl solsikkeolje
- 0,5 dl kaldt vann
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts havsalt
- 1 ts dijon sennep
- 0,5 stk sitron (kun saften)
Det er helt unødvendig å kjøpe hverken Aioli eller Majones på butikken. Det er veldig enkelt å lage selv og smaker mye bedre enn de du kjøper. Her viser jeg en veldig enkel metode for å lage Aioli selv med en stavmikser.
![Dsc 0909 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0909-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c97401db51b68e7a1def996c0b8cd9de)
Steg 1
Finn frem ingrediensene. Det er lettere hvis eggene og oljen har romtemperatur. Start med å helle egg, salt, sitronsaft, dijon sennep og knust hvitløk i et stort glass. Sett i stavmikseren og kjør et par sekunder så det blander seg litt. Hell over oljen forsiktig og avslutt med å helle vannet over. Hold stavmikseren helt i bunn av glasset når du starter den. Når Aiolien tykner i bunn kan du bevege stavmikseren oppover. Bland sammen noen sekunder og det er klart. Hell over i et syltetøyglass eller liknende og oppbevar i kjøleskap. Lykke. til.
![Dsc 0911 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0911-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=297c6bb158273042b019ca0ed11dc5f5)
Steg 2
Hell over i et syltetøyglass eller liknende og oppbevar i kjøleskap. Lykke. til.
![Dsc 0916 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0916-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bb3469ffda309964ab3bf5bcea1294e3)