Med denne metoden lager du Aioli på under 1 minutt!

Ingredienser

medium syltetøyglass
  • 2 stk eggeplommer
  • 5 dl solsikkeolje
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts dijon sennep
  • 0,5 stk sitron (kun saften)
Ingredienser

Det er helt unødvendig å kjøpe hverken Aioli eller Majones på butikken. Det er veldig enkelt å lage selv og smaker mye bedre enn de du kjøper. Her viser jeg en veldig enkel metode for å lage Aioli selv med en stavmikser.

Dsc 0909 2

Steg 1

Finn frem ingrediensene. Det er lettere hvis eggene og oljen har romtemperatur. Start med å helle egg, salt, sitronsaft, dijon sennep og knust hvitløk i et stort glass. Sett i stavmikseren og kjør et par sekunder så det blander seg litt. Hell over oljen forsiktig og avslutt med å helle vannet over. Hold stavmikseren helt i bunn av glasset når du starter den. Når Aiolien tykner i bunn kan du bevege stavmikseren oppover. Bland sammen noen sekunder og det er klart. Hell over i et syltetøyglass eller liknende og oppbevar i kjøleskap. Lykke. til.

Dsc 0911 2

Steg 2

Hell over i et syltetøyglass eller liknende og oppbevar i kjøleskap. Lykke. til.

Dsc 0916 3