![](https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-Agurksalat-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=adc6ee33f18224a54511f5858aeb350c 700w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-Agurksalat-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=0f3328b391bd0dc78a18a966e1f761ad 800w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-Agurksalat-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=cbd3af7cb51c61687f5016d67a620b0e 900w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-Agurksalat-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=1c29d2979d3a3d0384458bdfccc574f4 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-Agurksalat-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=b4e448a78d43085961b2b31788ddaf69 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-Agurksalat-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=c260ce45ca8c6f5257335f3cfad9eb4a 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-Agurksalat-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=45e9bac3e9709f8b294bdbab72a80496 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-Agurksalat-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=a5271aba18c2767e3fed9b6fc57bb2f5 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-Agurksalat-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=722cde465294a51d2a7b9bd1db05f83e 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-Agurksalat-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=097eabfebdd87f355ed0e4a152e4b01c 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-Agurksalat-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=aae65390153553637fd9f2e9bc64f930 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-Agurksalat-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=892cc55993f3b163b0d328eefc377f2c 1800w)
Asiatisk Agurksalat - Sprø, syrlig og forfriskende!
Perfekt tilbehør til spicy mat!
Ingredienser
- 2 stk agurk
- 2 ts salt
- 2 ts sukker
- 1 ss sesamfrø
Dressing
- 2 ss riseddik
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ss brunt sukker
- 1 stk lime
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss Gochugaru (milde chiliflakes)
Dette er så utrolig godt og her bruker vi noen smarte og enkle teknikker for å få best mulig smak og konsistens. Dette tar utganspunktet i den kjente "smashed cucumber salad" som knuser agurken først for den skal få bedre konsistens og trekke til seg mer av den deilige dressingen. I tillegg får agurken ligge litt med salt og sukker noe som gjør at den mister litt væske og får en enda bedre smak og konsistens. Noen av råvarene må du kanskje innom en "innvandrer butikk", men de fleste finnes på vanlige matbutikker med litt godt utvalg. Her skal jeg vise deg hvordan du lager den og dette kan fort bli en ny favoritt. Nederst finner du også en video av hvordan jeg lager denne retten som jeg anbefaler å se.
Steg 1
Start med å skylle agurkene og del i to. Legg på en fjøl. Legg nå en zipbag eller likende over og slå agurkene flate med en hammer eller noe annet hardt. Dette gjøres for å bryte opp bindevevet i agurken og de tiltrekker seg mye mere væske etterpå. I tillegg får du litt bedre og variert konsistens på bitene.
![Asiatisk Agurksalat 2](https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-Agurksalat-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=69f768e60c0f82a860562b928ca4d5e8)
Steg 2
Kutt opp i terninger og legg over i en sil. Plasser silen over en bolle og tilsett salt og sukker. Bland dette godt inn med hendene så salt og sukker er jevnt fordelt. Sett i kjøleskap i 30 minutter. På denne tiden blir agurken "hurtiggravet" og mister ganske så mye væske.
![Asiatisk Agurksalat 3](https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-Agurksalat-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9341ef73ab6d107c14c910446c25d17f)
Steg 3
Bland sammen ingrediensen til dressingen og rør sammen. Smak alltid og juster for en perfekt balanse og smak.
![Asiatisk Agurksalat 4](https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-Agurksalat-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b8f7bfc5a073d31eac828023bbca8b56)
Steg 4
Hell av vannet som har rent av agurkene når de sto i kjøleskapet. Bland godt sammen agurkene, sesamfrø og dressingen. Pynt gjerne med litt koriander eller andre urter du liker og server. Dette er en frisk, sprø og deilig agurksalat som passer ypperlig til asiatisk mat. Jeg har laget en film av hvordan jeg lager denne salaten og den kan du se her. Lykke til.