![](https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=b4002ba0f873a4d5f2c697f1436056c8 700w, https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=90e4f2eb2a590cd96dfa3f5edf2df440 800w, https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=0a685427fc05beb196067650a84558b2 900w, https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=5ab3540f5ee944723023b98a7c316ffe 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=565dd5cb05de0e28266c306c43136a68 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=e1629b009bff989cbd451d6271fcbf16 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=946e8c1f00f0b2db15efe06a5ac9a6ae 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=57c461a4d81c07836d968595fc4c489f 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=7d71b5e182bb26a6b13f74d5b44a2e89 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=63649b048d5c8ed36fc911f5df73061e 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=d83c2a7bcaa8f553a39283cdbcc83d75 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=56e41afe7150a45669bc4263f18a01de 1800w)
Asiatisk karamell kylling - Fantastisk kombinasjon av søtt, salt, syrlig og sterkt
En smakseksplosjon fra det Vietnamske kjøkkenet!
Ingredienser
Asiatisk karamell kylling
- 800 gram kyllinglår uten skinn
- 2 dl usaltede peanøtter
- 3 stk vårløk
- 1 stk rød chili
- 1 håndfull fersk koriander
- Saus/ marinade (se oppskrift under)
Saus / Marinade
- 3 dl brunt sukker
- 1 dl risvin
- 1,5 dl fishsauce
- 0,5 dl soyasaus
- 1 ss chilisaus (siracha)
- 1 ts sort pepper
- 4 fedd hvitløk
- 1 ss finrevet fersk ingefær
Deilig møre kyllingbiter i en magisk god saus som er både søt, sterk, syrlig og salt. Når sausen reduseres ved koking blir den tykkere og klistrer seg perfekt til kyllingen. Denne oppskriften har opprinnelse fra Vietnam. Jeg har også laget en film av hele prosessen du kan se nederst i oppskriften.
![Karamell kylling 2](https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1e3fb1563b02d6d9da92b5717ac98450)
Steg 1
Start med å blande sammen alle ingrediensene til sausen/marinaden. Rør godt sammen så sukkeret løser seg opp. Skjær opp kyllinglårene i passende store biter og hell over 2-3 ss av sausen. Bland godt sammen og la kyllingen marinere i dette i minimum 15 minutter.
![Karamell kylling 3](https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4192c22b2571f3df7273f434307df933)
Steg 2
Stek kyllingen på høy varme til den får en gylden og karamellisert overflate. Du trenger ikke bekymre deg over at kyllingen er gjennomstekt. Den skal koke i sausen etterpå. Når kyllingen har fått fin gylden stekeskorpe så ta kyllingen ut av pannen.
![Karamell kylling 4](https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=91615bb714afe3f5edc1a3a96f5e2a4c)
Steg 3
Hell resten av sausen i pannen og la koke i noen minutter til den reduserer litt i mengde og blir litt tykkere.
![Karamell kylling 5](https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=51364951d50a6e57d6c22ea538cbec74)
Steg 4
Tilsett kyllingen tilbake i sausen og skru ned varmen til medium. Jeg sparer litt av vårløken og chili for å drysse over på slutten, men resten heller jeg nå i sausen.
![Karamell kylling 6](https://gladkokken.imgix.net/Karamell-kylling-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=32944a2b28611373a6d6b4f49ef8f74c)
Steg 5
La småkoke i 10-15 minutter til sausen blir litt klissete og fester seg godt til kyllingen. Jeg serverer ris til denne retten og avslutter med å strø over litt fersk chili, vårløk og koriander. Nå kan du lage en herlig Asiatisk karamell kylling. Lykke til. (se video av prosessen under)