Asiatisk karamell kylling - Fantastisk kombinasjon av søtt, salt, syrlig og sterkt
En smakseksplosjon fra det Vietnamske kjøkkenet!
Ingredienser
Asiatisk karamell kylling
- 800 gram kyllinglår uten skinn
- 2 dl usaltede peanøtter
- 3 stk vårløk
- 1 stk rød chili
- 1 håndfull fersk koriander
- Saus/ marinade (se oppskrift under)
Saus / Marinade
- 3 dl brunt sukker
- 1 dl risvin
- 1,5 dl fishsauce
- 0,5 dl soyasaus
- 1 ss chilisaus (siracha)
- 1 ts sort pepper
- 4 fedd hvitløk
- 1 ss finrevet fersk ingefær
Deilig møre kyllingbiter i en magisk god saus som er både søt, sterk, syrlig og salt. Når sausen reduseres ved koking blir den tykkere og klistrer seg perfekt til kyllingen. Denne oppskriften har opprinnelse fra Vietnam. Jeg har også laget en film av hele prosessen du kan se nederst i oppskriften.
Steg 1
Start med å blande sammen alle ingrediensene til sausen/marinaden. Rør godt sammen så sukkeret løser seg opp. Skjær opp kyllinglårene i passende store biter og hell over 2-3 ss av sausen. Bland godt sammen og la kyllingen marinere i dette i minimum 15 minutter.
Steg 2
Stek kyllingen på høy varme til den får en gylden og karamellisert overflate. Du trenger ikke bekymre deg over at kyllingen er gjennomstekt. Den skal koke i sausen etterpå. Når kyllingen har fått fin gylden stekeskorpe så ta kyllingen ut av pannen.
Steg 3
Hell resten av sausen i pannen og la koke i noen minutter til den reduserer litt i mengde og blir litt tykkere.
Steg 4
Tilsett kyllingen tilbake i sausen og skru ned varmen til medium. Jeg sparer litt av vårløken og chili for å drysse over på slutten, men resten heller jeg nå i sausen.
Steg 5
La småkoke i 10-15 minutter til sausen blir litt klissete og fester seg godt til kyllingen. Jeg serverer ris til denne retten og avslutter med å strø over litt fersk chili, vårløk og koriander. Nå kan du lage en herlig Asiatisk karamell kylling. Lykke til. (se video av prosessen under)