![](https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=fa2262bb8fc3e7f5098164165bb322a0 700w, https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=93db7d7946409bf269eb3876e0872597 800w, https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=1a93133db00203f30180eb17d6c54ea9 900w, https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=f80841b0e7f4c708461c4aa7065d6ca4 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=07b2626dd407ec4f6d98b9d7aa4a980b 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=049ed136661a00e878e9793a9a3de770 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=daa03c3d8658d30fce6e2c5edab074c5 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=7dafb6d99e353eb5d193bb2993362a19 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=dec6c80d64990b6de44e94b777f5f72a 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=2d4b23d5ad69c8b4b72ebf229f5520fe 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=b9572f7595c5ce792699a4618e2424ff 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=4d63bdb821320135b4c0955485a5dd40 1800w)
Asiatisk sjøkreps og scampisuppe - nytelse i en skål!
Denne suppen er veldig god og har masse smak og næring. Nøkkelen for å få den gode smaken er kraften.
Ingredienser
- 6 stk sjøkreps
- 2 stk store rå scampi
- 4 dl hjemmelaget kyllingkraft (eller kjøpt)
- 1 stk stor ingefær
- 4 stk chili med frø
- 4 fedd hvitløk
- 2 stk sjalottløk
- 1 dl Hoisin saus
- 1 stk lime
- 2 stk gulrot
- 1 pk sukkererter
- 2 ts sesamolje
- 1 ss sukker
- 2 stk vårløk
- koriander
Her lages det kraft på sjøkrepsen og jeg blander dette med hjemmelaget kyllingkraft. Når du har laget kraften er resten veldig lett. Suppen passer perfekt som en forrett eller hvis du har lyst på noe godt en kveld.
![Scampisuppe 1](https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3ff4a26a6d4f55d738d11166388dd9cd)
Steg 1
Start med å finne frem en stor kjele og fyll opp med vann. Legg i de levende sjøkrepsene 60 sekunder i vannet før du legger de over i kaldt vann.
![Scampisuppe 3](https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7f913088c7eaf3fb7310b7da847bdd4b)
Steg 2
Dette gjør at de er lettere å få ut av skallet. Knekk av halen og legg til side. Finn frem en ny kjele og ha i litt nøytral olje. Varm opp godt og legg i hakket chili, ingefær og hvitløk. Legg i skallet til sjøkrepsen og stek på høy varme i noen minutter. Hell på kaldt vann så det dekker sjøkrepsen og kok i ca 1 time. Sil av kraften og hell tilbake i kjelen. Resten kan du bare kaste :-) Bland inn kyllingkraft, hoisin saus, limesaft og sesamolje. Kok inn til du får en passende kraftig smak. Smak til om du trenger mer sukker, salt, syre.
![Scampisuppe 2](https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=191e3ebe32eb05d9728cc6c9d0bde512)
Steg 3
Kutt gulrot i pene tynne strimler og legg i suppen 5 minutter før servering. Legg i sukkertene når det er igjen 2 minutter til servering.
![Scampisuppe 4](https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d5934602bfbe0352f2169582e9913781)
Steg 4
Scampi steker du i 2 minutter i panna på litt over medium varme og legger i suppen rett før servering.
![Scampisuppe 5](https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9d3aa4e438afd3764daa73304d155838)
Steg 5
Sjøkrepsen deler du i pene biter og legger i suppen rett før servering. Strø over med fersk koriander og server. Nyt en kraftfull og sterk suppe! Lykke til.
![Scampisuppe 6](https://gladkokken.imgix.net/Scampisuppe-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=03f25e586eb7497049e832c5e582597d)