Høsten er tid for supper! Blomkålsuppe med bacon er alltid godt
Ingredienser
- 1 stort blomkålhode
- 5 dl lettmelk
- 5 dl kyllingkraft
- 3 dl kremfløte
- 8 skiver bacon
- salt og pepper
- litt god olivenolje.
Jeg er veldig glad i supper og på høsten blir det mye supper på menyen. Å lage en god blomkålsuppe er enkelt og veldig godt. Hold deg unna posesupper og lag selv. Hjemmelaget er alltid best og har langt mer næring enn posemat.
Steg 1
Skjær av bladene til blomkålen og del i i større biter. Jeg bruker også stilken til blomkålen når jeg lager suppe.
Steg 2
Mål opp melk, kyllingkraft og fløte og hell i kjelen sammen med blomkålen.
Steg 3
La koke i ca 20 minutter til blomkålen er mør. Kjør glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper
Steg 4
Å steke bacon gjør jeg alltid i ovnen. Det er enkelt og resultatet blir supert hver eneste gang. Fordel bacon på et stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen på 190 grader og stek til passe stekt. Dette tar +/- 10 minutter. La renne av seg på kjøkkenpapir og kutt i mindre biter.
Steg 5
Hell over i en suppeskål og strø over rikelig med sprøtt bacon. Avslutt med noen dråper god olivenolje og godt med nykvernet sort pepper. Lykke til.