Høsten er tid for supper! Blomkålsuppe med bacon er alltid godt
Ingredienser
- 1 stort blomkålhode
- 5 dl lettmelk
- 5 dl kyllingkraft
- 3 dl kremfløte
- 8 skiver bacon
- salt og pepper
- litt god olivenolje.
Jeg er veldig glad i supper og på høsten blir det mye supper på menyen. Å lage en god blomkålsuppe er enkelt og veldig godt. Hold deg unna posesupper og lag selv. Hjemmelaget er alltid best og har langt mer næring enn posemat.
Steg 1
Skjær av bladene til blomkålen og del i i større biter. Jeg bruker også stilken til blomkålen når jeg lager suppe.
![Dsc 0711 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0711-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5f17f427574cc9d1badc44f076c50830)
Steg 2
Mål opp melk, kyllingkraft og fløte og hell i kjelen sammen med blomkålen.
![Dsc 0715 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0715-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=403820857cb0bd46e4b3a977535cc4c0)
![Dsc 0719 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0719-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2e235a76f1b6568e39f77e7cd8fdd542)
Steg 3
La koke i ca 20 minutter til blomkålen er mør. Kjør glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper
![Dsc 0740](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0740.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=aeb425d0fea405a310912a1729f77c0f)
Steg 4
Å steke bacon gjør jeg alltid i ovnen. Det er enkelt og resultatet blir supert hver eneste gang. Fordel bacon på et stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen på 190 grader og stek til passe stekt. Dette tar +/- 10 minutter. La renne av seg på kjøkkenpapir og kutt i mindre biter.
![Dsc 0721 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0721-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4f9bfb57d2d39032a6747033143aef3a)
![Dsc 0741](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0741.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5aae35d9f8df245a517307b8d3235739)
Steg 5
Hell over i en suppeskål og strø over rikelig med sprøtt bacon. Avslutt med noen dråper god olivenolje og godt med nykvernet sort pepper. Lykke til.
![Dsc 0749 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0749-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b450a13f92253780d90f5dadd30743f3)