Blomkålsuppe med sprøstekt bacon

Høsten er tid for supper! Blomkålsuppe med bacon er alltid godt

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stort blomkålhode
  • 5 dl lettmelk
  • 5 dl kyllingkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 8 skiver bacon
  • salt og pepper
  • litt god olivenolje.
Ingredienser

Jeg er veldig glad i supper og på høsten blir det mye supper på menyen. Å lage en god blomkålsuppe er enkelt og veldig godt. Hold deg unna posesupper og lag selv. Hjemmelaget er alltid best og har langt mer næring enn posemat.

Steg 1

Skjær av bladene til blomkålen og del i i større biter. Jeg bruker også stilken til blomkålen når jeg lager suppe.

Dsc 0711 3

Steg 2

Mål opp melk, kyllingkraft og fløte og hell i kjelen sammen med blomkålen.

Dsc 0715 2
Dsc 0719 3

Steg 3

La koke i ca 20 minutter til blomkålen er mør. Kjør glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper

Dsc 0740

Steg 4

Å steke bacon gjør jeg alltid i ovnen. Det er enkelt og resultatet blir supert hver eneste gang. Fordel bacon på et stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen på 190 grader og stek til passe stekt. Dette tar +/- 10 minutter. La renne av seg på kjøkkenpapir og kutt i mindre biter.

Dsc 0721 2
Dsc 0741

Steg 5

Hell over i en suppeskål og strø over rikelig med sprøtt bacon. Avslutt med noen dråper god olivenolje og godt med nykvernet sort pepper. Lykke til.

Dsc 0749 3