![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0914-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=ba57cb72a7761f7c1ae5a6b4f68e5f4a 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0914-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=aa119a9930f186dfd61a6834721c5e9a 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0914-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=743c26f5be3f0591ec465c2c1e20ee85 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0914-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=876e0b013698a8dc241a76dc60e55447 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0914-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=b5a6bb4f35de45b190a9f32312d8fae6 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0914-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=a3a1e5da56175350922205e0d805e19f 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0914-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=b21a31bfd6c00a28159cc286907a0f0e 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0914-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=1b7b731554a6b2d9e6fb75a0d3efb098 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0914-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=2d562665f1aeaf3d9b8e54fdb1b180a9 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0914-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=db9cf4241b061cba52769240606e1a29 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0914-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=54991d94e0435e0c39a8a9cd0a13a59d 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0914-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=3098b40d3dc748ad2bdfeec5ca1a1827 1800w)
Benløse fugler - Deilig Norsk tradisjonsmat med fløtesaus og kålstuing.
Krydret kjøtt surret i bacon og gode tilbehør. Benløse fugler er veldig godt!
Ingredienser
Benløse Fugler
- 800 gram kjøttdeig
- 3 dl griljermel
- 1 stk egg
- 2 ts salt
- 3 ts ingefær
- 1 ts malt muskat
- 1 ts pepper
- 1 stk løk
- 8 dl kjøttkraft (Skal til sausen)
- 12 skiver bacon
Kålstuing
- 1 stk hodekål
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 2 dl kokevann
- 2 dl melk
- 1 dl kremfløte
- litt malt muskat
- salt og pepper
Fløtesaus
- 2 ss hvetemel
- 2 ss smør
- 5 dl kjøttkraft (den du trakk kjøttet i)
- 1,5 dl kremfløte
- salt og pepper
Dette er en Norsk tradisjonsrett som fortjener litt oppmerksomhet. Jeg er ikke helt sikker hvor dette navnet kommer fra, men smaker godt gjør det! Deilig krydret kjøtt surret med bacon.
Steg 1
Start med å kjøre kjøttet sammen med saltet til det blir seigt. Tilsett resten av krydderne, griljermel og revet løk. Bland godt sammen.
![Dsc 0870](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0870.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a1a02604e924531d8f254c184b6803fd)
![Dsc 0872](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0872.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6105c69f6a7898bab69dae63a6bbb0f0)
Steg 2
Form kjøttet til en avlang sylinder og rull tett med bacon.
![Dsc 0878 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0878-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b002f9f1b73a5d131362fba60ac7a588)
![Dsc 0874 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0874-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3806d0f67c4dfe674d8e34f4598c3f91)
Steg 3
Stek kjøttet i en panne med litt smør til de blir gyldne og fine. Legg de over i en kjele og hell over kokende kjøttkraft. La de trekke i 20 minutter. Denne kraften skal du bruke til å lage sausen med.
![Dsc 0886](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0886.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=85d6bb6d83da51a94e9deca60351257e)
![Dsc 0883 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0883-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=50f8045f31ef6736f1a9343bd1f3e82c)
Steg 4
For å lage sausen smelter du smør i en kjele. Tilsett melet og rør godt rundt. Spe med den varme kraften og rør så du får en jevn og fin saus. Tilsett fløten og la koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
![Dsc 0894 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0894-2_190203_180853.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5c59c7abefa6d04bba67e5d766c76778)
Steg 5
For å lage stuet kål starter du med å kutte hodekålen i grove biter. Kok opp vann i en kjele og tilsett kålen. La koke i 5 minutter til kålen begynner å bli myk. Finn frem en kjele og lag en hvitsaus med kokevannet fra kålen, melk og fløte. Legg kålen i sausen og bland godt sammen. La småputre i 5 minutter.
![Dsc 0896 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0896-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0acc89bec9719fbaab299e90043b8a4b)
![Dsc 0888 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0888-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e76a437ac36135f166e66476d2318778)
Steg 6
Server denne deilige retten sammen kokte poteter og tyttebær. Lykke til. Strø gjerne over litt finhakket persille for den lille nostalgiske følelsen.
![Dsc 0914 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0914-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5549d93c906ebe26811446c113f74d78)