![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0378.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=9bc3f8d75b6e09a243ae44fa071bd4dc 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0378.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=0840b43aeb9aa4f3768960ccc0a68d10 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0378.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=7213cda11fcc0c137e83c4bf6c38f862 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0378.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=fcf7cd5e6ad2cba922d3ec725c56803b 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0378.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=419fa7710009c0d3a6c74fa42341dfff 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0378.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=fe4befe15ae688bfe9bf148242c9089b 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0378.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=95136f1782783d3685a4c1881e5536a3 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0378.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=89c8a4cef4c18cb544aacaf5b310862f 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0378.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=13a86fa101b224f51a4ade0ea6602ab8 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0378.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=803b54a55c86b2288ed7c661e5810fe3 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0378.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=04a56b54e2b20371a68ff889a7786189 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0378.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=b4e9f948c588f2a8ec74d78c2c4d92f6 1800w)
Biff Stroganoff ala Gladkokken - Perfekt helgemiddag!
Biff Stroganoff er en av Russlands mest kjente retter. Hvis du tror dette er en kjedelig rett tar du fryktelig feil!
Ingredienser
- 1 kg høyrygg av okse
- 200 gram bacon
- 2 stk løk
- 4 stk sjalottløk
- 20 stk champignon
- 2 dl seterrømme
- 2 dl kremfløte
- 6 dl kalvekraft
- 2 ss tomatpure
- 1 ss sukker
- 2 ss røkt paprika
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss worcestersauce
- 1 ss sitronsaft
- smør til steking
- salt og pepper.
Opphavet bak denne retten diskuteres, men de fleste mener at retten ble skapt av en kokk som vant en matlagingskonkurranse i St.Petersburg med denne retten. Retten er oppkalt etter ovennevnte kokks arbeidsgiver, grev Alexander Sergejevitj Stroganov. Jeg har vært ganske tro mot orginalen, men som vanlig liker jeg å ta meg friheten til å gjøre noen justeringer.
![Dsc 0340](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0340.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=47f7c7a63c047264c6b173889055f07f)
Steg 1
Start med å finne frem en stekepanne og en stor kjele. Varm opp pannen og stek baconet til det er blitt gyldent og sprøtt. Når baconet steker skjærer jeg opp biffen i litt tykke strimler. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek på høy varme i baconfettet når baconet er ferdig. Stek litt og litt kjøtt så det blir stekt og ikke kokt. Legg det ferdig stekte kjøttet over i en bolle. Når du har stekt ferdig alt kjøttet legger jeg det tilbake i stekepannen og tilsetter tomatpure, paprikakrydder, sukker og steker i 3-4 minutter. Tilsett kalvekraften, kok opp og skru ned varmen så det bare putrer. Hvor lenge dette trenger å trekke avhenger av mørheten i kjøttet. Med høyrygg lar jeg dette småputre i ca 2 timer.
![Dsc 0343](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0343.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a6ffb4800a68bfc4955a97c46d2213b3)
![Dsc 0347](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0347.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=94794b7414254695462e5b2af6fcfccf)
![Dsc 0349](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0349.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8750787532a0ab3ca227d3f763935dbc)
Steg 2
Smelt smør i kjelen og finhakk løk, sjalottløk og baconet du stekte. Legg dette i kjelen og stek på medium varme til løken er blitt helt myk. Tilsett deretter fløte, rømme, dijon og worcester. Rør rundt og la småputre i 15 minutter. Nå kan du skru av varmen til kjøttet er ferdig trukket.
![Dsc 0348](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0348.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9dc575771754b8a34473d6b5c7a462ad)
![Dsc 0353](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0353.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e0743ce4dc336a003a9b64d8bb22db1c)
![Dsc 0354](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0354.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2059e7b48d5f356ab7e5015af566106d)
Steg 3
Magien skjer nemlig når du blander kjøttet med sausen sammen med løkblandingen. Hell kjøttet med sausen i kjelen og rør godt rundt. Tilsett litt smør i stekepannen og stek skivet champignon i noen minutter til den har fått litt farge. Tilsett deretter soppen i kjelen sammen med resten. Hold gryta varm frem til servering og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
![Dsc 0361](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0361.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=aa275936993d3ec5d95e0de81822bcdb)
![Dsc 0362](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0362.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8bd6ece504e2120e96109c5b250e2ebb)
Server sammen med ris eller potetmos. Dette er ordentlig kosemat og når du lager dette riktig blir det en fantastisk rett! Lykke til.
![Dsc 0378](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0378.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=83a26d42d091593accef09ce6734ec52)