![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1964.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=07af9e0de80ae0a52cb3c68ba1694083 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1964.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=42f1616143b1f671b9bf910e9d4ce6fb 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1964.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=e03fa33043ff6dd8aeaebd6ecb795419 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1964.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=b87b587d4bdc9d50d8f03b709ba03a36 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1964.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=bfd06b89027fa63c64188848c281ce1e 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1964.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=1631307d9de607ceb8e5f1f718b944d7 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1964.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=423f4a9f7a5e7d2e6226a3fbe9144e67 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1964.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=c33e5d71917f82a5e310499e897ab920 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1964.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=b91b77a35337bd65d5ffa04d33bbb16c 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1964.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=aee8d204b9371a20bd5df246ce9ee2a3 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1964.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=a5021bc6d8ccf1c52d19b94e6d42886b 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1964.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=ab41d91b7872663214d46965923af621 1800w)
Gladkokkens Rødvinsgryte med biff - Herlig smak og mørt kjøtt.
Noen ganger er det perfekt med all maten i samme gryte!
Ingredienser
- 1 kg høyrygg av okse
- 100 gram bacon i terninger
- 1 flaske rødvin (gjerne fruktig og fyldig)
- 6 dl oksekraft (god kvalitet)
- 1 ss hvetemel (til biffen før steking)
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk løk
- 3 stk gulrot
- 1 stk fennikel
- 12 stk poteter
- 3 stk laurbærblad
- 1 kvist fersk timian
Gladkokkens rødvinsgryte med biff er inspirert av en klassiske franske gryteretten Biff Bourgogne. Jeg har gjort noen tilpasninger jeg mener gir en enda bedre smak. Å la potetene trekke i samme gryte på slutten av koketiden gir god smak og gjør det enda lettere og du får samlet hele middagen i samme gryte.
![DSC 1929](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1929.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a259af8993285b80c170eca9c9ce22a7)
Steg 1
Start med å finne frem en stor gryte og en stekepanne. Start med å steke bacon i biter til de blir sprøe og gode.
![DSC 1932](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1932.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0468fd7747d9d06bc6d58b80fb93d556)
Steg 2
Kutt opp grønnsakene i grove biter og legg i kjelen sammen med baconet.
![DSC 1940](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1940.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=116398678ec1e624fcc4400e63d32c16)
Steg 3
Skjær kjøttet opp i litt store biter. (3cm x 3 cm). Krydre kjøttet med salt, pepper og rull og strø over litt hvetemel. Stek litt og litt av kjøttet raskt i en veldig varm panne. Når kjøttet er ferdig stekt legger du det over i kjelen med bacon og grønnsaker.
![DSC 1933](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1933.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=df83903d00a01a876dba394dab4ce75e)
![DSC 1943](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1943.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=104b6f9594f269a56300a08c05abbca7)
Steg 4
Hell over rødvin og la koke på høy varme i 10 minutter. Rør rundt av og til.
![DSC 1945](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1945.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d169be96e632ee743546f410fcbdd586)
Steg 5
Hell over oksekraften rør godt rundt og legg i urter og laurbærblader. Kok opp væsken i gryta og skru ned så det kun småkoker (Det er veldig viktig at det ikke fosskoker, men bare kommer en liten boble av og til) La det småkoke i 2 1/2 time på lav varme.
![DSC 1952](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1952.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7e57b5ce7b057c9746fd09223368c0c1)
Steg 6
Vask eller skrell poteter og del i passende store biter. En passende stor bit er så det er lett å spise med gaffel etterpå. Legg potetene i gryta og la småkoke til potetene er møre og gode. Dette tar ca 30 minutter.
![DSC 1957](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1957.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=34fb18792c9dfc405b80e069f566f770)
Steg 7
Rett før jeg skal servere retten steker jeg champignon raskt med litt smør, salt og pepper. Tilsett soppen i gryta og bland godt sammen.
![DSC 1958](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1958.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7623f8a924d7044980d4733c57ddc3e3)
Nå er middagen klar for å nytes. Det er veldig godt med et godt glass rødvin til denne retten. Jeg anbefaler å bruke samme vin i gryta og glasset. Velg gjerne en fruktig og god rødvin. Mitt beste vintips til denne retten er en Garnacha fra Spania. Lykke til.
![DSC 1979](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1979.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=494bb55e2353831cb5e1864324888bfd)