Gladkokkens Rødvinsgryte med biff - Herlig smak og mørt kjøtt.

Noen ganger er det perfekt med all maten i samme gryte!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg høyrygg av okse
  • 100 gram bacon i terninger
  • 1 flaske rødvin (gjerne fruktig og fyldig)
  • 6 dl oksekraft (god kvalitet)
  • 1 ss hvetemel (til biffen før steking)
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk løk
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk fennikel
  • 12 stk poteter
  • 3 stk laurbærblad
  • 1 kvist fersk timian
Ingredienser

Gladkokkens rødvinsgryte med biff er inspirert av en klassiske franske gryteretten Biff Bourgogne. Jeg har gjort noen tilpasninger jeg mener gir en enda bedre smak. Å la potetene trekke i samme gryte på slutten av koketiden gir god smak og gjør det enda lettere og du får samlet hele middagen i samme gryte.

DSC 1929

Steg 1

Start med å finne frem en stor gryte og en stekepanne. Start med å steke bacon i biter til de blir sprøe og gode.

DSC 1932

Steg 2

Kutt opp grønnsakene i grove biter og legg i kjelen sammen med baconet.

DSC 1940

Steg 3

Skjær kjøttet opp i litt store biter. (3cm x 3 cm). Krydre kjøttet med salt, pepper og rull og strø over litt hvetemel. Stek litt og litt av kjøttet raskt i en veldig varm panne. Når kjøttet er ferdig stekt legger du det over i kjelen med bacon og grønnsaker.

DSC 1933
DSC 1943

Steg 4

Hell over rødvin og la koke på høy varme i 10 minutter. Rør rundt av og til.

DSC 1945

Steg 5

Hell over oksekraften rør godt rundt og legg i urter og laurbærblader. Kok opp væsken i gryta og skru ned så det kun småkoker (Det er veldig viktig at det ikke fosskoker, men bare kommer en liten boble av og til) La det småkoke i 2 1/2 time på lav varme.

DSC 1952

Steg 6

Vask eller skrell poteter og del i passende store biter. En passende stor bit er så det er lett å spise med gaffel etterpå. Legg potetene i gryta og la småkoke til potetene er møre og gode. Dette tar ca 30 minutter.

DSC 1957

Steg 7

Rett før jeg skal servere retten steker jeg champignon raskt med litt smør, salt og pepper. Tilsett soppen i gryta og bland godt sammen.

DSC 1958

Nå er middagen klar for å nytes. Det er veldig godt med et godt glass rødvin til denne retten. Jeg anbefaler å bruke samme vin i gryta og glasset. Velg gjerne en fruktig og god rødvin. Mitt beste vintips til denne retten er en Garnacha fra Spania. Lykke til.

DSC 1979