Når høsten kommer og kveldene blir mørke og kalde, er det ikke mye som smaker bedre enn en god viltgryte.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pakke reinskav
  • 1 pakke skogsbacon
  • 200 gram aromasopp
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk medium sellerirot
  • 4 stk knuste einebær
  • 2 stk gulrot
  • 8 dl viltkraft
  • 1 dl kremfløte
  • 3 dl seterrømme
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss bringebæreddik
  • 2 ss nøytral olje
  • salt og pepper
  • fersk timian
Ingredienser

Du kan bruke alle typer viltkjøtt, men i denne har jeg brukt reinskav. Her er det mange gode smaker fra høsten og friskhet fra bringebæreddik. Jeg synes bringebær passer ypperlig til viltsmaken. Server sammen med poteter og gjerne litt rørte tyttebær.

Steg 1

Start med å finne frem en stekepanne og en kjele. I stekepannen tar jeg i litt nøytral olje og legger baconet i pannen.

Vilt1 2

Steg 2

Kutt opp alle grønnsakene i små terninger. Skru kjelen på medium varme og legg i sukkeret. La sukkeret smelte til en lys karamell før du tilsetter bringebæreddiken. La blandingen koke til væsken er nesten fordampet.

Vilt2 2

Steg 3

Hell alle grønnsakene og soppen i kjelen og rør godt rundt.

Vilt3

Steg 4

Når du er ferdig med å steke baconet, legger du det på en tallerken og steker reinskavet på høy varme i olje. Gjør dette i flere runder så det ikke begynner å koke. Kok ut stekepanna med litt av kraften, så du får med deg alle de gode smakene

Vilt4 2

Steg 5

Tilsett det stekte kjøttet i kjelen sammen med viltkraft, fløte, urter og rømme. Rør godt rundt og la koke opp. La småputre i en time så alle smakene sprer seg i gryten og sausen tykner litt. Smak til med salt og pepper og avslutt med å ta på litt finhakket persille.

Vilt Front 2