Gladkokkens lørdagskylling - Elsket av store og små!

En kyllinggryte som er elsket av både store og små.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk kyllingfilet
  • 8 stk amadinepoteter
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk paprika
  • 3 stk vårløk
  • 100 gram mozarella ost
  • 3 dl kremfløte
  • 1 toppet ss maisenna
  • 1 boks tomatpure
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 ts paprika pulver(til kyllingen)
  • 1 ts salt (til krydring av kylling)
  • 1 ts cayennepepper
  • 2 ts salt
  • 1 ss balsamico
Ingredienser

Dette er en veldig god kyllingrett med alle ingrediensene i samme form. I denne retten har du en veldig god saus, kylling, poteter og grønnsaker i samme form. Den er toppet med ost som gir en deilig gratinert topp. De gangene jeg har servert denne har den vært veldig populær både hos store og små.

Steg 1

Start med å finne frem en ildfast form og sett ovnen på 200 grader. Kutt potetene i passe små biter og ta på litt olje, salt og pepper. Sett formen med potetene i ovnen mens du lager resten av maten.

Dsc 0159 2

Steg 2

Kutt kyllingen opp i passe små biter og strø over krydder. Finn frem en stekepanne og sett på høy varme. Du skal steke kyllingen raskt på alle kanter så den får litt stekeskorpe. Kyllingen trenger ikke være gjennomstekt siden den skal i formen etterpå. Når du har stekt kyllingen så legg den over i en bolle/skål. Vi skal bruke stekepannen til å lage sausen.

Dsc 0162
Dsc 0164 3

Steg 3

Kutt opp gulrot, løk og hvitløk og stek i samme stekepannen med litt olje. Stek til løken har blitt blank og myk. Tilsett tomatpure og sukkeret og stek i noen minutter til.

Dsc 0167

Steg 4

Bland sammen ingrediensene til sausen i en bolle og rør godt sammen. Hell sausen over i kjelen og rør godt sammen.

Dsc 0169 2
Dsc 0175 2
Dsc 0177

Steg 5

Legg kyllingen sammen med potetene og hell over sausen bland godt sammen. Ta på vårløk og paprika i biter og avslutt med å strø over osten.

Dsc 0181 3
Dsc 0183 2
Dsc 0184 2

Steg 6

Stek i ovn på 200 grader i 30 minutter. La den kjøle seg ned noen minutter før du setter den på bordet. Dette er en deilig middag med alle ingrediensene i samme form. Lykke til.

Dsc 0198 3