![](https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-6_2021-09-30-185351_qfzh.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=8346ff5264a81b7e04603ecb057f3fe5 700w, https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-6_2021-09-30-185351_qfzh.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=1f26f0d464964feae9f6e0cbacca7a49 800w, https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-6_2021-09-30-185351_qfzh.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=21538b256c179893c41824e6e67c25a6 900w, https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-6_2021-09-30-185351_qfzh.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=3d93ef8370d683fef7e145afdc5fcfdc 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-6_2021-09-30-185351_qfzh.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=c419098409fa51432b8facc6cd57fbc1 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-6_2021-09-30-185351_qfzh.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=09bbb5901fc599d1fad560db1787d748 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-6_2021-09-30-185351_qfzh.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=cd63fc05b17b2f7baeb7aee8013cf8b3 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-6_2021-09-30-185351_qfzh.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=8a538dea2afdd04c49fc1caffdec7607 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-6_2021-09-30-185351_qfzh.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=a5308cc682a8ef7bc26cdb6bd6aa26ab 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-6_2021-09-30-185351_qfzh.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=c4ef8f6404cf709b69c7e5efa2709d39 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-6_2021-09-30-185351_qfzh.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=5b021c1d2eee48e0cfb1199609ce16db 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-6_2021-09-30-185351_qfzh.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=3c6a53ca5eb12eee9671297660805951 1800w)
Familiepizza - En av mine beste matminner fra barndommen.
Denne vekker gode barndomsminner!
Ingredienser
Pizzabunn
- 500 gram hvetemel
- 3 dl lunkent vann
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 pk tørrgjær
Pizzafyll
- 500 gram kabonadedeig
- 1 gul løk
- 3 stk sjalottløk
- 4 fedd hvitløk
- 1 boks tomatpure
- 1 boks gode tomater
- 2 ts oregano
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 ss olivenolje
- 1 ts paprika
- litt chilipulver hvis du liker det
- 500 gram revet ost
For meg er det noen kriterier for at det skal være en ekte familiepizza. Den må være firkantet, deilig saus med kjøtt, osten må være på på toppen og litt tykkere bunn en vanlig. Jeg merker fortsatt at jeg gleder meg når jeg lager denne retten. Dette er nostalgi og matglede for meg! Her kommer jeg med en god oppskrift og noen tips som gjør at du får et bedre resultat.
Steg 1
For å lage deigen blander jeg sammen alt det tørre og legger i kjøkkenmaskinen. Hell på væske og la deigen elte seg med eltekroken i 15 minutter til det blir en smidig deig. Sjekk at all deigen slipper fra bakebollen, det kan hende du må justere litt med mel for å få en helt riktig konsistens. La hvile i en bolle dekket med plastfolie i 30-40 minutter.
![Familiepizza](https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fe19300a621c812d17206c76c5e73268)
Steg 2
Start med å steke kjøttdeigen på høy varme, tilsett løken finhakket og stek i noen minutter til. Løken skal bli blank og myk før du fortsetter. Når løken er blitt myk tilsetter du tomatpure, sukker, salt og oregano. Stek i noen minutter til. Dette er for å bli kvitt den litt beske smaken som er i tomatpure. Tilsett de hermetiske tomatene, paprikapulver og eventuelt chili. La koke i 15 minutter. Dette skal bli en ganske "kompakt saus" Hvis den er for rennende er den ikke like lett å fordele på deigen. smake deg til og sett sausen til avkjøling. Det er viktig at sausen ikke er over 40 grader når du legger den på pizzadeigen. Da ødelegger du gjæren i deigen og bunnen blir mindre hevet.
![Familiepizza 2](https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-2_2021-09-30-185559_wdwb.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0b9ec4cc025c298160322359c0d5365e)
Steg 3
Start med å kjevle ut pizzabunnen på en litt melet benk til den har samme størrelse som formen du skal steke den i. Legg bunnen over på formen, fordel sausen godt over.
![Familiepizza 3](https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-3_2021-09-30-185637_lrhz.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b2c937f047c618744a8a2466fa62bf87)
![Familiepizza 4](https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-4_2021-09-30-185640_pcwm.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=baaf6890d431589c56aefd330b38dbc9)
Steg 4
Riv opp osten og fordel jevnt over pizzaen. Jeg bruker en kombinasjon av vellagret norwegia og Jarlsberg.
![Familiepizza 5](https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-5_2021-09-30-185741_ylaw.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5e03b2fed0c983b0a9d8efff89f36ba9)
Steg 5
Stek pizzaen på under og overvarme i ovenen på 220 grader. Dette tar avhengig av ovn mellom 15-20 minutter. La pizzaen kjøle seg ned litt før du kutter den opp. Server, nyt og kos deg med en hjemmelaget familiepizza.
![Familiepizza 6](https://gladkokken.imgix.net/Familiepizza-6_2021-09-30-185351_qfzh.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c678ba3aa4752b7ee7cf2a54f63357d2)