Kylling og Chorizo pasta - Rask og deilig rett som passer både varm og kald
Oljen får nydelig smak av chorizo, hvitløk og chili
Ingredienser
- 600 gram kylling
- 200 gram chorizo pølse
- 1 stk squash
- 6 fedd hvitløk
- 2 ts chiliflakes
- 600 gram pasta
- 0,7 dl olivenolje
- 1 stk sitron (kun saften)
- 3 ss finhakket persille
Dette er en middag jeg har laget mange ganger. Jeg lager alltid ekstra mye for denne retten er nydelig også kald som lunsj eller matpakke. Oljen får så mye god smak fra chorizo, hvitløk. og chili og det er denne oljen som er sausen til retten. Her skal jeg vise hvordan jeg lager denne retten. Oppskriften har også videoforklaring du kan se nederst.
Steg 1
Start med å finne frem en stor kjele som kan romme hele middagen til slutt. Hell i olivenolje og sett på medium varme. Kutt opp chorizo i terninger og tilsett i oljen sammen med chiliflakes. Stek i noen minutter til oljen har fått litt rødfarge og chorizoen begynner å bli sprø. Tilsett finhakket hvitløk og vent et minutt før du tilsetter kylling i skiver eller biter og squash. Stek til kyllingen er klar! Tilsett nå sitronsaften.
Steg 2
Kok pasta etter anvisning på pakken i saltet vann. Hell av vannet og denne skal nå blandes sammen med resten. Tilsett pasta og finhakket persille og bland godt sammen så alt er dekket av den gode oljen. Smak til med salt og pepper etter ønske.
Her kan du se en video av hvordan jeg lager denne retten.