Spagetti Vongole - En av de beste Italienske pastarettene.
Få ingredienser i perfekt harmoni!
Ingredienser
- 1 nett vongole skjell
- 2 ts olivenolje
- 2 stk sjalottløk
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts chiliflakes
- 2 dl hvitvin
- 300 gram spagetti
- 2 ss finhakket bladpersille
- 1 skive sitron
- litt salt og pepper
Jeg er veldig glad i det Italienske kjøkkenet! Det er kjent for sine gode råvarer tilbredt på en enkel måte for å gi råvarene den oppmerksomheten de fortjener. I denne klassikeren er det få ingredienser, men resultatet er en magisk god pasta med herlige smaker. Det kan være noe vanskelig å få tak i vongole skjell og da kan du også bruke hjerteskjell i denne retten. Det viktigste er å få den riktige konsistensen og balansen. Her skal jeg vise deg min oppskrift og alle triksene for et perfekt resultat.
Steg 1
Legg vongoleskjellene i en stor bolle med kaldt vann. Tilsett litt salt i vannet. La skjellene ligge en stund i kaldt vann. Skjellene kan ha litt sand inne i seg så når får de "pustet" ut dette og du kan se at vannet blir litt grumsete. Kast ødelagte skjell.
Steg 2
Finn frem en stor kjele du har lokk til og en for å koke pasta. Start med å tilsette olivenolje av god kvalitet i kjelen du har lokk til. Legg i finhakket sjalottløk, chiliflakes og hvitløk og stek i noen minutter til løken blir myk og blank.
Steg 3
Hell i hvitvinen og la koke noen minutter før du tilsetter Vongole skjellene. Bruk gjerne en tørr og fruktig hvitvin. Skru på høy varme og sett på lokket. Skjellene skal dampes i ca 4 minutter før du er klare. Når skjellene er klare plukker du de ut og legger i en bolle.
Steg 4
Kok spagettien i 2-3 minutter under hva det står på pakken. Spagettien skal være underkokt og lages ferdig i sausen.
Steg 5
Hell spagettien i kjelen med kraften fra vongoleskjellene. Tilsett litt og litt av kokevannet mens pastaen koker ferdig. Du skal ende opp med en litt med en saus som har tyknet litt og klistrer seg godt til pastaen. Når spagettien er ferdig kokt skrur du av varmen.
Steg 6
Legg skjellene tilbake og bland godt sammen. Rett før servering smaker du til kraften med litt salt, pepper og litt sitronsaft. Hell over litt god olivenolje og finhakket bladpersille.
Steg 7
Nå er din Spagetti vongole klar for å nytes. En enkel, men perfekt pasta med herlig smak. Lykke til.