![](https://gladkokken.imgix.net/Vongole-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=770ee101f029196d17c356356962de36 700w, https://gladkokken.imgix.net/Vongole-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=9ce1e8cb4363207f4a3fa316f38b1dca 800w, https://gladkokken.imgix.net/Vongole-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=d905c6d833bc20ea4a6c11087604a514 900w, https://gladkokken.imgix.net/Vongole-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=a42b18790c6013647776c568cc1f9230 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Vongole-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=c5f55b4b1b43304c38e18d30f67b3fdb 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Vongole-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=0780009eac9d403d42f7e2fbd6908878 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Vongole-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=d1931bbcb79fb46cc89d203e9bbb700d 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Vongole-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=91e4797be3c282b27e3b7555342b4799 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Vongole-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=067a4ae2670472d0b216c59aa93d26ff 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Vongole-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=710535b2e8d0d73e98ea11a60b375f60 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Vongole-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=163e9875d89263b2772cca2d93da93c0 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Vongole-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=8268d3891a5388a3248d35b3a86ffc95 1800w)
Spagetti Vongole - En av de beste Italienske pastarettene.
Få ingredienser i perfekt harmoni!
Ingredienser
- 1 nett vongole skjell
- 2 ts olivenolje
- 2 stk sjalottløk
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts chiliflakes
- 2 dl hvitvin
- 300 gram spagetti
- 2 ss finhakket bladpersille
- 1 skive sitron
- litt salt og pepper
Jeg er veldig glad i det Italienske kjøkkenet! Det er kjent for sine gode råvarer tilbredt på en enkel måte for å gi råvarene den oppmerksomheten de fortjener. I denne klassikeren er det få ingredienser, men resultatet er en magisk god pasta med herlige smaker. Det kan være noe vanskelig å få tak i vongole skjell og da kan du også bruke hjerteskjell i denne retten. Det viktigste er å få den riktige konsistensen og balansen. Her skal jeg vise deg min oppskrift og alle triksene for et perfekt resultat.
![Vongole](https://gladkokken.imgix.net/Vongole.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d167d25cfbe560675a1000b66b40e6a2)
Steg 1
Legg vongoleskjellene i en stor bolle med kaldt vann. Tilsett litt salt i vannet. La skjellene ligge en stund i kaldt vann. Skjellene kan ha litt sand inne i seg så når får de "pustet" ut dette og du kan se at vannet blir litt grumsete. Kast ødelagte skjell.
Steg 2
Finn frem en stor kjele du har lokk til og en for å koke pasta. Start med å tilsette olivenolje av god kvalitet i kjelen du har lokk til. Legg i finhakket sjalottløk, chiliflakes og hvitløk og stek i noen minutter til løken blir myk og blank.
![Vongole 2](https://gladkokken.imgix.net/Vongole-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7e3555e34d0f47a8445be4bc3d8d7672)
Steg 3
Hell i hvitvinen og la koke noen minutter før du tilsetter Vongole skjellene. Bruk gjerne en tørr og fruktig hvitvin. Skru på høy varme og sett på lokket. Skjellene skal dampes i ca 4 minutter før du er klare. Når skjellene er klare plukker du de ut og legger i en bolle.
![Vongole 4](https://gladkokken.imgix.net/Vongole-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a00f0a49bfcb0a5887bcf3bb08f96436)
![Vongole 3](https://gladkokken.imgix.net/Vongole-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e83bc5335fd6b8ad16d90979c2c6221e)
Steg 4
Kok spagettien i 2-3 minutter under hva det står på pakken. Spagettien skal være underkokt og lages ferdig i sausen.
Steg 5
Hell spagettien i kjelen med kraften fra vongoleskjellene. Tilsett litt og litt av kokevannet mens pastaen koker ferdig. Du skal ende opp med en litt med en saus som har tyknet litt og klistrer seg godt til pastaen. Når spagettien er ferdig kokt skrur du av varmen.
![Vongole 6](https://gladkokken.imgix.net/Vongole-6_2021-04-07-121418.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=42c55e547bf1fa867ab4c091f9db9a74)
Steg 6
Legg skjellene tilbake og bland godt sammen. Rett før servering smaker du til kraften med litt salt, pepper og litt sitronsaft. Hell over litt god olivenolje og finhakket bladpersille.
![Vongole 7](https://gladkokken.imgix.net/Vongole-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5041a3c01ea625b6eeaf0caaee3ffa0e)
Steg 7
Nå er din Spagetti vongole klar for å nytes. En enkel, men perfekt pasta med herlig smak. Lykke til.