![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0889-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=d046b783589e2a15d8b4b8de29c540f4 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0889-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=35dd742e68ddcdcc926a6cd64a263fe5 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0889-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=e3703c78949313d26e4bad879b9af743 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0889-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=5bb8d3c1a08dd3300d461ef29cba1543 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0889-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=eb3136a6b7dfe11ac78a9794b813197f 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0889-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=131d490408ce0dd0b8bd3bdebf581437 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0889-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=cc16fa27e1d0b255a3bfbf6e952601a7 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0889-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=00614ef130b3654cc27da011dc6a9f72 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0889-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=efe03943ebe396ca150da1f7590e0cec 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0889-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=76625e9ee920680c5ccb80f91b3b2654 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0889-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=828ce1bf66e960055a3230bf5d04844a 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0889-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=1adfd4ff054177fc7acf74175cacfc6a 1800w)
Gladkokkens Lasagne - Laget med kjærlighet på en ordentlig Italiensk oppskrift.
Jeg elsker en god Lasagne!
Ingredienser
Kjøttsaus
- 1 000 gram kjøttdeig
- 4 stk gulrøtter
- 1 stk gul løk
- 2 stk stangselleri
- 6 fedd hvitløk
- 1 boks tomatpure
- 2 bokser hakkede tomater
- 2 dl oksekraft
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ts chiliflak
- 2 ts sukker
- olivenolje til steking
- salt og pepper
Ostesaus
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 8 dl melk
- 50 gram ridderost / hvit ost
- 50 gram parmesan
- 2 ts dijonsennep
- 1 ts malt muskat
Hjemmelagde Pastaplater
- 300 gram hvetemel (tipo 00 )
- 190 gram egg
- 1 ts salt
Topping
- 100 gram revet ost
- 50 gram fersk mozarella
- litt olivenolje
- salt og pepper
Denne Italienske retten er elsket av alle og jeg har prøvd mange forskjellige varianter før jeg havnet på denne oppskriften. Denne er basert på de klassiske Italienske oppskriftene og tilpasset for å finne det beste resultatet. Det er viktig å lage en god kjøttsaus og en god ostesaus for å lage en Lasagne. Det tar litt tid, men fordelen er at dette kan du gjøre lenge før middagen skal nytes.
Steg 1
Finn frem en kjele og hell i litt olivenolje. Sett på medium + varme. Kutt opp løk, gulrøtter, stangselleri og hvitløk og legg i kjelen. Stek til de er myke. Tilsett tomatpure og sukkeret. Stek litt før du tilsetter hakkede tomater og oksekraft.
![Dsc 0829](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0829.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ec86ab2e5a14a93525a354053224355e)
![Dsc 0831 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0831-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b4ee50c82c23c062ff2fa7be4fdb091e)
Steg 2
Stek kjøttdeigen litt og litt i en varm panne. Når du gjør dette blir kjøttdeigen stekt og ikke kokt. Supert hvis du får litt stekeskorpe på kjøttdeigen. Når du er ferdig med kjøttdeigen så hell over sammen med tomatsausen og la sausen småkoke i minimum 1 time.
![Dsc 0832](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0832.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=394484172f21aae0a0586e561e4e9f8d)
![Dsc 0836](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0836.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=43d8210212ead7b94c91fb47037bd37f)
![Dsc 0854 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c9b5c2f3989f5c1f3b984d708e47419b)
Ostesaus: smelt smør og rør inn melet. Tilsett melk litt og litt og rør godt så det ikke blir klumper. Kok 4-5 min og tilsett ridderost/revet ost, parmesan og dijonsennep. Smak til med salt, pepper og malt muskat.
![Dsc 0855 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0855-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1b98ca48e4a35135a868e70e174b92a2)
![Dsc 0858 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0858-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=73b311502cc852ee1f96afd2251c3d73)
Steg 3
Du kan enten kjøpe ferdig lasagneplater, men hvis du har lyst til å prøve å lage det selv får du et enda bedre resultat. Bland sammen mel, egg og salt og kna godt. Pakk i plast og legg i kjøleskapet i minimum 30 minutter. Kjevle ut så tynt du klarer eller bruk en pastamaskin. Jeg har kjøpt en tilleggsdel til min Bosch kjøkkenmaskin og det fungerer utmerket. Kok 2 minutter i saltet vann og legg de på et kjøkkenhåndkle for å tørke litt.
![Dsc 0863 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0863-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=94458d8303c3d617e84247afd6c09586)
![Dsc 0864 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0864-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c9187ab5950d9811c4ce49fb992f38cf)
Steg 4
Nå er det påtide å sette sammen lasagnen. Start med litt ostesaus i bunn og legg pastaplater over dette. Legg på et tynt lag med kjøttsaus, nytt lag med ostesaus og så pastaplater. Jeg pleier å lage 5 lag med pastaplater og avslutter alltid med kjøttsaus og ostesaus.
![Dsc 0867 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0867-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e5af24b3f2820b7f0fdc98385ff0e840)
![Dsc 0868 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0868-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=782c54016d8c03456ab7385930fe3305)
![Dsc 0869](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0869.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bf0cfd0a4da65ccb972072caba148d02)
Steg 5
Avslutt med å strø over litt mer revet ost og fersk mozzarella. Avslutt med noen gode dråper med olivenolje og litt salt og pepper. Dette gir en fantastisk god skorpe på toppen.
![Dsc 0876](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0876.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=87aa2ca8478f11703e0c0155369c52ec)
Sett formen i en forbarmet ovn på 200 grader varmluft. La den steke i 25 minutter. Det er veldig viktig at en Lasagne får hvile litt før du skjærer den opp og serverer den. Minimum 10 minutter så den rekker å bli litt fastere. Server gjerne sammen med en frisk salat, litt ekstra parmesan og hvitløksbaguetter. Lykke til!
![Dsc 0889 3 Kopi](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0889-3-kopi.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bd70e1e4bc921d07e648a7f1c88d5168)