Torsk i spicy tomatsaus - En form full av gode smaker!
Denne deilige torskeretten er veldig lik en klassisk Bacalao, men jeg har byttet ut klippfisken med ferske torskeloiner og tilsatt sprøstekt bacon. Jeg elsker denne retten!
Ingredienser
- 800 gram fersk torskeloin
- 100 gram bacon
- 2 bokser hermetiske tomater
- 1 stk glass grillet paprika
- 2 stk løk
- 2 stk gulrot
- 1 pakke småpoteter
- 5 fedd hvitløk
- 2 stk røde chili
- 3 dl vann
- 1 ts balsamico
- 2 ts sukker
- 2 ss tomatpure
- 1 glass gode oliven uten sten
- olivenolje
- salt og pepper
- finhakket persille
Torsken flaker seg pent og tar til seg smak fra den spicy gode tomatsausen. I sausen er det masse gode grønnsaker! At retten tar kort tid å lage er et stort pluss og det kan fort hende at flere liker denne bedre enn en klassisk Bacalao. Gi den et forsøk og vurder selv!
Steg 1
Skru ovnen på 200 grader varmluft. Start med å finne frem en stor ildfast form og et stekebrett med bakepapir. I den ildfaste formen legger du småpoteter og tilsetter litt olje, salt og pepper. Sett i ovnen. Legg baconet ut på bakepapiret og sett disse i ovnen også. Det er så mye lettere å steke bacon i ovn.
Steg 2
Finn frem en kjele og tilsett godt med olivenolje. Finhakk løk og gulrot og legg i kjelen. Stek til løken har blitt blank. Tilsett tomatpure, sukker, hvitløk og chili og stek i noen minutter.
Steg 3
Tilsett grillet paprika, de hermetiske tomatene, oliven og vann. Bland godt sammen og kok videre. Tilsett litt balsamico og smak til med salt og pepper.
Steg 4
Ta baconet ut av ovnen når det har fått en gylden farge og ser stekt ut.
Steg 5
Hell tomatsausen over potetene og bland godt sammen.
Steg 6
Stek i totalt 45 minutter. 10 minutter før du skal servere retten tar du formen ut av ovnen og legger store biter av torskeloin og strør over baconet. Jeg liker å ta på noen ekstra dråper olivenolje og fisken og litt salt og pepper. Sett tilbake i ovnen.
Steg 7
Når fisken har vært i ovnen i ca 10 minutter er hele retten klar. Sjekk at fisken er klar ved at den pent flaker seg når du pirker borti med en kniv. Avslutt med å drysse over litt fersk persille og server. Nå er det bare å nyte denne deilige retten! Lykke til.