Denne deilige torskeretten er veldig lik en klassisk Bacalao, men jeg har byttet ut klippfisken med ferske torskeloiner og tilsatt sprøstekt bacon. Jeg elsker denne retten!
Ingredienser
- 800 gram fersk torskeloin
- 100 gram bacon
- 2 bokser hermetiske tomater
- 1 stk glass grillet paprika
- 2 stk løk
- 2 stk gulrot
- 1 pakke småpoteter
- 5 fedd hvitløk
- 2 stk røde chili
- 3 dl vann
- 1 ts balsamico
- 2 ts sukker
- 2 ss tomatpure
- 1 glass gode oliven uten sten
- olivenolje
- salt og pepper
- finhakket persille
Torsken flaker seg pent og tar til seg smak fra den spicy gode tomatsausen. I sausen er det masse gode grønnsaker! At retten tar kort tid å lage er et stort pluss og det kan fort hende at flere liker denne bedre enn en klassisk Bacalao. Gi den et forsøk og vurder selv!
Steg 1
Skru ovnen på 200 grader varmluft. Start med å finne frem en stor ildfast form og et stekebrett med bakepapir. I den ildfaste formen legger du småpoteter og tilsetter litt olje, salt og pepper. Sett i ovnen. Legg baconet ut på bakepapiret og sett disse i ovnen også. Det er så mye lettere å steke bacon i ovn.

Steg 2
Finn frem en kjele og tilsett godt med olivenolje. Finhakk løk og gulrot og legg i kjelen. Stek til løken har blitt blank. Tilsett tomatpure, sukker, hvitløk og chili og stek i noen minutter.

Steg 3
Tilsett grillet paprika, de hermetiske tomatene, oliven og vann. Bland godt sammen og kok videre. Tilsett litt balsamico og smak til med salt og pepper.


Steg 4
Ta baconet ut av ovnen når det har fått en gylden farge og ser stekt ut.

Steg 5
Hell tomatsausen over potetene og bland godt sammen.


Steg 6
Stek i totalt 45 minutter. 10 minutter før du skal servere retten tar du formen ut av ovnen og legger store biter av torskeloin og strør over baconet. Jeg liker å ta på noen ekstra dråper olivenolje og fisken og litt salt og pepper. Sett tilbake i ovnen.

Steg 7
Når fisken har vært i ovnen i ca 10 minutter er hele retten klar. Sjekk at fisken er klar ved at den pent flaker seg når du pirker borti med en kniv. Avslutt med å drysse over litt fersk persille og server. Nå er det bare å nyte denne deilige retten! Lykke til.
