![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=75989470974a280e0da533401546d852 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=24d240b34282fb5627b4953d7d4a4a00 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=1b5ca92f09e8cb3ef2a66ac065b955bf 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=db54c61138fd1d47cbf69299da8210ce 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=8cde85dd2b7de3f8ab6e6795e315de6b 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=078735bfd4d4cc9840b343bb18480daa 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=60e482d33de11c8785d0d24eea2bb118 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=f75436f2acde21925cff85bc0c3c26b8 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=b6c5457154e3a9f2d70a2973c2d8ec11 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=d9191a38bbdf3a82d1544c7c019f1f17 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=510449269a09ae2f24141c423d8a7574 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=5e160b9e532cb45e07394685b312c607 1800w)
Torsk i spicy tomatsaus - En form full av gode smaker!
Denne deilige torskeretten er veldig lik en klassisk Bacalao, men jeg har byttet ut klippfisken med ferske torskeloiner og tilsatt sprøstekt bacon. Jeg elsker denne retten!
Ingredienser
- 800 gram fersk torskeloin
- 100 gram bacon
- 2 bokser hermetiske tomater
- 1 stk glass grillet paprika
- 2 stk løk
- 2 stk gulrot
- 1 pakke småpoteter
- 5 fedd hvitløk
- 2 stk røde chili
- 3 dl vann
- 1 ts balsamico
- 2 ts sukker
- 2 ss tomatpure
- 1 glass gode oliven uten sten
- olivenolje
- salt og pepper
- finhakket persille
Torsken flaker seg pent og tar til seg smak fra den spicy gode tomatsausen. I sausen er det masse gode grønnsaker! At retten tar kort tid å lage er et stort pluss og det kan fort hende at flere liker denne bedre enn en klassisk Bacalao. Gi den et forsøk og vurder selv!
Steg 1
Skru ovnen på 200 grader varmluft. Start med å finne frem en stor ildfast form og et stekebrett med bakepapir. I den ildfaste formen legger du småpoteter og tilsetter litt olje, salt og pepper. Sett i ovnen. Legg baconet ut på bakepapiret og sett disse i ovnen også. Det er så mye lettere å steke bacon i ovn.
![Dsc 0414](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0414.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=168182e6996d0eec45b280afddf8a467)
Steg 2
Finn frem en kjele og tilsett godt med olivenolje. Finhakk løk og gulrot og legg i kjelen. Stek til løken har blitt blank. Tilsett tomatpure, sukker, hvitløk og chili og stek i noen minutter.
![Dsc 0419 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0419-2_181004_085301.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=393412bd934f100708a91afcc9e52532)
Steg 3
Tilsett grillet paprika, de hermetiske tomatene, oliven og vann. Bland godt sammen og kok videre. Tilsett litt balsamico og smak til med salt og pepper.
![Dsc 0423](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0423.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d2589fb1527ed1e70d7ced4907cb686b)
![Dsc 0426](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0426.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bd244567d830f05f02b1b35d6f4a0031)
Steg 4
Ta baconet ut av ovnen når det har fått en gylden farge og ser stekt ut.
![Dsc 0428 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0428-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3e7f318c8baee22294a6af43ce530699)
Steg 5
Hell tomatsausen over potetene og bland godt sammen.
![Dsc 0430 2 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0430-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8e2c9c0e73e3efe40b857ae1f37f26f2)
![Dsc 0436 2 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0436-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b56f4595df148a41fef7a4910e938b54)
Steg 6
Stek i totalt 45 minutter. 10 minutter før du skal servere retten tar du formen ut av ovnen og legger store biter av torskeloin og strør over baconet. Jeg liker å ta på noen ekstra dråper olivenolje og fisken og litt salt og pepper. Sett tilbake i ovnen.
![Dsc 0441](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0441.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d46d931b7d4ba3fd554d7bb5e729fc5c)
Steg 7
Når fisken har vært i ovnen i ca 10 minutter er hele retten klar. Sjekk at fisken er klar ved at den pent flaker seg når du pirker borti med en kniv. Avslutt med å drysse over litt fersk persille og server. Nå er det bare å nyte denne deilige retten! Lykke til.
![Dsc 0454 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d54b24166efc8ad87341193bc46d0d68)