Jeg synes dette er en veldig god måte å servere taco. Nytes sammen med nachochips, hvetetortillas og annet tilbehør du liker. Smaken blir mye bedre når du lager taco selv i stedet for å kjøpe. Med denne oppskriften får du også masse grønnsaker og den er lett å lage. Neste gang du skal ha taco anbefaler jeg å prøve denne.
Ingredienser
Tacogryte
- 800 gram karbonadedeig
- 2 stk rødløk
- 4 fedd hvitøk
- 2 ss tomatpure
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 bokser chilibeans
- 200 gram cheddarost
- 1 stk rød paprika
- 1 stk gul paprika
- 1 stk lime (kun saften)
- 1 ss brunt sukker
- 2 ss spisskummen
- 1 ts chilipulver
- 1 ss soya
- salt og pepper
- nøytral olje.
- koriander til pynt
Forslag til Tilbehør
- hvetetortillas
- nachochips
- rømme
- koriander
- limebåter
- chilisaus
- salat
Steg 1
Finn frem en stekepanne, en kjele og en ildfast form. Sett ovnen på 210 grader varmluft.
Steg 2
Stek karbonadedeigen i to runder i en varm panne. Det blir best når kjøttet blir stekt og ikke kokt. Krydre kjøttet forsiktig med litt salt og pepper. Så fort kjøttet er klart heller du det bare over i den ildfaste formen og steker videre til du er ferdig.
Steg 3
Start med å helle litt nøytral olje i kjelen og sett på litt over medium varme. Legg i den finhakkede løken og stek til den har blitt gylden.
Steg 4
Tilsett finhakket hvitløk og tomatpure og stek i 3 minutter til. Tomatpure blir mye bedre etter den er stekt litt.
Steg 5
Hell i de hermetiske tomatene og chilibeans.
Steg 6
Tilsett limesaft, soya og de andre krydderne. Bland godt og la koke i 5 minutter. Riv opp cheddarosten eller den type ost du liker å bruke. Putt halvparten i sausen og bland inn. Resten av osten bruker vi til topping.
Steg 7
Hell sausen i formen med den stekte karbonadedeigen og bland godt sammen. Strø over resten av osten og sett hele formen inn i den varme ovnen. La stå i 10 minutter.
Steg 8
Sett hele formen på bordet og server sammen med hvetetortillas, nacochips, rømme, lime og andre tilbehør du liker til taco. Lykke til.