Jeg synes dette er en veldig god måte å servere taco. Nytes sammen med nachochips, hvetetortillas og annet tilbehør du liker. Smaken blir mye bedre når du lager taco selv i stedet for å kjøpe. Med denne oppskriften får du også masse grønnsaker og den er lett å lage. Neste gang du skal ha taco anbefaler jeg å prøve denne.
Ingredienser
Tacogryte
- 800 gram karbonadedeig
- 2 stk rødløk
- 4 fedd hvitøk
- 2 ss tomatpure
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 bokser chilibeans
- 200 gram cheddarost
- 1 stk rød paprika
- 1 stk gul paprika
- 1 stk lime (kun saften)
- 1 ss brunt sukker
- 2 ss spisskummen
- 1 ts chilipulver
- 1 ss soya
- salt og pepper
- nøytral olje.
- koriander til pynt
Forslag til Tilbehør
- hvetetortillas
- nachochips
- rømme
- koriander
- limebåter
- chilisaus
- salat
Steg 1
Finn frem en stekepanne, en kjele og en ildfast form. Sett ovnen på 210 grader varmluft.
![Dsc 0116](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0116.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e122b289ef85ef1f792ce4413f8721c5)
Steg 2
Stek karbonadedeigen i to runder i en varm panne. Det blir best når kjøttet blir stekt og ikke kokt. Krydre kjøttet forsiktig med litt salt og pepper. Så fort kjøttet er klart heller du det bare over i den ildfaste formen og steker videre til du er ferdig.
![Dsc 0123](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0123.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=59b4f0b5f8b27db53948d08420627362)
Steg 3
Start med å helle litt nøytral olje i kjelen og sett på litt over medium varme. Legg i den finhakkede løken og stek til den har blitt gylden.
![Dsc 0119](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0119.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2444091623e118cf779a832365a5b936)
Steg 4
Tilsett finhakket hvitløk og tomatpure og stek i 3 minutter til. Tomatpure blir mye bedre etter den er stekt litt.
![Dsc 0131](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0131.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0bb1a4349b56abc71f379b35bcac1eb2)
Steg 5
Hell i de hermetiske tomatene og chilibeans.
![Dsc 0134](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0134.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=220d93a69c2412f185d758df56bb53e4)
Steg 6
Tilsett limesaft, soya og de andre krydderne. Bland godt og la koke i 5 minutter. Riv opp cheddarosten eller den type ost du liker å bruke. Putt halvparten i sausen og bland inn. Resten av osten bruker vi til topping.
![Dsc 0139](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0139.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7f18624a5d468d5f22df951b4ddac5f1)
Steg 7
Hell sausen i formen med den stekte karbonadedeigen og bland godt sammen. Strø over resten av osten og sett hele formen inn i den varme ovnen. La stå i 10 minutter.
![Dsc 0142](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0142.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=01842c054137023a58931c59e27dfb31)
![Dsc 0148](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0148.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=95daf163bb8ea004df2b2d45c70844ac)
Steg 8
Sett hele formen på bordet og server sammen med hvetetortillas, nacochips, rømme, lime og andre tilbehør du liker til taco. Lykke til.
![Dsc 0170](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0170.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f09e8da1470c8e3962e4540f88c40833)