![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0029-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=bf03c5db4a16159cd092c167496af690 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0029-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=7e7501c9422d35e4bf9d7e0bce17bcef 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0029-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=9733c7f029624c9421227142f8444d61 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0029-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=a86e984f6e01e225880e32720ad9640b 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0029-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=23925c0acf057c6077840ebd4f8e01f0 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0029-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=9616fea68a40913af209f8d06eca049f 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0029-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=1c70c799cdc8ee9896480f672b5d55ad 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0029-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=606f0d7e12481fec372384e7ab3692f6 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0029-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=08c6077e24d26be8cd95c0852ffe430e 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0029-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=a564c509d51fba2fef1e070319dcff4c 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0029-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=8eb52a5031967fde9152ad9bd5bf829c 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0029-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=d95ae7aa9885cdb54f61422cb0e7bc57 1800w)
Saftig og krydret tacokylling - Prøv dette i stedet for kjøttdeig.
Fredag er den store tacodagen i Norge. Taco kan variere fra den tradisjonelle litt triste Norske varianten med "old el paso" krydder, Norwegia ost, ferdigsauser og skjell til en mer smaksrik og mer autentisk meksikansk taco. Jeg foretrekker alltid den siste av disse. Mer smak, sunnere og mye bedre. Her er oppskrift på en veldig deilig kyllingblanding som er rask å lage. Prøv å bytt ut den vanlige tacokjøttdeigen med denne!
Ingredienser
- 4 stk kyllingbryst
- 2 stk sjalottløk
- 3 fedd hvitløk
- 1 klump ingefær
- 1 ss oregano
- 1 ss cummin krydder
- 3 ts chilipulver
- 2 dl vann
- 0,4 dl eplecidereddik
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- nøytral olje til steking
Denne posten er på vei til å oppdateres med alle mine tacooppskrifter.
Steg 1
Sjekk ut Hvetetortilla Hjemmelagde hvetetortillas - Så mye bedre enn det du får kjøpt!
Syltet rødløk: Alt kan syltes
Start med å krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Hell litt nøytral olje i stekepanne og varm opp.
![Dsc 0004 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0004-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d2bbd93e0e6b39a95eeccbc737a2a7f5)
Steg 2
Stek kyllingen på høy varme i noen minutter til den får en pen stekeskorpe. Når du har stekt kyllingen på begge sider flytter du den over til en stekeplate og setter i en forvarmet ovn på 160 grader. Stek i +/- 10 minutter eller kyllingen har en kjernetemperatur på ca 61 grader.
![Dsc 0009 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0009-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=27c60a44fd4e3dcaa5162efacf27b1b1)
Steg 3
I stekepanna du stekte kyllingen tilsetter du finhakket sjalottløk, hvitløk og krydderne.
![Dsc 0006 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0006-3_180326_111113.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f5dd6ebe06151097b5dfbc2f1a6ef21c)
Steg 4
Tilsett litt mer nøytral olje og stek i noen minutter til løken er blitt myk og gylden. Tilsett nå vann og eplesidereddik.
![Dsc 0011 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0011-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9cc538aaaf13347f637e94c768140e54)
Steg 5
Bland godt sammen. Riv i ingefæren og la denne blandingen småkoke i noen minutter.
![Dsc 0012](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0012.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=470d4e6463d129d5cc69d5faaa57855b)
Steg 6
Ta ut kyllingen når den er klar og la hvile noen minutter. Skjær opp i mindre biter.
![Dsc 0017 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0017-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d01a25756735c55cac6cdb18da970516)
Steg 7
Bland den delte kyllingen tilbake i stekepanna/kjelen og skru ned varmen.
![Dsc 0019](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0019.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3b3c4cd083a9539bbdf0d18129530ef0)
Nå er kyllingen klar! Det er veldig godt med litt frisk koriander på toppen, men det kan du velge selv. Dette er veldig godt og et supert alternativ til den mer vanlige tacokjøttdeigen. Lykke til.
![Dsc 0029 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0029-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=edd527d053fcfab84e9ab36f669dd7c3)