Saftig og krydret tacokylling - Prøv dette i stedet for kjøttdeig.

Fredag er den store tacodagen i Norge. Taco kan variere fra den tradisjonelle litt triste Norske varianten med "old el paso" krydder, Norwegia ost, ferdigsauser og skjell til en mer smaksrik og mer autentisk meksikansk taco. Jeg foretrekker alltid den siste av disse. Mer smak, sunnere og mye bedre. Her er oppskrift på en veldig deilig kyllingblanding som er rask å lage. Prøv å bytt ut den vanlige tacokjøttdeigen med denne!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk kyllingbryst
  • 2 stk sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 klump ingefær
  • 1 ss oregano
  • 1 ss cummin krydder
  • 3 ts chilipulver
  • 2 dl vann
  • 0,4 dl eplecidereddik
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • nøytral olje til steking
Ingredienser

Steg 1

Start med å krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Hell litt nøytral olje i stekepanne og varm opp.

 

Dsc 0004 2

Steg 2

Stek kyllingen på høy varme i noen minutter til den får en pen stekeskorpe. Når du har stekt kyllingen på begge sider flytter du den over til en stekeplate og setter i en forvarmet ovn på 160 grader. Stek i +/- 10 minutter eller kyllingen har en kjernetemperatur på ca 61 grader.

Dsc 0009 3

Steg 3

I stekepanna du stekte kyllingen tilsetter du finhakket sjalottløk, hvitløk og krydderne.

Dsc 0006 3

Steg 4

Tilsett litt mer nøytral olje og stek i noen minutter til løken er blitt myk og gylden. Tilsett nå vann og eplesidereddik.

Dsc 0011 3

Steg 5

Bland godt sammen. Riv i ingefæren og la denne blandingen småkoke i noen minutter.

Dsc 0012

Steg 6

Ta ut kyllingen når den er klar og la hvile noen minutter. Skjær opp i mindre biter.

Dsc 0017 2

Steg 7

Bland den delte kyllingen tilbake i stekepanna/kjelen og skru ned varmen.

Dsc 0019

Nå er kyllingen klar! Det er veldig godt med litt frisk koriander på toppen, men det kan du velge selv. Dette er veldig godt og et supert alternativ til den mer vanlige tacokjøttdeigen. Lykke til.

 

Dsc 0029 4