![](https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=736e212d8d6d5ffe749d898c770ec86d 700w, https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=e0fb4825caa01aace8c20486d4e89dfc 800w, https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=317b3b91258bb0b36cb5b8635e566b13 900w, https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=609f73b43520168c8b7f6ba3daca87d3 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=f20611d4d32c12a4a2ca1f7c8c07835e 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=fa2415d683890391219b86ab460c1a9c 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=0f4fef15a5865f92b4e78387f5498bb1 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=1dbff74e8e6394956e54a1b8434ade27 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=aa5ab5984a2ccf8c789ad1d4277f3f65 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=e22791072089e4e0d1685254f44736a8 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=1b675a3ab8e235e05a895711d332a8be 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=19c70c1bbf9e75cf79a51e504f40bed8 1800w)
Sitronkylling med honning og chili - Sunn hverdagsmat du lager på kort tid.
Dette er en sunn, fargerik og deilig middag du lager på kort tid.
Ingredienser
Sitronkylling
- 600 gram kyllingbryst
- 2 stk søtpaprika
- 1 klype fersk koriander
- 4 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 2 ts nøytral olje
- 2 sitron zest (kun det gule på skallet)
Krydderris
- 3 dl ris
- 6 dl kyllingkraft
- 0,5 ts salt
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts chiliflakes
Sausen
- 3 dl kyllingkraft
- 2 ss soya
- 2 ss honning
- 1 ss Siracha chilisaus
- 1 stk sitron (kun saften)
- 1,5 ss maisenna mel
Denne oppskriften er fra Matkurset jeg nylig hadde og du kan se hele kurset om denne retten nederst i oppskriften. Bildene er av litt dårlig kvalitet, men smaken er fantastisk! Skal få tatt nye bilder neste gang jeg lager retten, men disse er fra selve sendingen. Anbefaler å se videoen hvis det er noe du er i tvil om.
![Sitron kylling](https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=75c1cd39fe6bea80236f5af7bcc54cfd)
Steg 1
Start med å skjære opp kyllingbryst i strimler og tilsett krydderne til kyllingen. Bland godt sammen og la stå på benken til etterpå. Start nå på krydderrisen. Skyll risen godt og følg mengde på pakning. Kok opp vannet og tilsett krydderne i vannet. Når vannet koker heller du i risen, lar det koke opp og skrur ned temperaturen og setter på lokket. Risen er klar etter 15-20 minutter.
![Sitron kylling 4](https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4b23302b9ba60b18936867e2dc870d1d)
Steg 2
Start med å steke revet/finhakket hvitløk og chili i litt olje i stekepanna. Etter noen minutter skrur du opp varmen og tilsetter kyllingen. Stek i noen minutter til kyllingen begynner å få litt farge. Den trenger ikke å være gjennomstekt. Tilsett nå søtpaprika i skiver og stek et par minutter til. Bland sammen alle ingrediensene til sausen og rør godt med en visp eller stavmikser. Hell i panna og sammen med kylling, paprika og det revne sitronskallet.
![Sitron kylling 3](https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=47bfbaa4b4caa930ec822acf5b2d0dd6)
![Sitron kylling 2](https://gladkokken.imgix.net/Sitron-kylling-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=04337c10a71f70435f97b8788f02c7c6)
Steg 3
La koke i 5 minutter og smak til sausen så den får en fin balanse. Avslutt gjerne med litt frisk koriander hvis du liker det. Når risen er klar er denne retten klar for å serveres. Sjekk gjerne filmen under hvor jeg viser nøyaktig hvordan jeg lager denne retten. Lykke til.