Sitronkylling med honning og chili - Sunn hverdagsmat du lager på kort tid.

Dette er en sunn, fargerik og deilig middag du lager på kort tid.

Ingredienser

porsjoner

Sitronkylling

  • 600 gram kyllingbryst
  • 2 stk søtpaprika
  • 1 klype fersk koriander
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 ts nøytral olje
  • 2 sitron zest (kun det gule på skallet)

Krydderris

  • 3 dl ris
  • 6 dl kyllingkraft
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts chiliflakes

Sausen

  • 3 dl kyllingkraft
  • 2 ss soya
  • 2 ss honning
  • 1 ss Siracha chilisaus
  • 1 stk sitron (kun saften)
  • 1,5 ss maisenna mel
Ingredienser

Denne oppskriften er fra Matkurset jeg nylig hadde og du kan se hele kurset om denne retten nederst i oppskriften. Bildene er av litt dårlig kvalitet, men smaken er fantastisk! Skal få tatt nye bilder neste gang jeg lager retten, men disse er fra selve sendingen. Anbefaler å se videoen hvis det er noe du er i tvil om.

Sitron kylling

Steg 1

Start med å skjære opp kyllingbryst i strimler og tilsett krydderne til kyllingen. Bland godt sammen og la stå på benken til etterpå. Start nå på krydderrisen. Skyll risen godt og følg mengde på pakning. Kok opp vannet og tilsett krydderne i vannet. Når vannet koker heller du i risen, lar det koke opp og skrur ned temperaturen og setter på lokket. Risen er klar etter 15-20 minutter.

Sitron kylling 4

Steg 2

Start med å steke revet/finhakket hvitløk og chili i litt olje i stekepanna. Etter noen minutter skrur du opp varmen og tilsetter kyllingen. Stek i noen minutter til kyllingen begynner å få litt farge. Den trenger ikke å være gjennomstekt. Tilsett nå søtpaprika i skiver og stek et par minutter til. Bland sammen alle ingrediensene til sausen og rør godt med en visp eller stavmikser. Hell i panna og sammen med kylling, paprika og det revne sitronskallet.

Sitron kylling 3
Sitron kylling 2

Steg 3

La koke i 5 minutter og smak til sausen så den får en fin balanse. Avslutt gjerne med litt frisk koriander hvis du liker det. Når risen er klar er denne retten klar for å serveres. Sjekk gjerne filmen under hvor jeg viser nøyaktig hvordan jeg lager denne retten. Lykke til.