Svinewok med nudler og brokkolini - Enkel, rask og sunn hverdagsmiddag!

Deilig asiatisk rett med veldige gode smaker!

Ingredienser

porsjoner

Kjøtt + marinade

  • 500 gram ytrefilet av svin
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss soyasaus

Saus

  • 5 dl kyllingkraft
  • 2 ss maisenna mel
  • 2 ss oystersaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss siracha chilisaus

Resterende ingredienser

  • 1 pakke brokkolini
  • 4 porsjoner risnudler
  • 2 ss hvite sesamfrø
  • 1 ss Siracha chilisaus (topping)
  • 1 ss fersk koriander (topping)
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss revet ingefær
Ingredienser

Denne retten lagde jeg på Matkurset og her kommer oppskriften. Denne retten lager du fra start til servering på under 20 minutter. Den er sunn og smaker veldig godt! Jeg viser et smart triks for å lage den gode sausen og bruker risnudler. Jeg anbefaler å se Matkurset om denne retten som du finner nederst i oppskriften.

Svinewok

Steg 1

Start med å finne frem alle ingrediensen en stekepanne/wok og en kjele med vann. Start med å skjære opp svinekjøttet i tynne skiver og legg i en bolle. Tilsett bakepulver og soyasaus og bland godt sammen.

Svinewok 2

Steg 2

Fyll vann i kjelen og kok opp vannet. Når vannet koker skrur jeg ned varmen så det ikke koker lenger og putter i risnudlene. Sett på lokk og de er klare om 10 minutter.

Svinewok 4

Steg 3

I panne tilsetter jeg finhakket/revet ingefær og hvitløk sammen med litt olje. Stek på lav varme når du gjør i stand resten av ingrediensene. Del opp brokkolini og bland sammen alle ingrediensene til sausen i en bolle. Bland sausen godt så det ikke er noen klumper.

Svinewok 3

Steg 4

Skru opp varmen på stekepannen og tilsett svinekjøttet. Stek i noen minutter så kjøttet får litt farge. Kjøttet trenger ikke å være gjennomstekt. Tilsett brokkolini og stek i 2-3 minutter før du heller over sausen. Sausen vil tykne pga maisenna melet og endre farge.

Svinewok 5

Steg 5

Smak til sausen og juster ved behov. Hell av risnudlene i en sil og skyll med litt kaldt vann. Tilsett nudlene i stekepanna med sausen og kjøttet og bland godt sammen. Nå er retten klar for å serveres. Topp gjerne med litt ekstra chilisaus og friske urter hvis du har. Her kan du se en videoen av matkurset når jeg lager akkurat denne retten. Lykke til.