![](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=128afc0f22974a7d6d456c59aa61d96e 700w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=57f21fafaf01c693ea74c4502adc42a4 800w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=3e0f3f88b09141bbda685a8b459edbcc 900w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=ce1c6b65c9e7339870b14411406542ab 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=29790bf62a6681f01708e8cabfa17fd2 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=750ba1077fe005a97d1db39342cc7b81 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=928c318ba6d22f880a3f6baa6d82b4c1 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=8ad6575f1a01672eb768ac3a1f4aebb8 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=bc28711bc043bd3f3bcc29cf108d115d 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=091aba4f51b7ac9db1bbf40750aaa868 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=c96b0b1f542ef49659bdecfdcefaff4f 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=c01994378b374f341a7b24fa46225b04 1800w)
Chicken Karahi - Supergod kyllingrett som er populær i India og Pakistan
Mør kylling og en saus med masse deilige smaker!
Ingredienser
- 1 300 gram kyllinglår uten ben
- 1 ss nøytral olje
- 600 gram tomater
- 8 fedd hvitløk
- 2 ss finhakket ingefær
- 1 liten bunt koriander
- 1 stk rød chili
- 5 dl kyllingkraft
- 2 ts salt
- 1 stk krydderblanding (se under)
Krydderblanding
- 2 ss garam masala
- 2 ss korianderfrø
- 2 ss cummin frø
- 1 ss chilipulver
- 1 ss gurkemeie
Karahi betyr egentlig Wok og denne retten er veldig vanlig både i India og Pakistan. Jeg valgte å bruke en jerngryte som også gir god varme og litt lettere å jobbe med. Det er noen små forskjeller mellom versjonene i de to områdene og jeg har valgt å lage den pakistanske versjonen med tomater. Dette er sunn gryte og krydderne gir en nydelig smak til retten. Det er vanlig å servere denne retten med nan brød eller Roti, men fungerer utmerket med ris også. Retten er enkel å lage og jeg er helt sikker på at du kommer til å like denne.
![Chicken karahi](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9ff5b2e6baf56e05910b22b14e53f6da)
Steg 1
Jeg liker å kutte opp de ulike ingrediensen og finne frem krydderne jeg trenger før jeg starter å lage retten. Start med å skjære kyllinglår i store biter og finn frem en gryte / wok. Hell i den nøytrale oljen og stek kyllingen på høy varme. Den skal få litt farge, men trenger ikke å være gjennomstekt da den koker i sausen etterpå.
![Chicken karahi 3](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0bbd967c5da0e7343f0c8db80270319c)
![Chicken karahi 2](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a19040353091fadc141609770be1f42c)
Steg 2
Del tomatene opp i grove biter og finhakk hvitløk og ingefær. Jeg liker å riste krydderne først. Da steker jeg dem i en tørr panne før jeg bruker en morter eller blender til å kverne dem opp. Når kyllingen har fått litt farge tilsetter jeg tomater, hvitløk, ingefær og krydderne. La steke i noen minutter.
![Chicken karahi 5](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bd8163a950cd2f022aa7938a650a1f6a)
![Chicken karahi 4](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=72b921c02c53e39891affccd2fcb8d24)
Steg 3
Hell over kyllingkraften og la koke til sausen reduserer seg. La koke i ca 30 minutter. Knus tomatene underveis. Dette er med å lage en litt tykkere saus.
![Chicken karahi 7](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=483d14f402f88c4b3dcfb0800b3e631e)
Steg 4
10 minutter før servering heller jeg i koriander og noen skiver med chili. Rør godt rundt og la steke i noen minutter til. Smak til med salt og pepper og retten er klar for å nytes. Her finner du link til mine hjemmelagde nanbrød. Indisk Nanbrød - Lag perfekte Nanbrød hjemme. Jeg har laget en dobbel porsjon her og sparer resten til matpakker eller en ny middag. Lykke til.
![Chicken karahi 6](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-6_2023-10-16-134957_tdws.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6083377498d57b19f451b3f5fafdd487)
![Chicken karahi 9](https://gladkokken.imgix.net/Chicken-karahi-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=61c6c25b7b17af3232706392cf01529d)