Chicken Karahi - Supergod kyllingrett som er populær i India og Pakistan
Mør kylling og en saus med masse deilige smaker!
Ingredienser
- 1 300 gram kyllinglår uten ben
- 1 ss nøytral olje
- 600 gram tomater
- 8 fedd hvitløk
- 2 ss finhakket ingefær
- 1 liten bunt koriander
- 1 stk rød chili
- 5 dl kyllingkraft
- 2 ts salt
- 1 stk krydderblanding (se under)
Krydderblanding
- 2 ss garam masala
- 2 ss korianderfrø
- 2 ss cummin frø
- 1 ss chilipulver
- 1 ss gurkemeie
Karahi betyr egentlig Wok og denne retten er veldig vanlig både i India og Pakistan. Jeg valgte å bruke en jerngryte som også gir god varme og litt lettere å jobbe med. Det er noen små forskjeller mellom versjonene i de to områdene og jeg har valgt å lage den pakistanske versjonen med tomater. Dette er sunn gryte og krydderne gir en nydelig smak til retten. Det er vanlig å servere denne retten med nan brød eller Roti, men fungerer utmerket med ris også. Retten er enkel å lage og jeg er helt sikker på at du kommer til å like denne.
Steg 1
Jeg liker å kutte opp de ulike ingrediensen og finne frem krydderne jeg trenger før jeg starter å lage retten. Start med å skjære kyllinglår i store biter og finn frem en gryte / wok. Hell i den nøytrale oljen og stek kyllingen på høy varme. Den skal få litt farge, men trenger ikke å være gjennomstekt da den koker i sausen etterpå.
Steg 2
Del tomatene opp i grove biter og finhakk hvitløk og ingefær. Jeg liker å riste krydderne først. Da steker jeg dem i en tørr panne før jeg bruker en morter eller blender til å kverne dem opp. Når kyllingen har fått litt farge tilsetter jeg tomater, hvitløk, ingefær og krydderne. La steke i noen minutter.
Steg 3
Hell over kyllingkraften og la koke til sausen reduserer seg. La koke i ca 30 minutter. Knus tomatene underveis. Dette er med å lage en litt tykkere saus.
Steg 4
10 minutter før servering heller jeg i koriander og noen skiver med chili. Rør godt rundt og la steke i noen minutter til. Smak til med salt og pepper og retten er klar for å nytes. Her finner du link til mine hjemmelagde nanbrød. Indisk Nanbrød - Lag perfekte Nanbrød hjemme. Jeg har laget en dobbel porsjon her og sparer resten til matpakker eller en ny middag. Lykke til.