Indisk Nanbrød - Lag perfekte Nanbrød hjemme.

Perfekt brød til å få med all den gode sausen!

Ingredienser

Store Nanbrød

Nanbrød

  • 500 gram hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 185 gram Gresk yoghurt naturell
  • 2 ss nøytral olje
  • 180 gram varm melk
  • 1 stk gjærstarter (oppskrift rett under)

Gjærstarter

  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 60 gram varmt vann

Topping til nanbrød

  • 1 stk hvitløk
  • 1 håndfull fersk koriander
  • 100 gram smør
Ingredienser

Når man spiser Indisk mat er det alltid så godt med Nanbrød. Disse herlige tynne brødene med masse smak er egentlig laget i en Tandoor, men jeg har tilpasset oppskriften så du kan lage den hjemme på eget kjøkken. Resultatet blir minst like bra som du får på gode Indiske restauranter. I Indisk mat er det så mye gode sauser. Med et Nanbrød får du med deg all den gode smaken!

Steg 1

Start med å lage gjærstarteren. Hell tørrgjær, sukker og medium varmt vann i en liten bolle. Rør rundt og ta plastfolie på toppen. La stå i ca 10 minutter. Du vil nå se at gjæren aktiveres og det blir skummete på toppen. Hvis det ikke skjer noe så virker ikke gjæren og du må gjøre dette på nytt.

Dsc 0204 4
Dsc 0212 4

Steg 2

Mål opp de tørre ingrediensen og bland godt sammen. Mål opp yoghurt og bland sammen med melet. Nå vil du få en litt "sand konsistens" på deigen.

Dsc 0208 4
Dsc 0210 3

Steg 3

Varm opp melken og tilsett melken og gjærstarteren og oljen til melet. Bland godt sammen og elt deigen i ca 5 minutter så du får en glatt og smidig deig.

Dsc 0214 4
Dsc 0223

Steg 4

Finn frem en kjele og smelt smør. Tilsett godt med knust hvitløk og smelt på lav varme. La stå på lav varme til brødene er ferdig. Da får smøret en veldig god smak av hvitløk.

Dsc 0225 3

Steg 5

Legg deigen i en bolle smurt med litt olje og dekk med plast. La heve i 1 time.

Dsc 0229 4

Steg 6

Del opp i 8 like deigemner og rull som boller. Bruk en kjevle og lag avlange brød som på bildet. Jeg synes det er godt å kjevle inn litt koriander i noen av brødene.

Dsc 0235 2
Dsc 0237 3

Steg 7

Stek i en tørr og varm jernpanne. Stek i 3-4 minutter på hver side. Når det begynner å bli bobler i deigen er den klar til å snu rundt for å steke på andre siden. Pensle de ferdige nanbrødene med hvitløkssmør og strø over litt frisk koriander.

Dsc 0256 3