![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0878-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=a019c125a2efc6d180fddc9c5b4d6b14 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0878-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=03a07b5224432585c04f1c49f0598031 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0878-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=ce2360efb31a1bb95dfc997b3588eb0f 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0878-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=4e55c64b2d7bd9a8549320e243b87d8d 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0878-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=be8193a2afd30016db9188dddd112a75 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0878-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=e142cfe5228ee00521b58e176f7ae146 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0878-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=c8e7de517252eec4f4c96dba1ea69331 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0878-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=e9e9742034e499b349bba20ac422ebe8 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0878-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=45d822ee05561219c9f693580f493164 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0878-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=d07617c90967e87c131981cb78205d1c 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0878-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=5409a83fb497abf4ab6d5368ee8e10d9 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0878-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=ca7a1cc5165f023158cd64b8c90652ce 1800w)
Scampi med grønn curry - Spicy og masse god smak!
Friske og sterke smaker med saftige scampi!
Ingredienser
- 8 ss grønn curry
- 500 ml kokosmelk
- 40 stk rå scampi uten skall
- 2 stk vårløk
- 1 stk grønn chili
- 1 håndfull fersk koriander
- limesaft
- salt
Steg 1
Start med å legge scampi sammen med litt av den grønne curryen. Hvis du har tid la gjerne scampien marinere i kjøleskapet over natten i denne marinaden. Minimum 30 minutter.
![Dsc 0860 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0860-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d59e38d2e75aa39599f25682eed14875)
Steg 2
Finn frem en stekepanne eller sausekjele og tilsett litt nøytral olje og den grønne curryen. Du får kjøpt ferdig grønn curry, men det er også veldig lett å lage det selv. Her er link til min "fornorskede" oppskrift på grønn curry. Grønn curry - Perfekt utgangspunkt for mange gode middager. Stek curryen på medium varme til den begynner å skille seg. Dette tar ca 5-10 minutter. Rør jevnlig så den ikke brenner seg i panna.
![Dsc 0852 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0852-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=15f577eb0e4ad46f58ad0cfd36b85ec8)
Steg 3
Bland inn kokosmelken og la koke i noen minutter. Smak til med salt og limesaft.
![Dsc 0856 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0856-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=263b7232f3845bcfbe4d14798d041902)
![Dsc 0869 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0869-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4f6af87818f87084dc353b6bd3e3479c)
Steg 4
Stek scampien raskt på en grillpanne eller i en stekepanne. Scampi stekes veldig fort! Stek i 30-60 sekunder på hver side til du ser scampien har blitt hvit og ikke blank.
![Dsc 0864 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0864-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=de61d21add6b7cb11f2647e6b705a1cc)
Steg 5
Legg scampien oppi sausen og finhakk vårløk og grønn chili. Strø chili og vårløk over retten og gjerne litt fersk koriander. Server sammen med ris og gjerne litt godt brød. Kan fint kombineres med andre spennende retter på et "tapas bord". Lykke til.
![Dsc 0878 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0878-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9ec3dd5bf47725d3a952093d6ef060fc)