Scampi med grønn curry - Spicy og masse god smak!
Friske og sterke smaker med saftige scampi!
Ingredienser
- 8 ss grønn curry
- 500 ml kokosmelk
- 40 stk rå scampi uten skall
- 2 stk vårløk
- 1 stk grønn chili
- 1 håndfull fersk koriander
- limesaft
- salt
Steg 1
Start med å legge scampi sammen med litt av den grønne curryen. Hvis du har tid la gjerne scampien marinere i kjøleskapet over natten i denne marinaden. Minimum 30 minutter.
Steg 2
Finn frem en stekepanne eller sausekjele og tilsett litt nøytral olje og den grønne curryen. Du får kjøpt ferdig grønn curry, men det er også veldig lett å lage det selv. Her er link til min "fornorskede" oppskrift på grønn curry. Grønn curry - Perfekt utgangspunkt for mange gode middager. Stek curryen på medium varme til den begynner å skille seg. Dette tar ca 5-10 minutter. Rør jevnlig så den ikke brenner seg i panna.
Steg 3
Bland inn kokosmelken og la koke i noen minutter. Smak til med salt og limesaft.
Steg 4
Stek scampien raskt på en grillpanne eller i en stekepanne. Scampi stekes veldig fort! Stek i 30-60 sekunder på hver side til du ser scampien har blitt hvit og ikke blank.
Steg 5
Legg scampien oppi sausen og finhakk vårløk og grønn chili. Strø chili og vårløk over retten og gjerne litt fersk koriander. Server sammen med ris og gjerne litt godt brød. Kan fint kombineres med andre spennende retter på et "tapas bord". Lykke til.