Grønn curry - Perfekt utgangspunkt for mange gode middager
Dette er en fest for smaksløkene!
Ingredienser
- 20 grønne chili
- 4 stk vårløk
- 4 stk sjalottløk
- 1 bunt koriander
- 6 stk kinahvitløk
- 3 ss revet ingefær
- 2 stk lime
- 2 ss korianderfrø
- 1 ss hvit pepper
- 1 ss sennepsfrø
- 1 ss salt
- 1 ss fishsauce
- 1 dl solsikkeolje
Jeg elsker smaken på denne grønne curryen. Herlige friske smaker av urter og chili som gir en smaksfest i munnen. Lag en stor porsjon og legg resten i en lufttett boks i kjøleskapet frem til bruk. Jeg lar det ofte være 2 middager i kjøleskapet og resten fryser jeg ned i passende bokser for 1 middag. Grønn curry er utgangspunktet for mange gode retter. Det kommer flere oppskrifter med denne curryen fremover på siden. Du får kjøpt alternativer i butikken, men hjemmelaget er mye bedre! Jeg har fornorsket oppskriften så du skal kunne finne de fleste råvarene på en matbutikk i nærheten.
Steg 1
Start med å riste krydderne i en tørr panne. Sett på medium varme og stek krydderne i 5-10 minutter til du får en deilig krydderlukt på kjøkkenet.
Steg 2
Start med å helle krydderne i blenderen / kjøkkenmaskinen så dette blir et pulver før du tilsetter resten. Skrell og grovkutt resten av ingrediensen og skyll av urtene. Hell alt dette i blenderen sammen med krydderne. Skjær av skallet eller bruk et zestjern så du får med skallet fra limen og saften. Hell alt sammen i blenderen og hell i oljen og fishsauce. La denne blandingen kjøre på høy hastighet i 5-10 minutter til du får en jevn og fin masse.
Steg 3
Nå er det grønne curryen klar for bruk. Legg restene i passende bokser eller fryseposer. Det er smart å tilpasse hver pose til 1 middag for din familie. Nå har du mange gode middager å glede seg til. Det kommer flere oppskrifter på siden fremover. Lykke til.