Pad Thai - Den mest kjente Thailandske nuddelretten
Denne retten er rask å lage og smaker veldig godt! Perfekt hverdagsmiddag.
Ingredienser
Pad Thai saus
- 2 ss tamarind
- 4 ss brunt sukker
- 4 ss fish sauce
- 1 ss siracha chilisaus
- 2 dl vann
Pad Thai
- 1 pakke risnudler
- 2 stk kyllinbryst
- 100 gram tofu (fast)
- 2 stk sjalottløk
- 4 fedd hvitløk
- Pad Thai saus (se over)
- 1 håndfull bønnespirer
- 1 stk egg
- 3 stk vårløk
- 3 dl ristede usaltede peanøtter
- 2 ss nøytral olje til steking
Pad Thai er en av Thailands mest kjente retter. Her viser jeg hvor enkelt det er å lage denne retten. Du må kanskje innom en "innvandrerbutikk" for å kjøpe noen av ingrediensene, men de fleste får du på din lokale matbutikk. Oppskriften har også video for å vise hele prosessen. Retten har en perfekt kombinasjon av salt, surt , søtt og sterkt!
Steg 1
Start med å finne frem en bolle med varmt vann og legg risnudlene i vannet så de blir myke.
Steg 2
Bland sammen Pad Thai sausen i en bolle
Steg 3
Finn frem en stor stekepanne eller en med høy kant. Hell i litt nøytral olje og legg i finhakket sjalottløk og hvitløk. Stek i noen minutter. Det er også godt med noen chiliflak hvis du liker litt spicy mat.
Steg 4
Kutt kyllingen i små biter og legg i stekepannen. Stek i noen minutter på høy varme til kyllingen nærmer seg gjennomstekt. Kutt tofu i terninger og legg sammen med kyllingen i stekepannen. Stek litt til å tilsett risnudlene.
Steg 5
Hell over Pad Thai sausen og la småputre til nudlene er klare. Du kan fylle på med mer vann hvis det trengs. Når nudlene er klare og kyllingen ferdig er er retten straks klar. Legg i grønnsakene, peanøtter egg og bland godt sammen.
Steg 6
Hell over på en tallerken og ta gjerne på litt ekstra chilisaus og litt frisk koriander. Nå er det bare å nyte denne deilige Thailandske middagen. Lykke til.