Tom Yum Goong - Thailandsk rekesuppe som smaker fantastisk!!!
Denne suppa har masse deilig smak og er veldig sunn!
Ingredienser
- 500 gram ferske reker
- 2 ss nøytral olje
- 3 fedd hvitløk
- 1 klump ingefær
- 1 stk lime
- 2 stk røde chilli med frø
- 2 stk vårløk
- 0,5 dl fishsauce
- 0,5 dl oystersauce
- 1 håndfull fersk koriander
Dette er en smaksbombe med masse næring som i tillegg koster lite. Ikke la deg skremme av navnet, denne suppa klarer alle å lage. Denne Thailandske suppen er utrolig god og jeg anbefaler deg virkelig å prøve den. Server som middag, forrett eller som en deilig kveldsmåltid.
Steg 1
Start med å skrelle rekene. Legg de pillede rekene i en skål og spar på alt skall og hodene. Legg de pillede rekene i kjøleskapet frem til servering.
Steg 2
Finn frem en kjele og tilsett oljen. Når oljen begynner å ryke legger jeg i alt skallet/hodene og rører godt rundt. Stek i noen minutter på høy varme.
Steg 3
Når rekeskallene steker kutter jeg opp ingefær, hvitløk, chili, galangal og bunnen av vårløkene. Hell dette over skallet og stek i noen minutter til.
Steg 4
Mål opp fishsauce og oystersauce og tilsett i gryta. Hell i 1 liter vann og la koke uten lokk i 50 minutter. Sil av suppen og tilsett saften av 1/2 lime.
Steg 5
Smak deg til om du ønsker mer syre i retten. Da tar du litt mer limesaft. Finhakk toppen av vårløken og chili i tynne strimler.
Steg 6
Hell den varme suppa i tallerkner, legg i rekene rett før servering og strø over vårløk og chili. Avslutt med litt fersk koriander og server. Dette er en utrolig god suppe!! Lykke til.