Tom Yum Goong - Thailandsk rekesuppe som smaker fantastisk!!!

Denne suppa har masse deilig smak og er veldig sunn!

Ingredienser

porsjoner
  • 500 gram ferske reker
  • 2 ss nøytral olje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 klump ingefær
  • 1 stk lime
  • 2 stk røde chilli med frø
  • 2 stk vårløk
  • 0,5 dl fishsauce
  • 0,5 dl oystersauce
  • 1 håndfull fersk koriander
Ingredienser

Dette er en smaksbombe med masse næring som i tillegg koster lite. Ikke la deg skremme av navnet, denne suppa klarer alle å lage. Denne Thailandske suppen er utrolig god og jeg anbefaler deg virkelig å prøve den. Server som middag, forrett eller som en deilig kveldsmåltid.

Tyg Rekesuppe 2

Steg 1

Start med å skrelle rekene. Legg de pillede rekene i en skål og spar på alt skall og hodene. Legg de pillede rekene i kjøleskapet frem til servering.

Tyg Rekesuppe 3

Steg 2

Finn frem en kjele og tilsett oljen. Når oljen begynner å ryke legger jeg i alt skallet/hodene og rører godt rundt. Stek i noen minutter på høy varme.

Tyg Rekesuppe 4

Steg 3

Når rekeskallene steker kutter jeg opp ingefær, hvitløk, chili, galangal og bunnen av vårløkene. Hell dette over skallet og stek i noen minutter til.

Tyg Rekesuppe 5

Steg 4

Mål opp fishsauce og oystersauce og tilsett i gryta. Hell i 1 liter vann og la koke uten lokk i 50 minutter. Sil av suppen og tilsett saften av 1/2 lime.

Tyg Rekesuppe 6

Steg 5

Smak deg til om du ønsker mer syre i retten. Da tar du litt mer limesaft. Finhakk toppen av vårløken og chili i tynne strimler.

Tyg Rekesuppe 7

Steg 6

Hell den varme suppa i tallerkner, legg i rekene rett før servering og strø over vårløk og chili. Avslutt med litt fersk koriander og server. Dette er en utrolig god suppe!! Lykke til.

Tyg Rekesuppe 1