Chilisuppe med biff og nudler - En asiatisk smaksbombe!

Denne suppen har en fantastisk kraft!

Ingredienser

porsjoner

Suppe kraft

  • 1 kg høyrygg av okse
  • 1 stk løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 2 ss chinese red oil /chilisaus
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 stk stjerneanis
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1,5 liter oksekraft
  • nøytral olje
  • salt

Tilbehør

  • 4 stk vårløk
  • 100 gram bønnespirer
  • 4 pakker nudler
  • fersk koriander
Ingredienser

Den gode lukten sprer seg i hele huset når denne suppen står å småkoker. Det tar litt tid å lage denne suppen, men det er ikke mye jobb. Resultatet er en nydelig suppe med mørt kjøtt, god kraft og friske grønnsaker.

Steg 1

I denne suppen bruker jeg høyrygg. Det passer ypperlig i slike supper. Kjøttet blir veldig mørt og gir godt med smak til kraften. Skjær kjøttet opp i biter av ca 3x3 cm.

Dsc 0686

Steg 2

Finn frem en god kjele og tilsett litt nøytral olje. Når oljen begynner ryke litt er det klart for å steke kjøttet. Salte kjøttet litt først og stek raskt på høy varme til du får en fin stekeskorpe. Stek kun litt og litt av kjøttet og legg over på en tallerken.

Dsc 0688 2
Dsc 0689 2

Steg 3

Finhakk løken. Når du er ferdig med å steke kjøttet tilsetter jeg litt mer olje og steker til løken begynner å bli gylden og brun. Tilsett chili, hvitløk og krydder og stek i et par minutter til. Jeg bruker hele hvitløksfedd i denne oppskriften da vi skal sile av kraften etterpå. Hvis du har Chinese red oil er det aller best hvis ikke bruk en chilisaus som Siracha. Her er link til hvordan du kan lage din egen Chinese red oil - Den perfekte chiliolje!

Dsc 0696

Steg 4

Hell over oksekraften og biffkjøttet du akkurat har stekt. Tilsett soyasaus og sesamolje. Kok opp kraften og skru ned på lav varme så kjøttet så vidt småkoker. La koke i 3 timer med lokket på.

Dsc 0697
Dsc 0698 3

Steg 5

Når kjøttet har kokt i 3 timer har du fått et veldig mørt kjøtt og en fantastisk kraft. Sil av kraften og plukk kjøttet ut av silen og legg i en egen bolle.

Dsc 0700 3
Dsc 0704 3
Dsc 0707 3

Steg 6

Riv eller skjær kjøttet i mindre biter så det blir lett å spise med en skje og legg tilbake i kraften.

Dsc 0708 4

Steg 7

Kok opp nudler etter anvisning på pakken og hell av kokevannet. Legg nudlene i en tallerken og hell over den gode kraften og rikelig med oksekjøtt. Kutt vårløk i tynne skiver og strø over suppen sammen med bønnespirer. Jeg liker også litt fersk koriander på toppen av suppen. Nå er suppen klar til å nytes. Lykke til.

Dsc 0716 3 Kopi