Wonton i chilisaus - En smaksbombe i munnen!

Jeg er helt hektet på denne retten!

Ingredienser

porsjoner

Chilisaus

  • 4 ss chinese red oil
  • 2 ss kianchang (sort eddik)
  • 2 ss mirin (søt risvin)
  • 1 ss soyasaus
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 stk vårløk
  • litt salt og hvit pepper

wonton

  • 32 stk wonton
Ingredienser

Denne retten kan du enten servere som en liten forrett eller som en hel middag. Sausen er utrolig god og sterk. Dette er en smaksbombe og ikke for sarte sjeler eller de som er redd for litt chili. Hvis du er glad i sterk mat er dette helt fantastisk.

Steg 1

Jeg tar utgangspunkt i mine hjemmelagde Wonton. Her finner du oppskriften: Hjemmelagde Wonton - Noe av det beste fra det Asiatiske kjøkkenet.

Dsc 0265 2

Steg 2

Du trenger også noe som heter Chinese red oil. Dette lager jeg selv, men du får også kjøpt det på asiatiske butikker eller andre butikker med et godt utvalg av utenlandsk mat. Her er oppskrift på hjemmelaget Chinese red oil - Den perfekte chiliolje!

Steg 3

Bland sammen alle ingrediensene til sausen og la den gjerne stå i noen timer i kjøleskapet. Når sausen får "hvile" litt blir smaken enda bedre.

Dsc 0250 3
Dsc 0252 3

Steg 4

Kok opp wonton i 3-4 minutter i vann. Hell de ferdig kokte wonton i en skål og hell over noen spiseskjeer med chilisausen. Bland godt sammen og avslutt med litt finhakket vårløk på toppen. Nyt rykende varme. Lykke til!

Dsc 0285 4