![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0265-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=0a2b167e44d33e2af3e0d6d7eb8a0b1b 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0265-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=6ed924b484d53f285e8d445c1f508ef6 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0265-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=6f58db78a3add333132552279de65d8e 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0265-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=969fd0cddb75de61a3a2831716a20d0b 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0265-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=5e2d69f44d72bb450c6fd3ada136e02b 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0265-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=a673fe2de58acb01e96bd47e87a536a2 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0265-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=ebd462c074a51252eb5e2e71aae7c282 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0265-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=37d14ba79b2f2421f12c49586e3182b1 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0265-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=d9647c22535cdeb9f9ebed2366e8d24d 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0265-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=2b244f835ece6db4031c6a9044fbfc8a 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0265-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=495860591933f383a7729c888233cac7 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0265-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=d3990cd2170a5cb2ade5b88a488ea2c0 1800w)
Hjemmelagde Wonton - Noe av det beste fra det Asiatiske kjøkkenet.
Her får du min grunnoppskrift på hjemmelagde Wonton / Dumplings
Ingredienser
- 350 gram kjøttdeig av svin
- 200 gram rå scampi uten skall
- 2 ts revet ingefær
- 1 stk vårløk (finhakket)
- 1 ss oystersaus
- 1 ts sesamolje
- 2 ts soyasaus
- 1 stk egg
- 1 ts hvit pepper
- 0,5 ts salt
- 75 stk wontonpasta plater
Når du først har prøvd noen gode Wonton er det lett å bli hektet. Her er grunnoppskriften min på Wonton og de passer ypperlig i chilisaus, fritert eller i wontonsuppe. Den silkemyke pastaen med et smaksrikt fyll er veldig godt! Lag opp en stor porsjon når du først lager dette og frys ned resten til noen gode middager fremover.
Steg 1
Start med å lage fyllet. Dette har godt av å stå litt i kjøleskapet for bedre konsistens og smak. Legg kjøttdeigen av svin i en bolle. Finkutt rå scampi uten skall og legg i samme bollen.
![Dsc 0238 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0238-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fd9bd71af4becb71afe7e4c838dd58df)
Steg 2
Tilsett de andre ingredisenene sammen med scampi og svineblandingen.
![Dsc 0242 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0242-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8d03fbbf1d9a68109fcc65dce17f205c)
Steg 3
Rør godt rundt i 3-4 minutter til du har fått en klissete og fast masse. Dette er viktig for å få riktig konsistens når de senere dampes eller kokes. Dekk til bollen med plast og sett i kjøleskapet frem til du skal lage wontons.
![Dsc 0244 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0244-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=60b7061c5a0275b204801e6b26513a9f)
Steg 4
Jeg kjøper ferdig fryst wonton pasta på Asiatiske butikker. Dette gjør jobben mye enklere og smaker veldig bra. Tin pakken sakte i kjøleskapet og hold dem alltid under et fuktig håndkle når du har tatt dem ut for bruk.
![Dsc 0246 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0246-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c0a3a488058756820eeb6df017ff5411)
Steg 5
Nå er det på tide å fylle og brette wontonen. Det er viktig at det ikke er for mye fyll pr wonton. Jeg anbefaler en toppet teskje med fyll i hver. Finn fram bollen med fyll, et glass med vann (dette for å lime kanten) og et brett å legge de ferdige på.
![Dsc 0254 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0254-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=af34f4180c04ba774cfb7ce254c1727f)
Steg 6
Det finnes mange varianter for bretting av wonton, men her skal jeg vise deg den metoden jeg liker best. Start med å holde wontonpapiret i hånden. Legg fyllet i midten av "papiret". Dypp fingeren i litt vann og smør ytterst på kanten på spissen fra deg. Brett pent sammen så kantene treffer hverandre. Ta litt vann på den ene spissen (til venstre eller høyre) og brett spissene mot hverandre. Nå er wonton ferdig brettet og klar for koking eller damping.
![Dsc 0256 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0256-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5fa9020d2e89920aa5a6a4e270c27dfc)
![Dsc 0257](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0257.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b90f0233cee65f3c3cb2ea491c4cc03d)
![Dsc 0258 2 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0258-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=556d6621edaedcafbae794091ee0ecdb)
Steg 7
La koke i 3-4 minutter og de er klare. for servering. Det er veldig godt å servere wonton med en saus som dipp, i en varm kraft som suppe eller min favoritt i en spicy chilisaus. Jeg kommer med flere oppskrifter på bruk av wonton fremover, så dette er grunnoppskriften på wonton. Lykke til.
![Dsc 0265 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0265-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9b17cd0c6ac26d2beaaf602fb71c6965)