Hjemmelagde Wonton - Noe av det beste fra det Asiatiske kjøkkenet.

Her får du min grunnoppskrift på hjemmelagde Wonton / Dumplings

Ingredienser

stk wonton
  • 350 gram kjøttdeig av svin
  • 200 gram rå scampi uten skall
  • 2 ts revet ingefær
  • 1 stk vårløk (finhakket)
  • 1 ss oystersaus
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ts soyasaus
  • 1 stk egg
  • 1 ts hvit pepper
  • 0,5 ts salt
  • 75 stk wontonpasta plater
Ingredienser

Når du først har prøvd noen gode Wonton er det lett å bli hektet. Her er grunnoppskriften min på Wonton og de passer ypperlig i chilisaus, fritert eller i wontonsuppe. Den silkemyke pastaen med et smaksrikt fyll er veldig godt! Lag opp en stor porsjon når du først lager dette og frys ned resten til noen gode middager fremover.

Steg 1

Start med å lage fyllet. Dette har godt av å stå litt i kjøleskapet for bedre konsistens og smak. Legg kjøttdeigen av svin i en bolle. Finkutt rå scampi uten skall og legg i samme bollen.

Dsc 0238 3

Steg 2

Tilsett de andre ingredisenene sammen med scampi og svineblandingen.

Dsc 0242 4

Steg 3

Rør godt rundt i 3-4 minutter til du har fått en klissete og fast masse. Dette er viktig for å få riktig konsistens når de senere dampes eller kokes. Dekk til bollen med plast og sett i kjøleskapet frem til du skal lage wontons.

Dsc 0244 4

Steg 4

Jeg kjøper ferdig fryst wonton pasta på Asiatiske butikker. Dette gjør jobben mye enklere og smaker veldig bra. Tin pakken sakte i kjøleskapet og hold dem alltid under et fuktig håndkle når du har tatt dem ut for bruk.

Dsc 0246 3

Steg 5

Nå er det på tide å fylle og brette wontonen. Det er viktig at det ikke er for mye fyll pr wonton. Jeg anbefaler en toppet teskje med fyll i hver. Finn fram bollen med fyll, et glass med vann (dette for å lime kanten) og et brett å legge de ferdige på.

Dsc 0254 3

Steg 6

Det finnes mange varianter for bretting av wonton, men her skal jeg vise deg den metoden jeg liker best. Start med å holde wontonpapiret i hånden. Legg fyllet i midten av "papiret". Dypp fingeren i litt vann og smør ytterst på kanten på spissen fra deg. Brett pent sammen så kantene treffer hverandre. Ta litt vann på den ene spissen (til venstre eller høyre) og brett spissene mot hverandre. Nå er wonton ferdig brettet og klar for koking eller damping.

Dsc 0256 2
Dsc 0257
Dsc 0258 2 2

Steg 7

La koke i 3-4 minutter og de er klare. for servering. Det er veldig godt å servere wonton med en saus som dipp, i en varm kraft som suppe eller min favoritt i en spicy chilisaus. Jeg kommer med flere oppskrifter på bruk av wonton fremover, så dette er grunnoppskriften på wonton. Lykke til.

Dsc 0265 2