Thai BBQ pork - Saftig svinekjøtt med Thailansk dipp.

Dette er en smakseksplosjon! Fantastisk oppskrift med saftig kjøtt og dipp.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg Svinenakke
  • 2 stk hjertesalat
  • 2 stk vårløk

Marinade

  • 2 ss oystersauce
  • 2 ss fishsauce
  • 1 ss brunt sukker

Thai BBQ dipp

  • 1 håndfull finhakket persille
  • 2 ss fishsauce
  • 2 ss honning
  • 2 ss oystersauce
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts malt sort pepper
  • 1 ts spisscummin
  • 2 ts chilipulver
  • 2 stk lime
Ingredienser

Dette er en thailandsk BBQ rett som smaker virkelig godt. Saftig svinenakke skjært i tynne skiver servert med hjertesalat og Thai inspirert BBQ dipp. Det var stor ekstase blant besøkende når denne kom på bordet.

Steg 1

Start med å lage blande sammen marinaden til kjøttet. Finn frem kjøttet og ta ut av pakken. Lag mange små stikk i kjøttet med en skarp kniv. Dett gjør at marinaden trekker bedre inn i kjøttet. Legg kjøttet i en bakk og hell på marinaden. Bland godt sammen og dekk med plastfolie. Legg i kjøleskapet i minimum 3 timer, men gjerne over natten.

Steg 2

Lag i stand dippen samtidig så smakene får fordelt seg godt i dippen. Bland alle ingrediensene og smak til så du får en godt balansert dipp. Denne dippen er utrolig god og veldig smaksrik.

Steg 3

Grill svinenakken på på direkte varme og snu jevnlig i starten til kjøttet får en fin stekeskorpe. Trekk kjøttet til indirekte varme og sett på lokket på grillen. Nå skal kjøttet grille videre i +/- 1 time til det når en kjernetemperatur på ca 69 grader. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i tynne skiver med en skarp kniv.

Steg 4

Vask, del opp og fordel hjertesalat på et stort fat. Sett dippen i midten og fyll på med skiver av svinenakke rundt dippen. Avslutt med å strø over litt finhakket vårløk.