For meg er det ikke mye som slår en god grillet biff.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk Grill perfekt Tomahawk
  • 2 ss smør
  • salt og pepper
Ingredienser

Tomahawk som det blir kalt i USA er entrecoté som fortsatt henger på beinet. Entrecote er veldig godt og passer ypperlig på grillen. Her viser jeg deg hvordan du kan tilberede dette kjøttstykket.

Steg 1

La biffen ligge ute i 1 time før du skal begynne å grille. Ta kjøttet ut av pakken og krydre gavmildt med salt og pepper. Jeg bruker mathyssing for å binde kjøttet litt sammen. Dette sørger for at det holder fasongen bedre.

Dsc 0041

Steg 2

Smør på litt olivenolje rett før kjøttet skal på grillen. Grill rett over kullet til kjøttet har fått en fin stekeskorpe på alle kanter. Trekk kjøttet vekk fra kullet, legg på litt smør og sett på lokket. La kjøttet grille videre til den har en kjernetemperatur på 58 grader. Personlig liker jeg kjøttet litt råere så jeg tar av kjøttet på 56 grader. Hvor mye du liker kjøttet stekt er en smakssak, men med en termostat er det lett å få et perfekt resultat. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp. Skjær i skiver og server.

Dsc 0045