Flanksteak med peppermarinade - Hvordan grille Flanksteak
Endelig har Flanksteak kommet i butikken.
Ingredienser
- 600 gram Flanksteak
Peppermarinade
- 1 ss hel sort pepper
- 1 ss hel grønn pepper
- 1 ss hel rød pepper
- 0,5 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 ss olivenolje
- 0,5 stk sitron (kun saften)
Flanksteak har vært utrolig populært i USA i lang tid, men det har vært vanskelig å få tak i her. Dette problemet er nå løst. Flanksteak krever kort tilberedning og skjæres opp i tynne skiver. Passer ypperlig i alt fra en burrito til en biffsalat.
Steg 1
Start med peppermarianden. Rist de hele pepperkornene i en tørr panne. Ha dem over i en blender sammen med resten av ingrediensene. Kjør til en pure. Legg kjøttet i marinaden. Dette kan gjerne stå i kjøleskap til dagen etter, men minimum 2 timer.
Steg 2
Flanksteak skal stekes på høyeste varme du klarer å få til på grillen. Direkte over kullet eller på den varmeste delen av grillen. 2-3 minutter på hver side og lukk lokket på grillen når den grilles. Dette gir en herlig stekeskorpe og den beste smaken.
Steg 3
Det er utrolig viktig at kjøttet får hvile før du skjærer det opp. Legg kjøttet på en tallerken/fjøl/brett og la hvile i 15 minutter. Dette gjør at den blir ferdig varmebehandlet i midten av kjøttet også.
Steg 4
For best mulig konsistens er det viktig at du skjærer i mot fibrene av kjøttet. Skjær i tynne skiver og server. Dette kjøttet smaker veldig godt og kan brukes i mange forskjellige retter. Lykke til. Her kan du se en film hvordan jeg griller kjøttet og skjærer det opp.