Flanksteak med peppermarinade - Hvordan grille Flanksteak

Endelig har Flanksteak kommet i butikken.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 gram Flanksteak

Peppermarinade

  • 1 ss hel sort pepper
  • 1 ss hel grønn pepper
  • 1 ss hel rød pepper
  • 0,5 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 stk sitron (kun saften)
Ingredienser

Flanksteak har vært utrolig populært i USA i lang tid, men det har vært vanskelig å få tak i her. Dette problemet er nå løst. Flanksteak krever kort tilberedning og skjæres opp i tynne skiver. Passer ypperlig i alt fra en burrito til en biffsalat.

Steg 1

Start med peppermarianden. Rist de hele pepperkornene i en tørr panne. Ha dem over i en blender sammen med resten av ingrediensene. Kjør til en pure. Legg kjøttet i marinaden. Dette kan gjerne stå i kjøleskap til dagen etter, men minimum 2 timer.

DSC 0697

Steg 2

Flanksteak skal stekes på høyeste varme du klarer å få til på grillen. Direkte over kullet eller på den varmeste delen av grillen. 2-3 minutter på hver side og lukk lokket på grillen når den grilles. Dette gir en herlig stekeskorpe og den beste smaken.

DSC 0702

Steg 3

Det er utrolig viktig at kjøttet får hvile før du skjærer det opp. Legg kjøttet på en tallerken/fjøl/brett og la hvile i 15 minutter. Dette gjør at den blir ferdig varmebehandlet i midten av kjøttet også.

DSC 0710

Steg 4

For best mulig konsistens er det viktig at du skjærer i mot fibrene av kjøttet. Skjær i tynne skiver og server. Dette kjøttet smaker veldig godt og kan brukes i mange forskjellige retter. Lykke til. Her kan du se en film hvordan jeg griller kjøttet og skjærer det opp.