![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0720-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=96456bb683d45b54abe19eec424e31e2 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0720-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=dd55b326338621fbc3aec3e6e07d6806 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0720-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=f048e7682e00e73ba2dc705f8d44518f 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0720-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=1d769864b78b52853a6387511045fc00 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0720-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=cfa33a19cc3aa15e2e4b9f76dd681692 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0720-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=fbb41795e61b9af66a3890283afc2122 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0720-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=7c6508c05244bcf8d9768aade25e3bab 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0720-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=7bdec04b0133c6c65c8204f5cd1e6bd7 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0720-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=d95f101e396be2aa83c9fabb46e75749 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0720-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=ef9081284a7cb39ed874d386196ef087 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0720-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=299be85cef00ba66ebfacb704c405b2c 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0720-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=49f30fe2fdaa9ae9d7b2962c54c43942 1800w)
Flanksteak med peppermarinade - Hvordan grille Flanksteak
Endelig har Flanksteak kommet i butikken.
Ingredienser
- 600 gram Flanksteak
Peppermarinade
- 1 ss hel sort pepper
- 1 ss hel grønn pepper
- 1 ss hel rød pepper
- 0,5 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 ss olivenolje
- 0,5 stk sitron (kun saften)
Flanksteak har vært utrolig populært i USA i lang tid, men det har vært vanskelig å få tak i her. Dette problemet er nå løst. Flanksteak krever kort tilberedning og skjæres opp i tynne skiver. Passer ypperlig i alt fra en burrito til en biffsalat.
Steg 1
Start med peppermarianden. Rist de hele pepperkornene i en tørr panne. Ha dem over i en blender sammen med resten av ingrediensene. Kjør til en pure. Legg kjøttet i marinaden. Dette kan gjerne stå i kjøleskap til dagen etter, men minimum 2 timer.
![DSC 0697](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0697_200409_224518.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6ac9c137a20ae4c9b316525c2af3ba8c)
Steg 2
Flanksteak skal stekes på høyeste varme du klarer å få til på grillen. Direkte over kullet eller på den varmeste delen av grillen. 2-3 minutter på hver side og lukk lokket på grillen når den grilles. Dette gir en herlig stekeskorpe og den beste smaken.
![DSC 0702](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0702.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8dda4f7fece10013ce891d0082318fa6)
Steg 3
Det er utrolig viktig at kjøttet får hvile før du skjærer det opp. Legg kjøttet på en tallerken/fjøl/brett og la hvile i 15 minutter. Dette gjør at den blir ferdig varmebehandlet i midten av kjøttet også.
![DSC 0710](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0710_200409_224900.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=df3df3a18adf732ca7155ef389192317)
Steg 4
For best mulig konsistens er det viktig at du skjærer i mot fibrene av kjøttet. Skjær i tynne skiver og server. Dette kjøttet smaker veldig godt og kan brukes i mange forskjellige retter. Lykke til. Her kan du se en film hvordan jeg griller kjøttet og skjærer det opp.