![](https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=b04afc9875842f85e4f24a0977c4c9ea 700w, https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=f3f34cddcc6271fc5026c2b04935e44f 800w, https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=93e671c77d9fada791860df68ceb089c 900w, https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=2fc3b59e9ed058e9c71504cf549ecbeb 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=4dba901f9081b19090d54b851810c688 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=1911101db9b5e9a3635dc4a5657d21b9 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=9fe52a7ea67bea8566f7ae3c31ca50d2 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=1c04042783c13735247bf42ee02bc5b8 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=f43bd8d08d7223ef024115bc0ef6a37f 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=7d5d2f5db78832d39a55d15ec814416b 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=257d7ba7cd5d531609e1710e7778d84b 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=13d0f0c19eecb43c6eea496670b0671f 1800w)
Birria Tacos - Magisk gode tacos med smeltet ost, saftig oksekjøtt og sprø tortillas
Birria Taco har blitt veldig populært og tatt verden med storm!
Ingredienser
Birria Tacos
- 16 stk tortillas (medium store)
- 500 gram revet mozarella
- 1 stk kjøttfyll (se oppskrift under)
- 4 skåler kraft fra kjøttfyll
- 8 båter lime
- 1 stk løk i terninger
- fersk koriander
Kjøttfyll og dippingsaus
- 1 000 gram oksekjøtt (høyrygg/brisket)
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 stk løk
- 8 fedd hvitløk
- 1 liter oksekraft
- 5 stk Guajillo chili
- 5 stk Ancho chili
- 2 stk Chipotle chili
- 2 stk Arbol chili
- 1 ss oregano
- 2 ts spisskummen
- 1 ss eplesidereddik
- 1 ss sukker
Du har sikkert sett disse fristende tacoene på bilder i sosiale medier allerede. Jeg har nå gått grundig tilverks for å kunne gjenskape denne deilige retten hjemme. I sausen er det noen chilisorter som ikke er like lett å få tak i vanlige butikker, men som kan bestilles direkte på nett for de som ønsker den autentiske meksikanske smaken. Du kan også erstatte de med vanlige chili og retten vil fortsatt bli veldig god. Sprø bifftacos du dypper i saus! Jeg får vann i munnen fortsatt når jeg skriver denne oppskriften. Finn frem noen servietter og gjør det klar for noe jeg tror er verdens beste taco. Jeg har laget en film som viser hele prosessen, men alt er grundig forklart i stegene under også.
Steg 1
Kjøttfyllet er det som tar tid i denne retten. Jeg starter med å skjære opp kjøttet i store terninger og krydrer godt med salt og pepper.
![Birria taco 6](https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5bcf492f76e6bcbab1ea106edc942799)
Steg 2
Varm opp oksekraften i en kjele og finn frem de forskjellige chilisortene. I denne bruker jeg autentiske mexicanske tørkede chili for best mulig smak. Du kan selvfølgelig erstatte dette med chili du får i butikken og resultat blir også veldig godt! Klipp av stilken på de tørre chilliene, klipp dem opp og fjern frøene. På denne måten får du masse god smak og ikke så mye styrke. Legg de tørre chilliene i en tørr panne og stek i 2-3 minutter for å få frem ekstra smak. Legg chili i en blender og hell over den kokende oksekraften. La stå i 15 minutter før du kjører blenderen i 3-5 minutter til en helt jevn chilisaus.
![Birria taco](https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=960a8cb0b19d20b87201a36d194acc1d)
![Birria taco 4](https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ffe079e8fbf8d17d313bad4aac4cf892)
![Birria taco 7](https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0355986c2b2be002ec33202c8b6ba0c8)
![Birria taco 11](https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-11.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7774d55ce434dfefb18cf39ca5e19dd5)
Steg 3
Finn frem en stor kjele du har lokk til. Jeg liker å bruke en støpejernsgryte til dette. Skru på høy varme og tilsett litt nøytral olje. Stek litt og litt av oksekjøttet raskt på alle kanter så du får en brunet og fin stekeskorpe. Dette gir masse deilig smak i sausen etterpå. Legg kjøttet til side og stek videre til alle kjøttbitene har fått stekeskorpe.
![Birria taco 10](https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=30a28a4da2c94166cfe0db0d654736ce)
Steg 4
Kutt en løk i terninger og legg i kjelen du stekte kjøttet. Stek til løken blir gylden og fin. Tilsett sukker, eplesidereddik og hvitløken i kjelen og stek i noen minutter til.
![Birria taco 9](https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e8a2a5c335e66a37397f14cfb223d8b5)
Steg 5
Skru av kjelen og skru ovnen på 175 grader varmluft. Legg kjøttet tilbake i kjelen sammen med løken og hell over den varme chilisausen og rør godt rundt. Sett lokket på kjelen og sett hele kjelen inn i ovnen. Her skal den få stå i 3 timer til oksekjøttet har blitt ekstremt mørt.
Steg 6
Plukk ut kjøttet og riv det i strimler med 2 gafler og legg dette i en bolle. Sil av resten av kraften i kjelen i en bolle. Tilsett noen spiseskjeer med saus over kjøttet for å holde dette ekstra saftig. Nå er både kjøttfyllet og sausen klar for å lage Birria Tacos!
![Birria taco hoy 2](https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-hoy-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=131fe960a5c5eda00c555d04924ccc3e)
![Birria taco hoy 3](https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-hoy-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8d194422399668666943310153a135e4)
Steg 7
Legg Tortilla på en stekeplate eller stekepanne og legg på godt med ost. Prøv å ikke fås å mye utenfor kanten. Legg kjøttet på halve siden og et par teskjeer med saus. Brett over og stek på begge sider til tortillaen begynner å bli sprø
![Birria taco hoy 4](https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-hoy-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=26d674b9ccd6d208853a4858c9bda056)
![Birria taco hoy 5](https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-hoy-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7d94279fda0a40833710bb6365eec879)
Steg 8
Server med finhakket løk, en skål med saus, limebåter og fersk koriander! Dette er ekstremt godt og husk servietter for det blir litt grisete. Lykke til.
![Birria taco 13](https://gladkokken.imgix.net/Birria-taco-13.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2d43c2c36c83a3405ac98de61e134bb7)