Perfekt til Taco og Nachos
Ingredienser
- 4 stk gode tomater
- 1 stk løk
- 1 stk rød chili eller Jalapeno
- 1 håndfull bladpersille
- 2 stk lime (kun saften)
- 3 fedd hvitløk
- salt og sukker
Jeg synes det er veldig godt med taco og da er Pico de Gallo perfekt. Deilig frisk smak av tomater, løk og urter. For å lage den beste salsaen er det noen gode tips du må følge. Her skal jeg vise deg mine triks og oppskrift.
Steg 1
Tips: når du skal lage en salsa er det viktig å legge litt tid i kuttingen. Det beste resultatet får du hvis du kutter alle ingrediensen i veldig små terninger. På denne måten blir hver eneste bit en god blanding av alle smakene. Start med å kutte løk og hvitløk. Klem over saften fra lime og rør rundt. Nå kan løken stå å marinere til det andre er klart. Dette gir en litt mildere løksmak.
Steg 2
Kutt et lite kryss i toppen av hver tomat og sett på en kjele med vann. Når vannet koker legger du tomatene i vannet og lar de koke i 1 minutt. Plukk de opp og legg over i en bolle med iskaldt vann.
Steg 3
Nå er det veldig lett å fjerne skallet fra tomatene. Fjern skallet og del hver tomat opp i 4 biter. Fjern det "våte" midten i tomaten for her skal vi kun bruke tomatkjøttet.
Steg 4
Kutt tomatene i små terninger og legg i bollen sammen med løken.
Steg 5
Finhakk chili og bladpersille og bland alt sammen. Smak til med salt og eventuelt litt sukker. La stå minimum 15 minutter i kjøleskapet før den serveres. Lykke til.