Gladkokkens Tacokrydder - Hjemmelaget er alltid best!

Å lage sitt eget tacokrydder er enkelt, sunnere og smaker mye bedre!

Ingredienser

lite syltetøyglass
  • 1 ss hel sort pepper
  • 1 ss cummin frø
  • 2 ss korianderfrø
  • 3 ss spisskummen malt
  • 2 ss røkt paprika
  • 2 ss løkpulver
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss oregano
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ts salt
  • 1 ts sellerisalt
  • 1 ts cayennepepper
Ingredienser

Mange kjøper ferdig tacopulver i butikken, men det er enkelt å lage sitt eget. Det smaker bedre, har mindre salt og ingen rare e-stoffer. Prøv deg litt fram til du finner den perfekte krydderblandingen for deg. Oppbevar på et lufttett syltetøyglass og lag gjerne en stor porsjon så har du hjemmelaget tacokrydder i lang tid fremover. Dette er et veldig godt utgangspunkt og den jeg selv bruker hjemme.

Steg 1

Mål opp alle krydderne og legg i en tørr stekepanne.

Dsc 0507

Steg 2

Varm krydderne på medium varme i 5-10 minutter til du kjenner en deilig krydderlukt spre seg på kjøkkenet.

Dsc 0510

Steg 3

Hell krydderne i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør til den blir finkornet.

Dsc 0514

Steg 4

Fyll krydderet på et rent og tørt syltetøyglass.

Dsc 0515 2

Steg 5

Jeg bruker ca 1 toppet spiseskje til en pakke karbonadedeig eller 500 gram kjøtt.

Dsc 0525 2