
Gladkokkens Tacokrydder - Hjemmelaget er alltid best!
Å lage sitt eget tacokrydder er enkelt, sunnere og smaker mye bedre!
Ingredienser
- 1 ss hel sort pepper
- 1 ss cummin frø
- 2 ss korianderfrø
- 3 ss spisskummen malt
- 2 ss røkt paprika
- 2 ss løkpulver
- 1 ss hvitløkspulver
- 1 ss oregano
- 1 ss brunt sukker
- 2 ts salt
- 1 ts sellerisalt
- 1 ts cayennepepper
Mange kjøper ferdig tacopulver i butikken, men det er enkelt å lage sitt eget. Det smaker bedre, har mindre salt og ingen rare e-stoffer. Prøv deg litt fram til du finner den perfekte krydderblandingen for deg. Oppbevar på et lufttett syltetøyglass og lag gjerne en stor porsjon så har du hjemmelaget tacokrydder i lang tid fremover. Dette er et veldig godt utgangspunkt og den jeg selv bruker hjemme.
Steg 1
Mål opp alle krydderne og legg i en tørr stekepanne.

Steg 2
Varm krydderne på medium varme i 5-10 minutter til du kjenner en deilig krydderlukt spre seg på kjøkkenet.

Steg 3
Hell krydderne i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør til den blir finkornet.

Steg 4
Fyll krydderet på et rent og tørt syltetøyglass.

Steg 5
Jeg bruker ca 1 toppet spiseskje til en pakke karbonadedeig eller 500 gram kjøtt.
