Hemmeligheten bak den beste grillmaten - Dry Rub

"Dry Rub", er en av hemmelighetene for å heve grillmaten til et nytt nivå. Denne smaksrike hjemmelagde krydderblandingen trekker seg inn i kjøttet og gir en karamellisert perfekt skorpe

Ingredienser

syltetøyglass
  • 4 ss sort hel pepper
  • 4 ss koriander frø
  • 3 ss senneps frø
  • 2 ss fennikel frø
  • 150 gram brunt sukker
  • 100 gram salt
  • 2 ss hvitløkspulver
  • 3 ss løkpulver
  • 1 ss cayenne pepper
  • 2 ss oregano
  • 10 ss røkt paprikakrydder
Ingredienser

Gni krydderblandingen inn i kjøttet noen timer før grilling det gir det beste resultatet. Dette er en tørr marinade med mye smak. Den passer veldig godt til kylling, svin, okse, lam. Det er mye morsommere å lage sin egen krydderblanding. Du vet akkurat hva den inneholder og du kan selv justere deg fram til en smak du synes er super! Her har du et godt utgangspunkt, men du kan selv justere med tanke på styrke, sødme og smaker. Oppbevares i et lufttett glass og holdbarheten er veldig lang. Det er bare å løpe til nærmeste "innvandrer" forretning og kjøpe inn krydder. De har ofte bedre priser, utvalg og kvalitet på krydder.

Start med å ta frem en stekepanne og legg i pepper, koriander, sennepsfrø og fennikel frø. Stek på middels høy varme (fra 1-9) stek på 6. Stek til du kjenner den deilige krydderlukten og de begynner å "poppe" litt i pannen. Ta stekepannen av varmen og la de kjøle seg ned. Dette er veldig viktig og gir en langt mer aromatisk smak. Ta krydder frøene i en blender og kjør til det blir helt pulverisert. Tilsett resten av krydderne i blenderen og kjør igjen så alt blir pulverisert og godt blandet. Nå er det bare å helle krydderet i et rent glass. Enkelt og greit. Denne miksen holder sikkert igjennom hele sommeren

Neste gang du skal grille, gnir du kjøttet godt inn med krydderblandingen. Dette er en av de store hemmelighetene for å oppnå fantastisk og smaksrik grillmat. Lykke til!

Rub1