Gladkokkens "Kylling lollipops"- Perfekt på grillen!

Denne metoden har jeg funnet på internett og er mye brukt i konkurransegrilling i USA. Dette er oversiden av kyllinglåret som formes som en ball, krydres, glazes og grilles til de er perfekt saftige.

Ingredienser

porsjoner
  • kyllinglår/ferdige kyllingklubber
  • krydder rub
  • bbq saus
Ingredienser

Jeg trodde kanskje dette skulle være vanskelig, men dette er enkelt og smaker fantastisk! Jeg elsker når man kan bruke en rimelig råvare og gjøre den om til noe som både ser innbydende ut og som smaker utrolig godt. Navnet passer jo bra for du spiser disse herlighetene som en kylling på pinne. Her viser jeg deg hvordan de lages.

Dsc 0312 3

Jeg kjøpte kyllinglår med skinn fra Stange kylling. Kutt med kniv i leddet mellom under og overlår. Brekk låret og skjær over med en skarp kniv. Bruk kniven til å skjære av kjøttet et stykke ned på beinet. Pass på at du skjærer over alle sener og kjøttet. Bruk tørkepapir og riv av skinnet med kjøtt så benet over lårkjøttet blir helt blankt.

Ta aluminiumsfolie og dekk til beinet. Dette gjør at de ikke blir så mørke i fargen når du griller dem. Ta på godt med rub og legg på et brett. Jeg har et eget stativ til kyllingklubber, men det fungerer også utmerket uten.

Her er link til min BBQ saus: Min beste BBQ saus - en nytelse til grillmaten og på burgeren!

Her er link til BBQ rub: Hemmeligheten bak den beste grillmaten - Dry Rub

Dsc 0313 2

Jeg bruker en Trager Timberline vedfyrt grill, men det fungerer også med kull eller gas. Hvis du bruker gass ville tilført noe ved for å få den gode røyksmaken. Fyr opp grillen til ca 125 grader og legg på kyllingen. Etter ca 1 time setter jeg opp varmen på grillen til ca 170 grader. La kyllingen være i grillen i ca 45 minutter til. Ta kyllingen ut og sett temperaturen på grillen til 125 grader. Dypp kyllinglårene i BBQ saus og sett tilbake på grillen. Nå skal de få stå i 15 minutter til så bbq sausen rekker å sette seg skikkelig fast og bli litt grillet.

Dsc 0321

Med en vanlig grill er det ikke så lett å styre temperaturen. Da er det viktig å grille disse på indirekte varme. Dvs ikke direkte over varmen. Bruk en termostat. Når du oppnår er kjernetemperatur på 65 grader er de nesten klare. Ta de ut og dypp dem i BBQ saus/glaze og la de stå i 15 minutter til.

Server på et brett sammen med litt ekstra BBQ saus. Dette smaker så godt! Lag mange nok for dette er en populær rett på grillbordet. Lykke til!

Her ligger det link til en hjemmelaget rub og BBQ saus. Hvis du ikke vil lage selv kan du også kjøpe dette ferdig i butikken.

Dsc 0350 2