![](https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=fa764860b98c1622e7ee51fd13e010ac 700w, https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=d8d2ea8c66996ce83b088bc6617fc867 800w, https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=6b3ed18b1042543565dfb98d358fd538 900w, https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=179e7316fefb550274ec6329ca7cd492 1000w, https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=c9fcb0ef6c53c98830dc5bb3a5242d25 1100w, https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=055a9e65cac61948294c9520a311f375 1200w, https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=ce1c43d3509d141bca99735e46d3b5ef 1300w, https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=639b44b3c87c001af04c8c82fc147585 1400w, https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=4af694680ebbd15fc589a539681d40b5 1500w, https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=650df8efa4d22d2ddb01f9d8b6322478 1600w, https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=d258f990f27ce1f8a190e88210d97957 1700w, https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=acb37dc634d2003f5b5c7232e882b93c 1800w)
Min beste BBQ saus - en nytelse til grillmaten og på burgeren!
Jeg elsker en god BBQ saus. Jeg var faktisk litt i tvil om jeg skulle dele denne sausen. Denne oppskriften har jeg hatt i mange år og gjort flere små justeringer for å få et perfekt resultat.
Ingredienser
- 6 dl ferskt brunt sukker
- 2 dl ketchup
- 2 dl soyasaus
- 2 dl worcestershire sauce
- 2 dl vellagret mørk rom
- 2 dl øl
- 2 dl kraft fra svin eller okse
- 4 dl Heinz chilisaus
- 2 stk hele kinahvitløk
- 4 stk sjalottløk
- 4 ts dijon sennep
Jeg har brukt den utallige ganger i forskjellige anledninger og alle elsker den! Jeg lager flere typer, men dette er min favoritt. Denne fungerer utmerket som glaze og som saus. Det er viktig når du bruker denne som glaze at du griller på indirekte varme. Det er mye sukker i en BBQ saus og denne vil bli brent hvis varmen blir for høy! Lag en stor porsjon og fyll et stort norgesglass. Sausen holder seg godt i kjøleskapet. Å lage egen BBQ saus er enkelt, smaker veldig mye bedre enn de du kjøper og du vet akkurat hva den inneholder.
Steg 1
Start med å finne frem en stor kjele. Hell i litt nøytral olje og sett på medium varme. Finhakk sjalottløk og hvitløk og legg i kjelen. La putre til løken har blitt helt myk.
![Bbq Saus 5](https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9992129bc4a8931ce18327ef49c76b99)
Steg 2
Mål opp og hell i alle de andre ingrediensene i en bolle mens løken står og surrer.
![Bbq Saus 2](https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f2f1dacb7a4b31cee5053aad4ebc6d71)
![Bbq Saus 4](https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d13da2b41cbc9b17b5e265c6627be3ce)
Steg 3
Rør godt rundt og la koke i ca 30 minutter til sausen tykner litt. Du kan velge konsistens med hvor lenge du koker den.
![Bbq Saus 6](https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e0f5dd52ed0aa4d10cdf46b7d38aa5a0)
Steg 4
Jeg reduserer (koker ned) sausen med ca 1/3 del. Husk at den tykner litt til når den blir kjølig. Sil av sausen og hell på et helt rent norgesglass. Nå har du deilig BBQ saus som passer til masse deilig sommermat! Lykke til.
![Bbq Saus 3](https://gladkokken.imgix.net/BBQ-saus-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cd15fdeb923e2b7857c7ec99f50c1fcf)