Min beste BBQ saus - en nytelse til grillmaten og på burgeren!
Jeg elsker en god BBQ saus. Jeg var faktisk litt i tvil om jeg skulle dele denne sausen. Denne oppskriften har jeg hatt i mange år og gjort flere små justeringer for å få et perfekt resultat.
Ingredienser
- 6 dl ferskt brunt sukker
- 2 dl ketchup
- 2 dl soyasaus
- 2 dl worcestershire sauce
- 2 dl vellagret mørk rom
- 2 dl øl
- 2 dl kraft fra svin eller okse
- 4 dl Heinz chilisaus
- 2 stk hele kinahvitløk
- 4 stk sjalottløk
- 4 ts dijon sennep
Jeg har brukt den utallige ganger i forskjellige anledninger og alle elsker den! Jeg lager flere typer, men dette er min favoritt. Denne fungerer utmerket som glaze og som saus. Det er viktig når du bruker denne som glaze at du griller på indirekte varme. Det er mye sukker i en BBQ saus og denne vil bli brent hvis varmen blir for høy! Lag en stor porsjon og fyll et stort norgesglass. Sausen holder seg godt i kjøleskapet. Å lage egen BBQ saus er enkelt, smaker veldig mye bedre enn de du kjøper og du vet akkurat hva den inneholder.
Steg 1
Start med å finne frem en stor kjele. Hell i litt nøytral olje og sett på medium varme. Finhakk sjalottløk og hvitløk og legg i kjelen. La putre til løken har blitt helt myk.
Steg 2
Mål opp og hell i alle de andre ingrediensene i en bolle mens løken står og surrer.
Steg 3
Rør godt rundt og la koke i ca 30 minutter til sausen tykner litt. Du kan velge konsistens med hvor lenge du koker den.
Steg 4
Jeg reduserer (koker ned) sausen med ca 1/3 del. Husk at den tykner litt til når den blir kjølig. Sil av sausen og hell på et helt rent norgesglass. Nå har du deilig BBQ saus som passer til masse deilig sommermat! Lykke til.