![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0909-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=a1bb7f19aafa94e4f6e2e0670875de3f 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0909-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=4665b1d7d65f2ccc196a162cc68a6d68 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0909-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=f3f4d9a0fa2a851d724e518f953258e9 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0909-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=c213cd16ba90f0171e5e34145e3da2ce 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0909-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=6c6c1f65d575ba71ba2bd0e3266e08ca 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0909-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=bba1f20c14cd5d47906a59af9880293a 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0909-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=5cb7a598d9d6a44ca45d0611b657eeaf 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0909-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=28bfe642f19824f71e3b2fe55be97120 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0909-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=891def6fa51ac14bb2e59ad481b9064b 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0909-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=21f2ed26fd37f8c0b9e9210c3d90b963 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0909-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=0ac8e3809c3d6eb90e281c55e55be951 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0909-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=0e7208d6c2f80e8b027a94d0d2e83152 1800w)
Appelsin og sennepssaus - En syrlig saus som passer ypperlig til and.
Passer ypperlig til Andeconfit!
Ingredienser
- 2 dl nypresset appelsinjuice (2 appelsiner)
- 1 stk appelsin (kun zest/skallet)
- 1 ss dijon sennep
- 1 ss Fransk grov sennep
- 100 gram smør
Det er ikke så mye som smaker bedre enn hjemmelagde konfiterte andelår. Siden det er så mye fett pga metoden å lage lårene trenger man en syrlig og frisk saus. Kombinasjonen av appelsin og sennep er veldig god. Når du avslutter med å piske inn kalde smørterninger blir dette fantastisk! Ideen til denne sausen fikk jeg av Lars Barmen
Steg 1
Start med å presse ferske appelsiner. Det blir ikke samme resultatet hvis du kjøper en ferdig juice.
![Dsc 0888 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0888-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0f90e312fa3dc188f628b2c498204c5d)
Steg 2
Hell den ferskpressede juicen i en panne og sett på medium høy varme. La koke til væsken er redusert såpass at det kun er halvparten igjen. Bruk et zestjern eller rivjern og tilsett skallet fra appelsinen i juicen. Pass på at du ikke får med det hvite da blir smaken litt besk.
![Dsc 0892 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0892-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7334b5bae8bea6a3de7c00df9c2304ba)
![Dsc 0894 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0894-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c24457d0e70b70b98085eec35543c95b)
Steg 3
Tilsett sennep og bland sammen så du får en jevn saus. Varm opp til den begynner å koke. Da skrur jeg av varmen og tilsetter de kalde smørterningene. Rør dette inn. Nå vil sausen tykne litt, bli blank og fin og smaken faller på plass.
![Dsc 0899](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0899.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4507decfff916a935e73ef83c750086d)
![Dsc 0903 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0903-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f5eb6b795bd02ad82ca0cb6c0141c5c9)
Steg 4
Fram til servering kan du holde sausen varm, men det er VIKTIG at den ikke koker. Da vil sausen sprekke og ikke se så fin ut lenger. Denne sausen er veldig god sammen med and. Lykke til.
![Dsc 0905](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0905_200209_135744.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=60a9c043defae70087a88901ed559b1d)
![Dsc 0909 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0909-3_200209_135746.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b020224a459b4f158730fed365bd4723)