Appelsin og sennepssaus - En syrlig saus som passer ypperlig til and.

Passer ypperlig til Andeconfit!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl nypresset appelsinjuice (2 appelsiner)
  • 1 stk appelsin (kun zest/skallet)
  • 1 ss dijon sennep
  • 1 ss Fransk grov sennep
  • 100 gram smør
Ingredienser

Det er ikke så mye som smaker bedre enn hjemmelagde konfiterte andelår. Siden det er så mye fett pga metoden å lage lårene trenger man en syrlig og frisk saus. Kombinasjonen av appelsin og sennep er veldig god. Når du avslutter med å piske inn kalde smørterninger blir dette fantastisk! Ideen til denne sausen fikk jeg av Lars Barmen

Steg 1

Start med å presse ferske appelsiner. Det blir ikke samme resultatet hvis du kjøper en ferdig juice.

Dsc 0888 4

Steg 2

Hell den ferskpressede juicen i en panne og sett på medium høy varme. La koke til væsken er redusert såpass at det kun er halvparten igjen. Bruk et zestjern eller rivjern og tilsett skallet fra appelsinen i juicen. Pass på at du ikke får med det hvite da blir smaken litt besk.

Dsc 0892 3
Dsc 0894 3

Steg 3

Tilsett sennep og bland sammen så du får en jevn saus. Varm opp til den begynner å koke. Da skrur jeg av varmen og tilsetter de kalde smørterningene. Rør dette inn. Nå vil sausen tykne litt, bli blank og fin og smaken faller på plass.

Dsc 0899
Dsc 0903 3

Steg 4

Fram til servering kan du holde sausen varm, men det er VIKTIG at den ikke koker. Da vil sausen sprekke og ikke se så fin ut lenger. Denne sausen er veldig god sammen med and. Lykke til.

Dsc 0905
Dsc 0909 3