Hjemmelaget Remulade - Passer til både fisk og kjøtt
Hjemmelaget er alltid best!
Ingredienser
- 2 stk eggeplomme
- 2 ts dijonsennep
- 5 dl solsikkeolje
- 0,5 dl lake fra sylteagurken
- 4 ss finhakket sylteagurk
- 1 håndfull finhakket persille
- 0,5 stk rødløk
- salt og pepper
Remulade er en majones som er tilsatt ekstra smaker. Konsistensen og den ekstra syrligheten gjør at remulade passer ypperlig både til fisk. Remulade er også vanlig å bruke sammen med Roastbeef. Å lage sin egen remulade er enkelt å lage og smaker veldig mye bedre enn industriversjonen du får kjøpt på matbutikken.
Steg 1
Start med å piske sammen eggeplommer og dijonsennep. Du kan bruke det smarte trikset jeg har vist med Aioli.. sjekk link her for hvordan du kan lage aioli, majones, remulade på noen få sekunder. Aioli
Steg 2
Spe på med nøytral olje i en tynn stråle og du kan se at majonesen begynner å tykne. I stedet for å tynne blandingen med vann som jeg gjør i en majones eller aioli bruker jeg syltelaken fra sylteagurkene. Dette gir en veldig god smak.
Steg 3
Finhakk persille, sylteagurk og rødløk. Tilsett dette i blandingen og rør godt rundt. Smak til med salt og godt med nykvernet sort pepper.
Steg 4
La gjerne stå et par timer i kjøleskapet så smakene virkelig rekker å blande seg sammen før du serverer. Lykke til.