Perfekt BBQ saus til kylling med en herlig smak av ananas, ingefær og chili.
Ingredienser
- 500 gram hermetisk ananas med juice
- 2 dl brunt sukker
- 2 dl soyasaus
- 2 dl Heinz Ketchup
- 1 ss nøytral olje
- 3 fedd hvitløk
- 1 klump fersk ingefær
- 2 ss Eplecidereedik
- 2 ss Siracha (chili saus)
Jeg elsker å lage gode sauser og marinader. Å lage en god saus løfter kvaliteten og smaken på måltid til nye høyder. Når det kommer til grilling er det et must å lage en egen BBQ saus. Jeg varierer litt med type saus etter hva det skal serveres eller glazes på. Denne friske og sommerlige BBQ sausen er som skapt til kylling.
![Dsc 0105 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0105-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=13f4f9856ae27b2e2b119983ad9e5c42)
Steg 1
Start med å finkuttet hvitløk og ingefær. Stek på medium varme i den nøytrale oljen til hvitløken har blitt blank og myk.
![Dsc 0106 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0106-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7579d20196ce8f328731bc34fafcae44)
Steg 2
Hell i resten av ingrediensen og sett kjelen tilbake på platen.
![Dsc 0107](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0107.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=918374949da4e19a7c28193e616bf4d2)
![Dsc 0108 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0108-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=60b13235bdd79ac3a1233f42ff6cc029)
![Dsc 0109 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0109-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=eb6952b60cd2e95bcef3951ce59428ca)
Steg 3
Kok i 15 minutter før du bruker en stavmikser og kjører den glatt. Du kan også sile den etter du har brukt stavmikseren, men jeg liker den litt grovere konsistensen.
![Dsc 0111 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0111-2_190409_131946.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=add49ca3b9012b66254557aed0ba1300)
![Dsc 0112 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0112-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1bad87c4f47a452d03210a0985002f9a)
Steg 4
Hell over på et glass og du har nå en nydelig BBQ saus. Den kan oppbevares i lengre tid i kjøleskapet. Passer ypperlig som saus til grillmat og til å pensle kjøttet med under grilling. Lykke til og nyt en deilig grillmiddag!
![Dsc 0130 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0130-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=03f5f7dd3f6a5364121c9834ac2fa823)