Hjemmelaget BBQ saus - Hawaiian style med ananas

Perfekt BBQ saus til kylling med en herlig smak av ananas, ingefær og chili.

Ingredienser

syltetøyglass
  • 500 gram hermetisk ananas med juice
  • 2 dl brunt sukker
  • 2 dl soyasaus
  • 2 dl Heinz Ketchup
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 klump fersk ingefær
  • 2 ss Eplecidereedik
  • 2 ss Siracha (chili saus)
Ingredienser

Jeg elsker å lage gode sauser og marinader. Å lage en god saus løfter kvaliteten og smaken på måltid til nye høyder. Når det kommer til grilling er det et must å lage en egen BBQ saus. Jeg varierer litt med type saus etter hva det skal serveres eller glazes på. Denne friske og sommerlige BBQ sausen er som skapt til kylling.

Dsc 0105 4

Steg 1

Start med å finkuttet hvitløk og ingefær. Stek på medium varme i den nøytrale oljen til hvitløken har blitt blank og myk.

Dsc 0106 2

Steg 2

Hell i resten av ingrediensen og sett kjelen tilbake på platen.

Dsc 0107
Dsc 0108 3
Dsc 0109 2

Steg 3

Kok i 15 minutter før du bruker en stavmikser og kjører den glatt. Du kan også sile den etter du har brukt stavmikseren, men jeg liker den litt grovere konsistensen.

Dsc 0111 2
Dsc 0112 2

Steg 4

Hell over på et glass og du har nå en nydelig BBQ saus. Den kan oppbevares i lengre tid i kjøleskapet. Passer ypperlig som saus til grillmat og til å pensle kjøttet med under grilling. Lykke til og nyt en deilig grillmiddag!

Dsc 0130 4