Perfekt BBQ saus til kylling med en herlig smak av ananas, ingefær og chili.
Ingredienser
- 500 gram hermetisk ananas med juice
- 2 dl brunt sukker
- 2 dl soyasaus
- 2 dl Heinz Ketchup
- 1 ss nøytral olje
- 3 fedd hvitløk
- 1 klump fersk ingefær
- 2 ss Eplecidereedik
- 2 ss Siracha (chili saus)
Jeg elsker å lage gode sauser og marinader. Å lage en god saus løfter kvaliteten og smaken på måltid til nye høyder. Når det kommer til grilling er det et must å lage en egen BBQ saus. Jeg varierer litt med type saus etter hva det skal serveres eller glazes på. Denne friske og sommerlige BBQ sausen er som skapt til kylling.
Steg 1
Start med å finkuttet hvitløk og ingefær. Stek på medium varme i den nøytrale oljen til hvitløken har blitt blank og myk.
Steg 2
Hell i resten av ingrediensen og sett kjelen tilbake på platen.
Steg 3
Kok i 15 minutter før du bruker en stavmikser og kjører den glatt. Du kan også sile den etter du har brukt stavmikseren, men jeg liker den litt grovere konsistensen.
Steg 4
Hell over på et glass og du har nå en nydelig BBQ saus. Den kan oppbevares i lengre tid i kjøleskapet. Passer ypperlig som saus til grillmat og til å pensle kjøttet med under grilling. Lykke til og nyt en deilig grillmiddag!